Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben insanların kişiliğe saldırıda bulunmam bulunmamaya çalışırım bulunduysanmda arkadaştan özür ilerim.Ben burda gözü kapalı bir şekilde ezbere ve bilimle hiç alakası olmayan birşeyi anlatmaya çalıştım.Din temelli akıl ve mantıkla kesinlikle uyuşmayan bir konuyu sorgulamanıza zemin hazırlamak istedim.Üniversite öğrencisi olmak biraz sorgulamaktır aslında bunu biliyoruz hepimizde..Sana sormak isterim içi boş ve zavallı bulduğun fikirlerimi çürütmek için ne gibi bilgiler sunabilirsin bana..Tüm forum önünde tatmin edici cvplar alabilirsem senden özür dileyeceğim.. Sonuçta akıl akıldan üstündür
Konu üzerindeki tartışmaya mahal vermiş olan mesajlar silinmiştir.Ama illaki cevap istiyorsan içi boş ve zavallı olarak nitelendirdiğim cümlelerini tek tek gecip içi dolu olsaydı şayet ne söylenebilirdisini gösterebilirim.

hahaha herkez din bilgini olmuş olaya bak ya...Kimsiniz siz ya ...kimse müslüman gibi yaşamıyor yaşayamazda çünkü yaşamaya kalksan 1000 yıl önceki kafa zihniyetine dönmen lazım..
bu üstteki birinci kısım.Kitabı okumuş belli bir dini araştırmaya sahip her insan din için hüküm veremez ama bunlar üzerine üzerinde konuşup bilgi verebilir yahut gerekli ayetler alıntı yaparaktan altını ciziyorum dine inanan insan için nasıl yapılması gerektiğini yönlendirebilir.Bu söylediklerim 3 hak din içinde gecerlidir.

.Üniversite öğrencisi bilimle uraşır hurafelerle,helalle,alkolle uraşmaz..Müslüman ülkelerin geri kalmasının sebepleri hep bunlar zaten böyle abuk zubuk şeylere vakit ayırmaları haytlarını sınırlamaları vs vs...sonrada birbirlerine girmelerii kendi kendilerini imha etmeleri güzel en azından...Bilimle uraşında bebeklikten beğridir size empoze edilen yalan yanlış hikayelerle müslümanlık taslamayınİyi insan olun dürüst olun işinizi temiz yapın insan olun o yeter ...ama bunların hiçbiri yok çoğu müklümanda ama namanz kılıyo müslümanlığı yüceltiyo vs vs boş bir ksır döngü...Müslümanlığı en iyi yaşadığını iddia eden ülekelere gidince bi görün ne pislik olduklarını.SUdi arabistana giden dayım anlatmıştı adamlar iğrençler diye..
Bu 2. kısım müslüman ülkelerin alkolle vs uğraştığı için geri kalıyor gibi birşey söylemişsin ki kesinlikle desteksiz bir tespit daha.Aynı mantıkla japonya dışında asya ülkelerinin güney amerika ülkelerinin hepsinin afrika ülkelerinin hepsinin geri kalışı nasıl acıklanıyor peki.Aynı şekilde temizlik -ki burada ne kastedildiği belirsizdir- tüm diğer geri kalmış ülkeler için gecerlidir.Dünyada modern gelişmiş diye tabir ettiğin ülklerin hepsi bu saydığım ülkeler üzerinde kene görevi görerek o hale gelmiştir.Bu konu hakkında daha birşey söylemeyeceğim.

Kadını taşlayan bir zihniyetin dinini kimse bana yüzeltemez..Domuz etide nedir
İşte koca islam dinini kadın taşlayan bir mantığa sokarak en büyük giydirişini yapmışsın.Yine bu cümle kuranın yanından falan bile gecmediğinin göstergesidir.Böyle bir durum hic bir kuran ayetinde hiç bir hadiste yer almamaktadır.kadın taşlama dinden ötürü değil örften ötürü gelmektedir.Esas kökünü merak ediyorsan bunun geçişi tevrattan olmuştur ve bizim dindeki değnek vurma cezası yerine koyulması uygun görülmüştür dönemin cahil şeyh ve yöneticileri tarafından.Hala afganistan benzeri ülkelerde uygulanışı yine dinden ötürü değil cahillikten ötürü gelmektedir büyük bilim adamı galileo nun dönemin hristiyan din adamları tarafından asılması gibi.Yeterli diye düşünüyorum.

Gel bilim konuşalım diyorsan pek tabi onuda konuşurum.Ama bilimin fiziğin babası hawkingin veya discovery history kanallarında acıklamalarda bulunan ünlü bilim adamlarının ara formun sırrını, insan ırkının gelişimindeki karanlık noktaları veyahut dünya oluşumundaki bilinmezlikleri uzaylılara bağlamadığı bir bilim dünyadasında konuşmamız yerinde olacaktır bunu.

Son olarak forumun tüm üyeleri için söylüyorum bunu sizden tek ricam ben domuz yerim arkadaş diyen adam aman kardeşim nasıl domuz yersin tepkisini almazken ben domuz eti yemem diyen adama şuna bak hahaha domuz yemiyor gibi tepkiler vermemeniz gerektiğidir.Bunun dini ilmi örfi ahlak almakla alkası olmasından ziyade haddinizi bilmenizle alakası vardır.