Work and Travel
Toplam 56 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yiyecek bir şey yok ac kaldım

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Beu yukardaki mesaj 5 satırda tüm müslüman alemine giydirdi kendi içi boş zavallı cümleleriyle.
    Ben insanların kişiliğe saldırıda bulunmam bulunmamaya çalışırım bulunduysanmda arkadaştan özür ilerim.Ben burda gözü kapalı bir şekilde ezbere ve bilimle hiç alakası olmayan birşeyi anlatmaya çalıştım.Din temelli akıl ve mantıkla kesinlikle uyuşmayan bir konuyu sorgulamanıza zemin hazırlamak istedim.Üniversite öğrencisi olmak biraz sorgulamaktır aslında bunu biliyoruz hepimizde..Sana sormak isterim içi boş ve zavallı bulduğun fikirlerimi çürütmek için ne gibi bilgiler sunabilirsin bana..Tüm forum önünde tatmin edici cvplar alabilirsem senden özür dileyeceğim.. Sonuçta akıl akıldan üstündür

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben insanların kişiliğe saldırıda bulunmam bulunmamaya çalışırım bulunduysanmda arkadaştan özür ilerim.Ben burda gözü kapalı bir şekilde ezbere ve bilimle hiç alakası olmayan birşeyi anlatmaya çalıştım.Din temelli akıl ve mantıkla kesinlikle uyuşmayan bir konuyu sorgulamanıza zemin hazırlamak istedim.Üniversite öğrencisi olmak biraz sorgulamaktır aslında bunu biliyoruz hepimizde..Sana sormak isterim içi boş ve zavallı bulduğun fikirlerimi çürütmek için ne gibi bilgiler sunabilirsin bana..Tüm forum önünde tatmin edici cvplar alabilirsem senden özür dileyeceğim.. Sonuçta akıl akıldan üstündür
    Konu üzerindeki tartışmaya mahal vermiş olan mesajlar silinmiştir.Ama illaki cevap istiyorsan içi boş ve zavallı olarak nitelendirdiğim cümlelerini tek tek gecip içi dolu olsaydı şayet ne söylenebilirdisini gösterebilirim.

hahaha herkez din bilgini olmuş olaya bak ya...Kimsiniz siz ya ...kimse müslüman gibi yaşamıyor yaşayamazda çünkü yaşamaya kalksan 1000 yıl önceki kafa zihniyetine dönmen lazım..
    bu üstteki birinci kısım.Kitabı okumuş belli bir dini araştırmaya sahip her insan din için hüküm veremez ama bunlar üzerine üzerinde konuşup bilgi verebilir yahut gerekli ayetler alıntı yaparaktan altını ciziyorum dine inanan insan için nasıl yapılması gerektiğini yönlendirebilir.Bu söylediklerim 3 hak din içinde gecerlidir.

.Üniversite öğrencisi bilimle uraşır hurafelerle,helalle,alkolle uraşmaz..Müslüman ülkelerin geri kalmasının sebepleri hep bunlar zaten böyle abuk zubuk şeylere vakit ayırmaları haytlarını sınırlamaları vs vs...sonrada birbirlerine girmelerii kendi kendilerini imha etmeleri güzel en azından...Bilimle uraşında bebeklikten beğridir size empoze edilen yalan yanlış hikayelerle müslümanlık taslamayınİyi insan olun dürüst olun işinizi temiz yapın insan olun o yeter ...ama bunların hiçbiri yok çoğu müklümanda ama namanz kılıyo müslümanlığı yüceltiyo vs vs boş bir ksır döngü...Müslümanlığı en iyi yaşadığını iddia eden ülekelere gidince bi görün ne pislik olduklarını.SUdi arabistana giden dayım anlatmıştı adamlar iğrençler diye..
    Bu 2. kısım müslüman ülkelerin alkolle vs uğraştığı için geri kalıyor gibi birşey söylemişsin ki kesinlikle desteksiz bir tespit daha.Aynı mantıkla japonya dışında asya ülkelerinin güney amerika ülkelerinin hepsinin afrika ülkelerinin hepsinin geri kalışı nasıl acıklanıyor peki.Aynı şekilde temizlik -ki burada ne kastedildiği belirsizdir- tüm diğer geri kalmış ülkeler için gecerlidir.Dünyada modern gelişmiş diye tabir ettiğin ülklerin hepsi bu saydığım ülkeler üzerinde kene görevi görerek o hale gelmiştir.Bu konu hakkında daha birşey söylemeyeceğim.

