Work and Travel
Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 141 adet sonuctan sayfa basi 91 ile 120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Virginia Beach 2013 Yaz!!!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı SezerEkrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sagolasin tesekkur ederim yardimin icin. Craiglistten ev bakacagim beache en yakin kisim neresi. Virginia basligi altinda bir suru semt var hangisini sececegimi bilemedim. Birde eger whatsapp veya messageme kullaniyorsan bana ozelden cep telefonu numarani gonderirmisin. Hem sana sorum olursa orada n sorarim hemde oraya gelince gorusup tanismak istiyorum
    Selamlar, rica ederim. Craigslistten ev bakabilirsin ben linki buraya yapistiriyorum. hampton roads apts/housing for rent classifieds - craigslist Bu linki tikla ve karsina norfolkun craigslist sayfasi gelecek, ve o bolge aslinda hampton roads olarak geciyor. Virginia Beach bolgesi bu bolgenin dahilinde bir yer.

Gelen sayfada arama kutucuklarinin altinda 4 adet mavi kutucuk cikacak : list view, pic view, grid view , map view bu dortluden en sondaki map view olani tikla. Karsina gelecek haritada en saga bakar isen Virginia Beach sehrini goreceksin, oraya dogru haritayi iyice zoomla. Sonra ordan tek tek ilanlara bakabilirsin harita uzerinden. Haritayi yakinlastirdiktan sonra ustte Laskin road, solda N.Birdneck Road ve altta Norfolk avenue olacak sekildeki alana yogunlasmani tavsiye ederim. Bu bolge bir koseden diger bir koseye bisiklet ile en fazla 18-20 dakika mesafe surer. Yaz aylarinda emin ol 20 dakikadan fazla bisiklet yolculugu seni epey yoracaktir. Dolayisi ile bu cizmis oldugum haritanin icinde bir yerler bakman senin faydana olacaktir.

Soyledigin 2 programi da kullanmiyorum. Buraya geldiginde oryantasyona katilacaksin ve ben de bu oryantasyonlarin tumune katilicam. Ben ilk gun olanlara katilmiyorum. Sadece ikinci gun oryantasyonlarinin tamamina katilacagim. Yani saat 8 den 5 e kadar olanlara katiliyor olacagim, neyse orada tanisacagiz zaten, orada telefon numarami veririm sana.

O gune kadar her ne sorun olursa olsun buradan forumdan sorabilirsin. Her gun en az bir kere forumu kontrol ediyorum ama bazen cevap yazmada isim geregi gec kalabiliyorum. Ama baska sorularin olur ise yine cekinmeden sor lutfen.Kolay gelsin iyi calismalar.

Dipnot : Craigslistte aklinin almayacagi kadar dolandiricilik olayi donuyor. Kimse ile yuzyuze gorusmeden hic bir seye imza atma ya da para transferine kalkisma. Inan cok zor duruma dusersin, uyarayim dedim. !!!!!
    Konu Sercan977 tarafından (28-05-2013 Saat 07:26 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı omerkartal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok tesekkurler abi
    Rica ederim Omerkartal. Baska sorun olur ise sor cekinme. Kolay gelsin.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Selam Arkadaşlar ben Virginia'da olmayacam ama işim bittikten sonra oraya gitmek istiyorum son 1 ay fln kalacak yer ve iş bulabilirsem. bunları yapamazsam bile en azından 1 hafta tatil yapmak istiyorum. Bana ulaşım hakkında yardımcı olabilir misiniz? Yaz boyunca Bethany Beach/DELAWARE ' de olacagım oradan tarif edebilirseniz çok memnun olurum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı deniss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam Arkadaşlar ben Virginia'da olmayacam ama işim bittikten sonra oraya gitmek istiyorum son 1 ay fln kalacak yer ve iş bulabilirsem. bunları yapamazsam bile en azından 1 hafta tatil yapmak istiyorum. Bana ulaşım hakkında yardımcı olabilir misiniz? Yaz boyunca Bethany Beach/DELAWARE ' de olacagım oradan tarif edebilirseniz çok memnun olurum
    Selam deniss, kalacak yeri arkadaslarindan bulman gerekebilir, Burada kalan Turk arkadaslarinla iletisime simdiden basla derim ben. Is yuksek ihtimalle bulursun gibime geliyor. Bazi ogrenciler erken donmek zorunda kaliyor bazilari is begenmeyip degistiriyor, bu ve benzeri olaylar neticesinde senin calisabilmen icin kontenjan acilabilmesini umuyorum. delaware'den buraya nasil gelebilecegin hakkinda pek fikrim yok, burdan oraya nasil gidilir desen belki buranin yerel otobus,tren, vs guzergahlarini arastirip belki bir fikir sunardim ama onu senin ordan arastirip bulman gerekiyor. Daha cok zamanin var bunlari dusunmeye, once bir git oraya gor ortami, otobus, tren vs gibi ulasim araclarinin guzergah ve yerlerini ogren sonra kendin yolunu bulursun.

