Work and Travel
Toplam 721 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iPhone 4 meydana çıktı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işlemi amerikada att veya baska bi operatorle yapsak olmuyormu ? maksat telefonu calıştırmak deilmi. d,ger baslıkta bahsettigm anlamadıgım register olayı buydu,yani att kartı takıp kullanmaya baslasak olmaz mı. yoksa bu prosedur turkiye için mi gecerli ve gereklimi?.
    Hayir, Bu islemi yapmanin nedeni. Eskiden herkes kacak olarak ceplerinde,valizlerinde 5-10 telefon getirip satiyordu. Devlet bu telefonlardan vergi alamadigi icin sorun oluyordu. Bunu onlemek icin de kayit sistemini cikartti. Turkiyede kullandigin telefonun imei si kayitli olmak zorunda. Turkiyede uretilen telefonlar zaten kayitli standart olarak. Yurtdisindan getirmek icin de kayit etmen gerekiyor.

Bu islemi abd de yapsan olmaz. Zaten abd de kayit sistemi diye birsey yok. Telefona hatti tak kullan.

Turkiyeden telefon aldigini dusun. Trde kullanmak icin taktigin gibi kullaniyorsun, kayit falan yapmana gerek yok. Bu durumda onun gibi. Yani abd den aldigin teli abd de kayit etmen bi ise yaramaz. Kaldi ki kayt etmek diye birseyde yok zaten abd de.

Yapmazsan 2 hafta icinde( tam emin degilim 1 ayda olabilir) telefonun kapanir. Yani sebeke cekmez. Muzik dinlemek icin kullanirsin.

Ben N97 almistim. KAyit yapmayi unutmustum. 2 hafta sonra -kaydettirmezseniz kapanacak gibi mesaj geldi. Gidim kaydettirmistim
    Sometimes memories can kill...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayir, Bu islemi yapmanin nedeni. Eskiden herkes kacak olarak ceplerinde,valizlerinde 5-10 telefon getirip satiyordu. Devlet bu telefonlardan vergi alamadigi icin sorun oluyordu. Bunu onlemek icin de kayit sistemini cikartti. Turkiyede kullandigin telefonun imei si kayitli olmak zorunda. Turkiyede uretilen telefonlar zaten kayitli standart olarak. Yurtdisindan getirmek icin de kayit etmen gerekiyor.

Bu islemi abd de yapsan olmaz. Zaten abd de kayit sistemi diye birsey yok. Telefona hatti tak kullan.

Turkiyeden telefon aldigini dusun. Trde kullanmak icin taktigin gibi kullaniyorsun, kayit falan yapmana gerek yok. Bu durumda onun gibi. Yani abd den aldigin teli abd de kayit etmen bi ise yaramaz. Kaldi ki kayt etmek diye birseyde yok zaten abd de.

Yapmazsan 2 hafta icinde( tam emin degilim 1 ayda olabilir) telefonun kapanir. Yani sebeke cekmez. Muzik dinlemek icin kullanirsin.

Ben N97 almistim. KAyit yapmayi unutmustum. 2 hafta sonra -kaydettirmezseniz kapanacak gibi mesaj geldi. Gidim kaydettirmistim
    gayet net, saol

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayet net, saol
    Bu arada yanlis hatirlamiyorsam iphone 4 ler icin jb ve unlock islemi yapmak icin att hat gerekiyordu galiba. Ne olur ne olmaz diye yaninda bulundur. Belki jb icin degil ama bi yerde gerekliydi hat simdi tam hatirlamadim
    Sometimes memories can kill...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)