Kadını taşlayan bir zihniyetin dinini kimse bana yüzeltemez..Domuz etide nedir
    İşte koca islam dinini kadın taşlayan bir mantığa sokarak en büyük giydirişini yapmışsın.Yine bu cümle kuranın yanından falan bile gecmediğinin göstergesidir.Böyle bir durum hic bir kuran ayetinde hiç bir hadiste yer almamaktadır.kadın taşlama dinden ötürü değil örften ötürü gelmektedir.Esas kökünü merak ediyorsan bunun geçişi tevrattan olmuştur ve bizim dindeki değnek vurma cezası yerine koyulması uygun görülmüştür dönemin cahil şeyh ve yöneticileri tarafından.Hala afganistan benzeri ülkelerde uygulanışı yine dinden ötürü değil cahillikten ötürü gelmektedir büyük bilim adamı galileo nun dönemin hristiyan din adamları tarafından asılması gibi.Yeterli diye düşünüyorum.

Gel bilim konuşalım diyorsan pek tabi onuda konuşurum.Ama bilimin fiziğin babası hawkingin veya discovery history kanallarında acıklamalarda bulunan ünlü bilim adamlarının ara formun sırrını, insan ırkının gelişimindeki karanlık noktaları veyahut dünya oluşumundaki bilinmezlikleri uzaylılara bağlamadığı bir bilim dünyadasında konuşmamız yerinde olacaktır bunu.

Son olarak forumun tüm üyeleri için söylüyorum bunu sizden tek ricam ben domuz yerim arkadaş diyen adam aman kardeşim nasıl domuz yersin tepkisini almazken ben domuz eti yemem diyen adama şuna bak hahaha domuz yemiyor gibi tepkiler vermemeniz gerektiğidir.Bunun dini ilmi örfi ahlak almakla alkası olmasından ziyade haddinizi bilmenizle alakası vardır.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu üzerindeki tartışmaya mahal vermiş olan mesajlar silinmiştir.Ama illaki cevap istiyorsan içi boş ve zavallı olarak nitelendirdiğim cümlelerini tek tek gecip içi dolu olsaydı şayet ne söylenebilirdisini gösterebilirim.

bu üstteki birinci kısım.Kitabı okumuş belli bir dini araştırmaya sahip her insan din için hüküm veremez ama bunlar üzerine üzerinde konuşup bilgi verebilir yahut gerekli ayetler alıntı yaparaktan altını ciziyorum dine inanan insan için nasıl yapılması gerektiğini yönlendirebilir.Bu söylediklerim 3 hak din içinde gecerlidir.

Bu 2. kısım müslüman ülkelerin alkolle vs uğraştığı için geri kalıyor gibi birşey söylemişsin ki kesinlikle desteksiz bir tespit daha.Aynı mantıkla japonya dışında asya ülkelerinin güney amerika ülkelerinin hepsinin afrika ülkelerinin hepsinin geri kalışı nasıl acıklanıyor peki.Aynı şekilde temizlik -ki burada ne kastedildiği belirsizdir- tüm diğer geri kalmış ülkeler için gecerlidir.Dünyada modern gelişmiş diye tabir ettiğin ülklerin hepsi bu saydığım ülkeler üzerinde kene görevi görerek o hale gelmiştir.Bu konu hakkında daha birşey söylemeyeceğim.

İşte koca islam dinini kadın taşlayan bir mantığa sokarak en büyük giydirişini yapmışsın.Yine bu cümle kuranın yanından falan bile gecmediğinin göstergesidir.Böyle bir durum hic bir kuran ayetinde hiç bir hadiste yer almamaktadır.kadın taşlama dinden ötürü değil örften ötürü gelmektedir.Esas kökünü merak ediyorsan bunun geçişi tevrattan olmuştur ve bizim dindeki değnek vurma cezası yerine koyulması uygun görülmüştür dönemin cahil şeyh ve yöneticileri tarafından.Hala afganistan benzeri ülkelerde uygulanışı yine dinden ötürü değil cahillikten ötürü gelmektedir büyük bilim adamı galileo nun dönemin hristiyan din adamları tarafından asılması gibi.Yeterli diye düşünüyorum.