Ben sana yine de bir akil vereyim : Eger turkiyeden ehliyetin var ise bir araba kirala ve delawareden buraya tek yon sur gel.3 saat 15 dakika suruyor google maps e gore. Al arabayi ordan buradaki ofislerine birakirsin. Yolda Tolls oldugu yaziyor, bunlari da maddi yonden hesap et. Bu arac kiralama benzin koyma vs isleri sana en fazla 100 dolara patlar ki fena bir ucret degil oradan buraya gelmek icin.

Ehliyetim yok der isen craigslistten Community basligi altinda Ride share kismini incele o tarihlerde Virginia Beach'e gelecek olan kisilere bak, belki sadece benzine ortak olacak birilerini ariyor olabilirler. Tabi bu secenegi secer isen alabilecegin riskleri de lutfen goz onunde bulundur. Arabada uyusturucu tasinma riski var, ya da kacirilma riskin var vs vs. Lutfen bu ve benzeri olaylar karsisinda dikkatli ol. Kolay gelsin, insallahyolunu bulursun.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı SezerEkrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sagolasin tesekkur ederim yardimin icin. Craiglistten ev bakacagim beache en yakin kisim neresi. Virginia basligi altinda bir suru semt var hangisini sececegimi bilemedim. Birde eger whatsapp veya messageme kullaniyorsan bana ozelden cep telefonu numarani gonderirmisin. Hem sana sorum olursa orada n sorarim hemde oraya gelince gorusup tanismak istiyorum
    Selamlar Sezerekrem, ya benim kafa karisti gitti, sana oryantasyondan bahsediyorum ve ayni mesajda Cheries Bike rental da calisacagini degerlendiriyoruz. Kusura bakma bu oryantasyon seni ilgilendiren bir sey degil.Sadece Crestline otellerinde calisacak arkadaslarin tumuyle tanisacagim, yaklasik 122 kisi galiba otellerimizde calisacak olan Turk arkadas sayisi. Neyse bu 122 kisiden birileri ile ayni evi paylasiyor olma ihtimalin yuksek olacak, numarami onlardan sorup alabilirsin.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Sercan tebrikler, cok sabirli bir insansin, uzun uzun anlatabiliyorsun uyelere neler yapmalari gerektigini.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sercan tebrikler, cok sabirli bir insansin, uzun uzun anlatabiliyorsun uyelere neler yapmalari gerektigini.
    Selamlar Azuhazu, elimizden geldigince yapiyoruz birseyler. Bu arkadaslar gercekten bu gibi yardimlara ihtiyac duyuyorlar. yani en azindan ne ile karsilasacaklarini bilmek onlarin faydasina olacaktir. Ayrica bir seyi uzun anlatmaz isem sanki karsi taraf tam anlayamadi gibi hissediyorum. Dolayisi ile sanki mesaji yerine ulastiramamisim gibi hissediyorum ve bu yuzden mumkun mertebe fazla detay vererek konuyu tek seferde cozume ulastirmaya calisiyorum. Ayrica bu baslik olsun diger konular olsun bu arkadaslar ile yuzyuze gorusecegiz ve tanisacagiz, hatta bazilari ile beraber calisacagim simdiden birbirimizi anlamak islerimizi kolaylastirir. Yarin sabah ilk oryantasyonlarina gidiyorum saat 8de, bakalim 20 kisilik bir grup ile oryantasyonumuz olacak. Arkadaslara sirket prosedurleri, calisma ortami, arac gerecler, paycheckler,SSN gibi bir suru bilgi aktariyor olacagiz. Insallah herkes dinleme modunda bir gune uyanir

Kolay gelsin

Hayalperest Watçı erolyildirim43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

3 haziranda Courtyard by marriot housekepper olarak çalışacağım.Gidicek olan arkadaşlarla şimdiden tanışmak isterim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı erolyildirim43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 haziranda Courtyard by marriot housekepper olarak çalışacağım.Gidicek olan arkadaşlarla şimdiden tanışmak isterim

