Evet housemanlik zor ancak mudurlerim beni daha onceden bildikleri ve sevdikleri icin abartisiz 8 aydir 1 kere dahi sunu yap bunu yap diye birsey soylemediler. Normal gunluk tamamlamamiz gereken check list var onu tamamliyorum ve herkes mutlu. Tabi ayrica telsizden gelen direktifler vs vs. Ben mesgul olmayi seviyorum cunku gun daha cabuk bitiyor. Bu yilin subat ayinda ayin elemani secildim, su anki calistigim otelde, hatta internship yaparken de 2011 agustosta ayin elemani secilmistim NC'de. Dolayisi ile iyi bir izlenim var mudurlerimde her zaman bana karsi.
Valetlik sadece yaz icin gecerli bu otelde o da ben Turk ogrenciler geldikten sonra bosa cikartilacagim icin onerildi. Team leader denen yeni bir sisteme geciliyor otelimizde, Turk ogrencilerden ingilizcesi en iyi olani takim lideri yapacaklar ve serbest gezici olacak otel icinde. Herhangi bir check list e bagli olmadan ya da tamamlamasi gereken isler verilmeden.Bizim otele bu team leader'e gerek gormediler ben otelin normal calisan Turk elemani oldugum icin. Valetlige gelince dedigim gibi sadece beni front desk'e cekmeye calisiyorlar ve su an ellerinde yeterince eleman var, beni vale olarak once schedule'a koyacaklar sonra da yaz bitimi front desk'in asil elemani olarak ise baslatacaklar. Hatta genel mudurum beni kucuk olcekli bir otelin housekeeping muduru ya da supervisorluguna kadar itebilecegini soyledi. Bu bizim otellerden biri olabilir ya da kucuk olcekli yakin bir otel. Yakin gelecekte mudurluge ya da supervisorluge oynamaya baslarim, ancak bunun icin cross training sart ve bu yuzden beni her turlu departmani gorebilmem icin rotasyona sokmaya calisiyorlar.
Internshipe NC/durham da marriott otele banket garsonu olarak basladim. Ve staj bitimi mudurum beni elde tutabilmek icin bana banket kaptanligi, supervizorlugu onerdi. Surem bitmek uzereydi ve beni kaybetmek istemedi. Ama surec cok karmasik o yollardan da gectim : bu h1b h2b olaylarini arattim tarattim otel daha once hic yapmamis ve beceremiyecegimizi anladik ve pes ettik, iyi ki de etmisiz baska yerden baska firsat ve kismetler her zaman cikiyor. Evlendim, mutluyum, sevdigim yerde yasiyorum ve kariyerim icin her gun birseyler eklemeye calisiyorum. Bundan iyisi olamazdi..
Bookmarks