Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikan ruyasıyla ılgılı fıkırlerı degışenler varmı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Amerikan hayali diye bir şey olmadığını bence bu forumdaki herkes çok da iyi biliyor. İnsan bazen değişiklikten hem korkuyor hem de somut biçimde görmek istiyor. Kendi açımdan baktığımda, Amerika'nın o hollywood filmlerindeki gibi olmadığını kendime somut biçimde kanıtlamak için gidiyorum ben. Doğusundan batısına güzel Türkiye'mizde o devasa Birleşmiş Devletlerden daha renkli, daha umutlu, birbirinden farklı daha çok öge bulunduğunu bir kez daha görmek için gidiyorum. Daha önceden "Amerika'nın medeni ve refah dolu versiyonu' denilen Avrupada da düzen ve paranın yanında umutsuzluğun ve asosyal yaşamın, insan ilişkilerindeki kıtlığın,robotlaşan yaşamların örneklerini bizzat gördüm. Kısacası tek amacım biraz dil pratiği, biraz beraber gideceğim arkadaşlarımla eğlenme isteği ve en önemlisi kendimi haklı çıkarma egosudur.
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tarick06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikan hayali diye bir şey olmadığını bence bu forumdaki herkes çok da iyi biliyor. İnsan bazen değişiklikten hem korkuyor hem de somut biçimde görmek istiyor. Kendi açımdan baktığımda, Amerika'nın o hollywood filmlerindeki gibi olmadığını kendime somut biçimde kanıtlamak için gidiyorum ben. Doğusundan batısına güzel Türkiye'mizde o devasa Birleşmiş Devletlerden daha renkli, daha umutlu, birbirinden farklı daha çok öge bulunduğunu bir kez daha görmek için gidiyorum. Daha önceden "Amerika'nın medeni ve refah dolu versiyonu' denilen Avrupada da düzen ve paranın yanında umutsuzluğun ve asosyal yaşamın, insan ilişkilerindeki kıtlığın,robotlaşan yaşamların örneklerini bizzat gördüm. Kısacası tek amacım biraz dil pratiği, biraz beraber gideceğim arkadaşlarımla eğlenme isteği ve en önemlisi kendimi haklı çıkarma egosudur.
    çok tesekkur ederım bende senınkı gıbı bır maıl beklıyordum arkadaslardan ama olmadı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tarick06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evt cok dogru soylemısısn bnm yazımın devamı olablır... dedıgın gıbı amerıka ztn o hollywood takı fılm gıbı deyıl tabıkı... bır ruyada deyıl... bu tukeıtıcı ve senı hazır yasama alısıtıran bır kultur oldugundan dolayı ben amerıkada yasmayı da pek ıstemem ztn... ama yazımda dedıgım gıbı amerıka ekonomı egıtım ve teknolıjı acısından gelısmıs bır yer oldugu ıcın, amerıkanın bu gıbı gzl yonlerını alarak, work and travel ı tamamalamak lzm... tabıkı bunu yanında brz da eglenceyı unutmmak lzm

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı dessertsun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evt cok dogru soylemısısn bnm yazımın devamı olablır... dedıgın gıbı amerıka ztn o hollywood takı fılm gıbı deyıl tabıkı... bır ruyada deyıl... bu tukeıtıcı ve senı hazır yasama alısıtıran bır kultur oldugundan dolayı ben amerıkada yasmayı da pek ıstemem ztn... ama yazımda dedıgım gıbı amerıka ekonomı egıtım ve teknolıjı acısından gelısmıs bır yer oldugu ıcın, amerıkanın bu gıbı gzl yonlerını alarak, work and travel ı tamamalamak lzm... tabıkı bunu yanında brz da eglenceyı unutmmak lzm
    yani evet burda denilenlerin hepsi kendi içinde doğru ve zaten her şey aynı yere çıkıyor.Günümüzde insanlar bilgisayar telefon internet diye ölse de, onlarsız yaşayamayacağını düşünse de, hatta belki kimileri work and travel a sırf alışveriş yapmak, biraz ortam yapmak için gitse de dünyada kalabalıktan gürültüden, teknolojiden, kimyasallardan kaçmaya çalışan milyonlarca insan var ki bunların bir çoğu da kendi içinde çelişen biz Türk halkıyız.Özümüz olan toprakla, bize empoze edilmiş tüketici yaşamın arasında kalmış, kendimizi kandırıp duruyoruz.Yanlış anlaşılmasın söylediklerim gitmeyelim almayalım demiyorum.Sonuçta ben bile ne kadar bunları söylesem, doğal ve sade bir yaşam özlemi duysam da afedersiniz ama boka bir kere batmış bulunuyoruz. Elbette bu yüzden daha önce de bahsettiğim gibi gidip alışveriş yapmak, eğlenmek, konuşmak istiyorum. Tek isteğim hayranlık duygularıyla oraya gitmemesidir insanların. Biraz bilinçli ve ne yaptığının, nerede bulunduğunun bilincinde Seyehatini tamamlamasıdır
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)