Hayirli olsun Erol. Daha dun diger arkadaslarin oryantasyonuna girdim. Sizin oryantasyona da gelecegim, orda tanisiriz. Tabi sen yine de yolculuk arkadasi bakmaya devam et. Kolay gelsin, Hayirli yolculuk

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba arkadaslar virginiadayız suanda uygun fiyat ve uygun kosullarda kalacak yer arıyoruz bilgisi olan var mı ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı duruoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar virginiadayız suanda uygun fiyat ve uygun kosullarda kalacak yer arıyoruz bilgisi olan var mı ?

norfolk 8119 colın drıve VA

bende virginia beachte sonıc fast food drıve-ın restaurantta çalışcam.
    burda bır akrabamın evı var adres var google mapsten bakabılırsınız.
    ev suan tadılatta 15 gun ıcersınde gayet hazır bır şekılde olacak.

ulaşım içinde uzak dersenız saşırmam ama virginia beache yarım saat arabayla.
    benım ehlıyetım yok. turkıyedeyken emnıyetten almadım akrabam dıyor arabada satabılırım sıze 3000 dolar gıderken satılığa koyarsınız satılınca parasını yollarım sıze dıyor .

ehlıyetı olan arkadaş fılan varsa eger yanıma 3 kışı bulabılırsem . bırı ehlıyetlı olursa tabı . şirketlerın ayarladığı yerlere haftalık 100 dolar gıbı bır mıktar vermektense bana aylık 200 dolara kalalım .

arabyıda satın alırız . turkıyeye dondukten sonra satılır.parası bıze gonderılır orada herkes kendı payını alır .

varsa ilgilenen arkadaşlar bana ulaşabılırsınız

mertcankizik

ev hazır olana kadar bende şirketin ayarlayacağı yerde kalıcam zaten.
    eger kımseyı bulamazsam bende mecburen şirkete aylık 400 dolar vermek zorunda kalıcam.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

mertcankizik@gmail buraya mail atabilirsiniz ilgilenen arkadaş olursa
    Konu Mertcankizik tarafından (02-06-2013 Saat 11:17 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Virgina Beache gidişimi istanbul-newyork newyorktanda amtrak tren ile virgina beache yapmayı düşünüyorum fakat tren biletini alırken iki tane durak cıkıyor birisi Norfolk diğeri ise Virgina Beach ? İşim virginia beachta ama tecrübesizlik olduğu için nereye almam gerektiğinden emin olmak istiyorum.

Ayrıca şirketim orada karşılama,eve yerleştirme,çevreyi tanıtma bilgileri verecek olan kişiye 80 dolar ödemem gerektiğini söyledi fakat ben böyle bir hizmete para vermek istemiyorum zaten buradan okuya okuya virgina beachli olduk sayılır. Fakat Social Security Number nasıl ve nereden alırım bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim .

Herkese hayırlı WATlar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,

Ben Virgina Beache gidişimi istanbul-newyork newyorktanda amtrak tren ile virgina beache yapmayı düşünüyorum fakat tren biletini alırken iki tane durak cıkıyor birisi Norfolk diğeri ise Virgina Beach ? İşim virginia beachta ama tecrübesizlik olduğu için nereye almam gerektiğinden emin olmak istiyorum.

Ayrıca şirketim orada karşılama,eve yerleştirme,çevreyi tanıtma bilgileri verecek olan kişiye 80 dolar ödemem gerektiğini söyledi fakat ben böyle bir hizmete para vermek istemiyorum zaten buradan okuya okuya virgina beachli olduk sayılır. Fakat Social Security Number nasıl ve nereden alırım bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim .

Herkese hayırlı WATlar.
    Selam Ganyotcu, az once amtrak websitesinden bugun icin bilet baktim(gelis tarihini bilmedigim icin) Newyork penn station'dan Virginia beach'e kadar ulasimini saglayan Tren+otobus seyahati gorunuyor. Tren newport news sehrine kadar getiriyor ve ordan otobuse aktarma yaparak virginia beach'e geciceksin. Otobus seni 19. caddeye getiriyor. Yani oradan herhangi bir taksi kullanmana gerek kalmayacak, direk sehrin en merkez yerine iniyorsun. Eger senden once gitmis arkadaslarin var ise onlara saat kacta 19. caddede olacagini soylersin onlar da seni ordan gelir alir ve kendi kaldiklari eve goturur, bu belki 1 gecelik konaklama olur ya da evi ve sartlari begenir isen temelli onlarla birlikte kalirsin.

