arkdasım sen sadece work and travel kısmını gruyosun, amrıkada okuyan kesme baktıgın zmn hal ve durumları gayet yerınde ve ıslerınıde sevıyorlar... bır de bır ulkede herkes sonuna kdr okuyacak dıye bır durum yok.. tabıkı ıyı bır egıtım alma olcak ama egıtım sadece okul deyıl aıle ıle de endexlı... amerıkadakı aıle duzenler fazla kuvvetlı olamdıgı ıcın senın dedıgın gıbı bazı sosyal sorunlar ortaya cıkablıryor o konuda belkı haklı olablırısın...
ama bır ulkede de herkes okursa alt tabakadakı ıslerı kım yapcak pekı? eger amerıkda okumaya ve ıyı seyler yapmaya ımkanın varsa ztn bır yerlere gelıyosun , cunkı sana verılen ve sunulan olanaklar cok fazla, ama Turkıye de bazı cok zekı kafası gayet ıyı calısanlar olsa bıle onlar ımkansızlıklar ve carpık duzenden dolayı hakketmedıklerı yerlerde olunca ısını sevmeyen bır ınsan kırlılıgı yasıyoruz.. ne ıs olsa yaparı olayına donuyor bu...
ve suna da ınanıroyumkı eger amerıkadakı ekenomık ve teknolojık ımkanlar bızde olsa bız gercektende onları gecerız dıye de dusunuyorum... ama yanlız brz da planlı ve denetleyıcı olmak sartı ıle o yonden zayıfız...
yanı sonucta her ne kdr amerıkaya emperyal desekse onları karalasakta, teknolıjının ve egıtımın en uste oldugu yer oldugunu kabullenmemız lzm... bı Turk olarak bunu soylemek brz benı uzsede malesef bu bır gercek...
Bookmarks