iyi de, adam daha önceden uyarı almıştı diyorsun bir önceki mesajında, sizin adama foruma mesaj yazamazsın diye koyduğunuz bir yasak da yokmuş, kendisi bir şeylere kızmış ve yazmama kararı almış, bu konuya eleştiri getirdi diye de üyeliğini silmişsiniz.. birebir bunlar çıkıyor senin şu yazdığından..Söz konusu kullanıcı hakkında fazla söze gerek yok aslında. Sadece bu konuyla ilgili ilk eleştiri getiren kişi diye uzaklaştırılma diye bir şey söz konusu değil. Bunu bilmeniz yeterli.
@sincili,
Konuyu fitilleyen üyemiz forumda yapmış olduğu hatalara karşın yöneticiden uyarı aldığı için turkishwat.net'a zaten yazmıyordu; lakin bu tür bir konuya mesaj bırakmayı kaçırmamış. Kendisine şimdiye kadar yaptıkları için teşekkür ederiz. Üyeliğini de tamamen siliyoruz.
sana göre rahatsız edici olmayabilir ama eminim birçok kişi cep telefonu numarasını sadece site yöneticileriyle olsa dahi paylaşmak istemez. ayrıca isterseniz özel mesaj atarak pekala o kullanıcıya ulaşabilirsiniz, telefon numarası şart değil yani. mesajınıza cevap vermiyorsa, silersiniz kullanıcının şirketi kötüleyen mesajını.Telefon bilgisini istemek rahatsız edici bir konu değil. Bu bilgiler kimsenin göremeyeceği şifreli bir alanda saklanıyor. Yeri geldiğinde kullanıcılara bu numradan ulaşacağız. Örneğin, X firması, hakkında yazılan bir yorum için ilgili kullanıcının bilgilerini istediğinde biz kullanıcıya, X firmasına bu bilgileri vermeden önce ulaşmak isteriz.
hem sen de demişsin bak, şirketler sizi zaten mesajı silmeniz yönünde arıyorlarmış. kullanıcıya durumu anlatırsınız, adam söylediklerinin arkasında duruyorsa zaten çekinmez kimlik bilgilerini açıklamaya.
hee şunu da yapabilirsiniz, forum kuralı olarak şunu eklersiniz:Özellikle firmaların bizi defalarca arayıp "şu yorum karalama maksatlıdır lütfen silin, kimin yazdığı belli değil" gibi savunmalarından ve yazıların silinmesi konusunda yaptıkları ricalardan sıkıldık.
eğer bu forumda mesajlarınızda bir firmayı kötüleyecek yönde yazılar yazarsanız, kimlik bilgilerinizi bizimle paylaşmanız gerekmektedir, aksi takdirde mesajınızın silineceğini bildiririz. (nedenlerini de açıklarsınız kuralda)
tehditvari demek yerine bunu bu şekilde söyleyebilirsin, yoksa senin mesajını okuyan kişiler, birisinin gerçekten sizi tehdit eder gibi yazılar yazdığını düşünebilir.. tekrar söylüyorum, ben yaptığınız uygulamanın yanlış olduğuna inandığım için ve sonuçlarının bu şekilde olabileceği yönünde bir yorumda bulundum.. yani kendi aldığınız kararlarla kendinize edeceksiniz (kendim ettim, kendim buldum hesabıTehditvari mesajlar konusunda ise düzgün cümleler kurarak belli başlı kelimelerin anlamlarını bir birimize bir takım şeyleri kanıtlamak adına anlatmaya çalışmamızın ve konuyu polemik haline getirmemizin kimseye faydası olmayacaktır. Sadece "bu olursa ben olmam, kimse de olmaz. siz zarar görürsünüz. artık kimden reklam alırsınız bilmem" gibi şeyleri konuşmaya değer görmüyorum.) tehdit dersen, benim size (maddi, manevi) bir zarar vereceğim şeklinde yanlış bir algı oluşur herkeste.. bunu söyleyerek de bana haksızlık etmiş olursun..
Bookmarks