Eger hic arkadasin yok ise karsilama hizmetine para vermen gerekebilir. Gerci karsilama genelde Norfolk havalimanindan baslamak uzere fiyatlandiriliyor(karsilamayi sirketten birisi yapsa idi bu tamamen ucretsiz olurdu ayrica) o yuzden sen zaten virginia beach'e kadar geldigin icin bu para sana biraz fazla. Senin eger hic kimsen yoksa ve karsilama istiyor isen bu rakam en fazla 20-30 dolar olmali. Ki dedigim gibi onu da istemiyorsan bu senin tercihindir ve arkadaslarinla irtibat kurup bu parayi kendi cebine sakla.

Tren bileti bakarken son duragin Virginia Beach olduguna dikkat et ki oyle olacaktir eger NY-VB rotasinda aratirsan biletini. Ve emin ol 19. caddeye kadar geleceksin.

Social security number almak cok kolay, buraya geldikten yanilmiyorsam 10 gun kadar sonra(sirket sana zamanini soylemis olmali) 19. caddeden 32 numarali otobuse biniyorsun ve walmart'ta iniyorsun ve iki blok sola gittiginde Sabre Street'e variyorsun oradan kosedeki social security office binasini bulup iceri girip basvurunu yapiyorsun. Ayrica buraya senden once gelen Turk arkadaslarin sana bu olayi daha detayli anlatirlar nasil gittiklerine dair, nerede beklediklerine dair, nasil basvurduklarina dair. Bu olaylari kafana takip sikinti yapma simdiden, inan cok kolay seyler buraya gelince gorup anlayacaksin.

Baska sorularin olur ise sor, firsat buldukca cevaplariz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Virginia Beach giden arkadaşlar var mı ne durumdasınız ? 17haziran akşamında oradayım umarım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı manboy19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Virginia Beach giden arkadaşlar var mı ne durumdasınız ? 17haziran akşamında oradayım umarım
    Selam Manboy, 41 arkadasin simdilik geldi oryantasyonlarini bitirdi ve calisma hayatlarina basladilar, durumlari gayet iyi. Bir cogu bu siteye uye olmadiklari icin buradan mesajina ses veremiyorlar, ben onlar adina mesajina cevap vereyim istedim.

Hayirli yolculuklar. Oryantasyonda gorusmek uzere. Bu arada buradan bir uyari yapmak isterim, sana ve arkadaslarina :

*Arkadaslar 8 de baslayan oryantasyona 8:15te gelmemelisiniz, Lutfen saatlere uyalim bu gercekten hassas bir konu. Oryantasyon eger 8 de basliyor ise bu senin en gec 7:45te orada olman anlamina geliyor. Is hayatina basladiktan sonra 3 kere 15 dakika gec kalir isen kovularak bunu kendinizde deneyim edebilirsiniz. Yanlis anlasilma olmasin, bilgi vermek icin yaziyorum. Ilk iki oryantasyon grubu 10-15 dakika taktilar ilk gunden. Lutfen bu konuya ozen gosterelim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sercan merhaba, daha önce bir kaç soru sormuştum crestline a gelecektim 10 haziranda.Tekrardan bir kaç sorum olacak;

hatırlarsan 10 haziran gecesi orada olacaktım yani anlayacağın direk kalacağım yere gidip sabahına oryantasyona gelmeliyim.Senden ricam kalacak yer tavsiyesi değil biliyorum hassassın bu konuda ancak o gecelik ve belki de bir kaç gecelik kalacak uygun bir yer önerir misin,3 gün sonra geleceğim ama elimde sadece bir liste var otel-motellerin ve bir sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.Bir kaç gün içinde karar verip başka bir yere geçeceğim zaten şu evlerini kiralayan kişilerin yardımıyla.

İkinci olarak Şort ve siyah ayakkabı demiştin orada aklım takıldı şort derken kumaş olması falan şartmı ya da ayakkabının tek renk siyah olmasımı yoksa koyu bir renk olması mı gerekli? biliyorum çok ayrıntı ama şuan CIEE nin 800 dolar sınırı var girişte, sıkıntı yaratıyor benim için danışmanım isterlerse kontrol edip programını iptal edebilirler dedi ancak ben bulamadım o kadar parayı 600 dolar gibi bir parayla gelebileceğim.Tek çözüm yolu arkadaşlarımdan borç alıp giriş yaptıktan sonra geri yollamak olacak galiba.Bu konu hakkında bilgin var mı? bir de ben bu durumdayken oradan alışveriş yapmam daha mantıklı geldi sence ne yapmalıyım?