Gel bilim konuşalım diyorsan pek tabi onuda konuşurum.Ama bilimin fiziğin babası hawkingin veya discovery history kanallarında acıklamalarda bulunan ünlü bilim adamlarının ara formun sırrını, insan ırkının gelişimindeki karanlık noktaları veyahut dünya oluşumundaki bilinmezlikleri uzaylılara bağlamadığı bir bilim dünyadasında konuşmamız yerinde olacaktır bunu.

Son olarak forumun tüm üyeleri için söylüyorum bunu sizden tek ricam ben domuz yerim arkadaş diyen adam aman kardeşim nasıl domuz yersin tepkisini almazken ben domuz eti yemem diyen adama şuna bak hahaha domuz yemiyor gibi tepkiler vermemeniz gerektiğidir.Bunun dini ilmi örfi ahlak almakla alkası olmasından ziyade haddinizi bilmenizle alakası vardır.
    Doğrusu detaylara takılarak bocalamak yersiz yani enerjimizi bu noktalarada çürütmeyelim.Ama iş konuşmaya gelince bizden temizi yoktur bizden dinine bağlısı yoktur,biz üstünüzdür.. Cevaplar kimisi için tatmin edici olmuşsa ne mutlu onlara ama bu konuda düşüncelerim değişmedi.Domuzlar umrumda değil aslında Söylediklerin doğru biryerde mesela tüm müslümanları aynı kefeye koyma demişsin tabiyki koymamalıyım sonuçta bizde müslümanız onlarla alakamız yok.Ama demeye çalıştığım şey şu.Eğer müslüman olmaya çalışmaya kalkarsak ki bunlardan biride domuz eti yememek ...Bu bir başlangıç olur ve sonu gelmez bir döngüye gireriz.ardından içki,kadınların kapanması,namaz,kuran eğitimi,Müslümanlığı en iyi şekilde öğrenmek için kuranı kerim eğitimi ardından binlerce şey gelecek...Ben burda kişilerle ilgilenmem,seninlede sorunum yok...Ama zihniyeti sorgulamak adına yorum yaptım ben..Evet küçümsediysem bağzı şeyleri mantığa uygun olmadığı içindi..Onları benden yüceltmemi bekleme.kayıtsız kalmamı hiç bekleme..Düşüncelere saygı duymak şüphesiz hepimizin isteği..İçki ,domuz,yada diğer islami kurallarla ilgili yaptığım yorum tabiyki sana anlamsız geldi çünkü anlatmak istediğim fikrin asıl mantığını özümseyemedin..Sonuç olarak eğer dışardan bakarsak objektirf olarak..Sanatın olmadığı,eylence hayatının olmadığı,kadının 2.sınıf olduğu,kitapların yasaklatıldığı ,öğrencilerin özgür düşünme ortamının olmadığı,islamla ilgili eleştirinin yapıldığında idamın ve cezaların olduğu,kızlara yapılan korkunç işkencelerin(örnekler ağır olur vermiyorum) ve sonsuz şiddet eğiliminin olduğu koskocaman bir islam coğrafyasının kurallarının tüm bunları gördükten sonra saygı duyulacak özümsenecek bir tarafı olmadığı gerçeğini hiçbirşey değiştirmeyecek..Cahillik heryerde var kuşkusuz ama cahilliği doğuranda birçok sebep var..Bence Türkiyede garip olan şey şu..Hiçbirimiz uygulamıyoruz ama ölümüne sahip çıkarak müslümanımsı yaşıyoruz..Ben inançlıyım manevi duygularım güçlüdür ama acımasızcada sorgularım..İnanmak kutsaldır manevidir bende inanıyorum bu insanın iç huzuru açısından gereklidir..Eğitm ve öğretim ayrı şeyler..Mühendis doktor vs olabilir insanlar bu öğretim kısmı ama eğitim çok farklı birşey..yani 10 cümle kurarım başkası 2 cümlesini anlarsa orda problem temelde yatar..

FİKİRLERİMİZ ÇARPIŞTI YORUMU ARKADAŞLARA BIRAKIRIM.UZATMAYALIM ÇÜNKÜ SANIRIM SAĞLIKLI BİR TARTIŞMA ORTAMI BULAMAYACAĞIZ SENİNLE AMA YİNE DE FİKİRLERİN İÇİN SAĞOL.
    Konu inek tarafından (10-06-2012 Saat 12:02 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)