Selamlar Sezerekrem, rica ederim, elimden geldigince siz yeni arkadaslara yardimci olmaya calisiyorum. Firsat buldukca da yazmaya calisacagim. son gunlerde epey yogun calisiyordum.
Simdi gelelim cevaplara :
1- Cheries Bike Warren isimli beyaz amerikali bir patrona ait. 2009 ve 2010 yilinda ev ve okul arkadasim orada calisti. Virginia Beach'te bulunabilecek en kolay islerden bir tanesidir. Patronun iyi bir insan ve isverenmis(arkadasim oyle diyor idi) Hatta halen daha facebook uzerinden konusuyorlarmis. Calisanlarindan sadece durust ve gozu acik olmalarini istiyor, bir de iyi musteri iliskileri. Telefon kullanmak falan serbestti belki hala oyledir. Yani cok kolay bir isin olacak, tek zor yani gunes altinda aksama kadar oturuyor olacaksin. Gelenlerden kimliklerini alip bisiklet kiralayacaksin. Sonra geri donduklerinde kimliklerini teslim edip bisikleti teslim alacaksin. Ara sira supervisorler gelip seni denetleyecek(mali yonden) . Sadece acilis ve kapanisi zormus dukkanin. Ama o kadar da olur. Yani acilis kapanistan kastim, oraya gidip, bisikletlerin uzerindeki brandalari kaldirmak, kilit ve zincirleri cikartmak, sagi solu supurmek vs vs. Toplam acma kapama isleri en fazla 30-45 dakika suruyor diyordu arkadasim. Insallah yeterli bir aciklama olmustur.
2- Ev onerisi istemissin, ev onerisi vermiyorum kimseye simdilik. Hatta bu forumun bu konusundaki bir kac sayfa oncesine bakar isen orda da ev onerisi isteyen arkadasi geri cevirmistim. Bunun tek sebebi bu yaz senin yazin olacak ve bu yazi kendi kaderince yasaman taraftariyim. Benden alacagin tavsiye seni mutlu etmez ise hem yazin berbat olabilir hem de basina bir sey gelebilir, bu konuda mesuliyet kabul etmek istemem. Ama daha once bir arkadas oraya konaklanabilecek yerlerin listesini yazmisti. Bak ordan hangisi kafana yatar ise uygula.
3- Bu sorunun cevabini vermek zor, ama sana soyle bir akil vereyim, havayolu firmasini ara ve ucus numarasini vererek bu konuyu onlara sor. Ama yuzde 90 bavullarini kendin tasimak zorunda kalmayacaksin. Bavulunu istanbulda ucaga verip norfolkta alacaksin buyuk ihtimal ama dedigim gibi bu konuyu havayolu firmasina sor.
Kolay gelsin, insallah problemsiz bir ucus ve yaz gecirirsin. Baska sorun olur ise cekinmeden sorabilirsin her zaman.
Bookmarks