Son olarak Uçuş aktarmaları sırasında air france topiclerine baktım aklıma takılan bir tek amerika içine girdikten sonra Boston-VA uçuşumda bavulları benim aktarmam gerekiyormuş acaba bu doğrumu bir bilgin var mı?

Her şey için şimdiden çok teşekkür ederim bu arada şu forumda yazdıklarına gerçekten minnettarız, bir çok kişiye yol gösteriyorsun.Sabrın için ayrıca teşekkürler

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Fur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sercan merhaba, daha önce bir kaç soru sormuştum crestline a gelecektim 10 haziranda.Tekrardan bir kaç sorum olacak;

hatırlarsan 10 haziran gecesi orada olacaktım yani anlayacağın direk kalacağım yere gidip sabahına oryantasyona gelmeliyim.Senden ricam kalacak yer tavsiyesi değil biliyorum hassassın bu konuda ancak o gecelik ve belki de bir kaç gecelik kalacak uygun bir yer önerir misin,3 gün sonra geleceğim ama elimde sadece bir liste var otel-motellerin ve bir sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.Bir kaç gün içinde karar verip başka bir yere geçeceğim zaten şu evlerini kiralayan kişilerin yardımıyla.

İkinci olarak Şort ve siyah ayakkabı demiştin orada aklım takıldı şort derken kumaş olması falan şartmı ya da ayakkabının tek renk siyah olmasımı yoksa koyu bir renk olması mı gerekli? biliyorum çok ayrıntı ama şuan CIEE nin 800 dolar sınırı var girişte, sıkıntı yaratıyor benim için danışmanım isterlerse kontrol edip programını iptal edebilirler dedi ancak ben bulamadım o kadar parayı 600 dolar gibi bir parayla gelebileceğim.Tek çözüm yolu arkadaşlarımdan borç alıp giriş yaptıktan sonra geri yollamak olacak galiba.Bu konu hakkında bilgin var mı? bir de ben bu durumdayken oradan alışveriş yapmam daha mantıklı geldi sence ne yapmalıyım?

Son olarak Uçuş aktarmaları sırasında air france topiclerine baktım aklıma takılan bir tek amerika içine girdikten sonra Boston-VA uçuşumda bavulları benim aktarmam gerekiyormuş acaba bu doğrumu bir bilgin var mı?

Her şey için şimdiden çok teşekkür ederim bu arada şu forumda yazdıklarına gerçekten minnettarız, bir çok kişiye yol gösteriyorsun.Sabrın için ayrıca teşekkürler
    Selam Fur : Rica ederim, umarim problemsiz bir yolculuk ve sonrasi gecirirsin.

Bazi sirketler karsilama hizmeti veriyor ve bu hizmet esnasinda sizlere 3-5 tane farkli konaklama secenegi gosteriyor ve bunlardan birisine kalici veya gecici olarak yerlesiyorsun. Sirketin bu hizmeti verenlerden bir tanesi. Dolayisi ile cok yuksek ihtimalle seni havalimanindan alacaklardir ve sana birkac farkli konaklama opsiyonu sunacaklardir. Ancak her zaman soyledigim gibi burada hic bir sirketin temsilciligini ya da yandasligini yapmiyorum. Dolayisi ile soylemlerim veya ongorulerim sirketleri baglamaz , ya da ben soyledim diye sirket seni havalimanindan almaz.Ben ortalama olarak bu gune kadar neler gormus isem bunlari tecrube olarak paylasiyorum. Ben Crestline otelleri icin calisiyorum ve bizim otellerimizde calisacak ogrencilerin basina aksakliklar gelmemesi icin herkesi yeterince bilgilendirmeye calisiyorum. Cunku buraya zamaninda gelemezseniz otellerimizdeki eleman eksikliklerinden kaynaklanan problemler ortaya cikmaya baslayacaktir ve bu problemler ciksin istemiyoruz.

Bu noktada yapman gereken nedir : Hersey yolunda gitsin ve zamaninda isler halledilebilsin diye yolculuga baslamadan once ve havalimanindan cikmadan once danismanini arayip durum guncellemesi yapman ve bilgi vermen gerekiyor. Nerdesin , ne zaman geldin, oradan nereye gececeksin, yardim istiyormusun? Bu gibi sorularin cevaplarini konusacaksiniz danismanlarinla. Dolayisi ile bu noktadan sonra iletisim ile birlikte hersey tek tek rayina oturmaya baslayacak.

Sort konusuna gelince : Diz alti kapri tarzi ( ne kadar uzun olur ise o kadar iyi) yani bileklere kadar gelen capri tarzi kiyafetler. Hatta istersen sort olayina hic bulasmak istemiyorsan direk pantolan getir ve aklinda soru isareti kalmamis olur. Pantolon der iken kesinlikle kot(jeans) pantolondan bahsetmiyoruz. Burdaki pantolondan kastimiz bu yandan cepleri olan keten pantolonlar var ya onlardan. Google search'e keten pantolon yazar isen gorebilirsin orneklerini. Cepleri kot gibi olmasin yani kot pantolonlarin cepleri hani yuvarlak kesim ya(on cepler) ellerini yukardan sokuyorsun cebe, o sekilde olmasin iste, cepleri yandan girisli olan. Neyse konu dagilmaya basladi, eminim sen anladin neyden bahsettigimi. Ayakkabiya gelince : Yine google'a Adidas Samba yaz ve ordan cikan ayakkabiya bak. Ayakkabi siyah ama ornegin seritleri beyaz, alti kahverengi. Bu ayakkabi kesinlikle olur. Marka olarak dusunme ve tamamen siyah olacak diye bir kaide yok ancak emin ol ayakkabi cafcafli renklerden olusmasin. Bazi ayakkabilar var Barcelonanin yesil formalari var ya onlar gibi asiri fosforlu, ya da air jordan tipi kipkirmizi ayakkabilar bunlardan olmasin yani. Siyah yogunlukta ve kibar bir spor ayakkabi ozet olarak.

Sponsor firmanin(Ciee) minumum 800 dolarda diretmesi olayi dogru, basiniza bir sey gelmesin diye bu miktari en az 800 dolar olarak belirlemisler. Ve gumrukten gecer iken bazi kisilere cikar bakalim yeterli miktarda paran var mi denilebilir. Hayati nasil yasayan bir insansin bilmiyorum ama ben genelde risk almayi sevmem, dolayisi ile emin ol cebinde bir sekilde bir yerlerden ya da arkadaslarindan buldugun 200 dolari uzerine tamamla ve 800 dolar cebinde olacak sekilde kapilardan gec.Dolayisi ile Turkiyeye geri gonderilme riskini DEF etmis olursun. Bu konuda risk alma kesinlikle!!!

Evet arkadaslarindan tamamla paranin ustunu ve dedigin gibi Turkiyede o paradan artik harcamalar yapmayi birak. Buraya cebinde para ile gel buradan gerekenleri yavas yavas temin edersin.

Bavullarin aktarilmasi konusu %90 dogru. Amerikaya ilk giris yaptigin havalimaninda bavullarin elinde kapilardan gecmen gerekiyor(guvenlik) dolayisi ile bavullarini alacaksin ama tekrar check in gibi seylere gerek olmuyor, sadece gecisini yaptiktan sonra elindeki bavullarini transfer bankosuna(havayolu firmasinin) goturuyorsun ve onlara baglantili ucusun oldugunu ve nereye gittigini soyluyorsun. Air France ile gittigini soyledigin icin oradan ornek vereyim. Boston havalimaninda bavullarini aldin guvenlikten gectin ve sonrasinda Air Francenin transfer bankosuma gidiyorsun ve bavullarini VA ucagina vermelerini soyluyorsun. Tabi biletini gormek istiyorlar hem emin olmak icin hem de Air France ile geldigin icin. Ondan sonra senden bavullarini alip yuruyen banda birakiyorlar ve bavullarin senden ayriliyor. Sonra sen de ucusun hangi kapidan ise oraya yonleniyorsun ve ucaga biniyorsun.

Baska sorun olur ise sormaya devam et. Rica ederim ayrica. Iyi ucuslar simdiden.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok teşekkürler Sercan yardımcı olduğun için soru kalmadı sayende

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba Sercan Abi. şirketim bana aşağıdaki adreslerden birinde konaklama ayarladı haftalık 100$ gibi bir ücreti var. beach attendent olarak çalışacağım. sence konaklanacak yerin lokasyonu nasıl?

547 waterfront cove apt 201 Virginia beach VA 23451

529 fountain lake dr apt 201 Virginia beach VA 23451

522 pine song lane apt 201 Virginia beach VA 23451

1192 woodfern lane apt 202 Virginia beach VA 23451

şimdiden teşekkürler

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı msidimi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba Sercan Abi. şirketim bana aşağıdaki adreslerden birinde konaklama ayarladı haftalık 100$ gibi bir ücreti var. beach attendent olarak çalışacağım. sence konaklanacak yerin lokasyonu nasıl?

547 waterfront cove apt 201 Virginia beach VA 23451

529 fountain lake dr apt 201 Virginia beach VA 23451

522 pine song lane apt 201 Virginia beach VA 23451

1192 woodfern lane apt 202 Virginia beach VA 23451

şimdiden teşekkürler
    Selamlar Msidimi, bu apartmanlarin hepsi ayni bolgede(en son yazdigin haric cunku adreste yazim hatasi var ve bulamadim yerini), ve linkhorn bay apartmens adi altinda geciyor olmalari lazim. Benim su anda oturdugum ev de bu alana yaklasik 5 dk yurume mesafesinde. Guzel bir yer, marketlere yakinsin, ayrica camasirhane ve seven eleven market cok yakin. Yani her turlu yiyecek icecek ve laundry ihtiyacini kolaylikla buradan giderebilirsin. Sahile bisiklet ile yaklasik 15 dakika mesafesi var. Beach attendant olarak calisicam demissin, pool attendant mi demek istedin ? Cunku beach attendant'lar ne yapiyor bilmiyorum, eger can kurtaranlik isi falan ise sahilde calisirsin herhalde. Yani hergun yaklasik 15 dakikalik 2 sefer bisiklet turu yaparsin evinle isin arasinda. Evin kirasi fena degil gibi, bu evler yeni apartman katlari ve gayet guzeller, ancak evinde hic esya olmamasi ihtimali epey bir yuksek. Baska sorun olursa yaz cekinme, kolay gelsin.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Sercan977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar Msidimi, bu apartmanlarin hepsi ayni bolgede(en son yazdigin haric cunku adreste yazim hatasi var ve bulamadim yerini), ve linkhorn bay apartmens adi altinda geciyor olmalari lazim. Benim su anda oturdugum ev de bu alana yaklasik 5 dk yurume mesafesinde. Guzel bir yer, marketlere yakinsin, ayrica camasirhane ve seven eleven market cok yakin. Yani her turlu yiyecek icecek ve laundry ihtiyacini kolaylikla buradan giderebilirsin. Sahile bisiklet ile yaklasik 15 dakika mesafesi var. Beach attendant olarak calisicam demissin, pool attendant mi demek istedin ? Cunku beach attendant'lar ne yapiyor bilmiyorum, eger can kurtaranlik isi falan ise sahilde calisirsin herhalde. Yani hergun yaklasik 15 dakikalik 2 sefer bisiklet turu yaparsin evinle isin arasinda. Evin kirasi fena degil gibi, bu evler yeni apartman katlari ve gayet guzeller, ancak evinde hic esya olmamasi ihtimali epey bir yuksek. Baska sorun olursa yaz cekinme, kolay gelsin.
    Sercan abi çok teşekkür ederim ilgin için süpersin. Şirketim evin içinde eşya olduğunu söyledi - şezlong şemsiye kiralama işim . umarım çok uzak bir bölgeyi vermezler bana çalışmak için. Ayrıca havaalanından karşılamaya gelecekler için 80$ bir mevla istediler sence bu normal mi abi?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sercan abi çok teşekkür ederim ilgin için süpersin. Şirketim evin içinde eşya olduğunu söyledi - şezlong şemsiye kiralama işim . umarım çok uzak bir bölgeyi vermezler bana çalışmak için. Ayrıca havaalanından karşılamaya gelecekler için 80$ bir mevla istediler sence bu normal mi abi?
    Rica ederim msidimi. Evin esyali olmasi guzel haber, cunku bazi arkadaslar bu apartmanlara yerlestiler ve evde hic esya olmadigindan yakiniyorlardi, cocuklarin tek sahip oldugu sey sisirmeli yatak maalesef. Sezlong semsiye kiralama isi kiyaktir, tek zor tarafi gunes altinda aksama kadar bekleme olur ama semsiyen mutlaka olur tepende ancak yine de bazilari sicaktan sikayet edebilir, neyse insallah senin icin hayirli olur bu is ve dedigin gibi insallah seni 24-30uncu caddeler arasinda ise gonderirler cunku bu 24-30. cadde arasi kismen senin evden cikip dumduz sahile dogru bisiklet surerek ulasabilecegin alana tekabul ediyor.
    Bazi sirketler karsilama vermiyor, bazilari ucretsiz yapiyor bazilari ise ucret talep ediyorlar. Kimsenin burdan isine yag surmek ya da ket vurmak istemiyorum. Ancak 80 dolar karsilama hizmeti biraz pahali. Eger konaklayacagin adresi kafanda ve evrak uzerinde kesinlestirebilir isen havalimanindan buraya 40-45 dolara taksi tutarak gelebilirsin, hatta seninle birlikte gelen baska arkadaslarin var ise bu 40-45 dolari 2-3 kisi boluserek kisi basi 10-15 dolara mal edebilirsiniz. Ama dedigim gibi ev kesinlesmis olmali. Parayi kazanacak olan da harcayacak olan da sensin, eger bu karsilama hizmetini istiyorsan ver parayi gelsinler alsinlar seni havalimanindan ve yerlestirsinler evine, eger ki diyorsan ben ve arkadaslarim yolumuzu buluruz o zaman ev isini kesinlestir ve taksi tutarak evinize kadar gelin. Karar asamasi tamamen size kalmis birsey. Kolay gelsin.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Rica ederim msidimi. Evin esyali olmasi guzel haber, cunku bazi arkadaslar bu apartmanlara yerlestiler ve evde hic esya olmadigindan yakiniyorlardi, cocuklarin tek sahip oldugu sey sisirmeli yatak maalesef. Sezlong semsiye kiralama isi kiyaktir, tek zor tarafi gunes altinda aksama kadar bekleme olur ama semsiyen mutlaka olur tepende ancak yine de bazilari sicaktan sikayet edebilir, neyse insallah senin icin hayirli olur bu is ve dedigin gibi insallah seni 24-30uncu caddeler arasinda ise gonderirler cunku bu 24-30. cadde arasi kismen senin evden cikip dumduz sahile dogru bisiklet surerek ulasabilecegin alana tekabul ediyor.
    Bazi sirketler karsilama vermiyor, bazilari ucretsiz yapiyor bazilari ise ucret talep ediyorlar. Kimsenin burdan isine yag surmek ya da ket vurmak istemiyorum. Ancak 80 dolar karsilama hizmeti biraz pahali. Eger konaklayacagin adresi kafanda ve evrak uzerinde kesinlestirebilir isen havalimanindan buraya 40-45 dolara taksi tutarak gelebilirsin, hatta seninle birlikte gelen baska arkadaslarin var ise bu 40-45 dolari 2-3 kisi boluserek kisi basi 10-15 dolara mal edebilirsiniz. Ama dedigim gibi ev kesinlesmis olmali. Parayi kazanacak olan da harcayacak olan da sensin, eger bu karsilama hizmetini istiyorsan ver parayi gelsinler alsinlar seni havalimanindan ve yerlestirsinler evine, eger ki diyorsan ben ve arkadaslarim yolumuzu buluruz o zaman ev isini kesinlestir ve taksi tutarak evinize kadar gelin. Karar asamasi tamamen size kalmis birsey. Kolay gelsin.
    eşya işini ve karşılama işini bir daha teyit ettirmek iyi olacak sanırım. dediğin gibi taksi daha mantıklı olacak teşekkür ederim abi aklıma takılan baska birşey olursa tekrar rahatsız ederim seni. Çok çok teşekkür ederim

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sercan abi acil! O söylediğim adreslerde yer yok dediler... Mağdur ettiler. Rütubet kokulu saçma sapan bi yerdeyiz 100$ haftalık verdik .. Ama degil bir hafta mecburiyet olmazsa 1gun kalınmaz.. Yardımcı olun lütfen

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sercan abi acil! O söylediğim adreslerde yer yok dediler... Mağdur ettiler. Rütubet kokulu saçma sapan bi yerdeyiz 100$ haftalık verdik .. Ama degil bir hafta mecburiyet olmazsa 1gun kalınmaz.. Yardımcı olun lütfen
    Selam msdimi, sizin adiniza uzuldum. Inan bu konu yardim edebilecegim bir konu degil. Ama soyle bir akil vereyim : Virginia Beach te bazi pansiyon tarzi yerler mevcut, sartlari evden (su anki evinizden) daha iyi olabilir. Is cikisi bu pansiyonlari bulup fiyat sorusturun, yer bulabilirseniz gecici olarak yerlesin, daha sonra kendiniz yavas yavas tekrar ev bakmaya baslarsiniz. Ya da bu forumun bu sayfasina ev arkadasi arayan var mi seklinde soru sorarak belki evinden memnun olup eve fazladan ev arkadasi almak isteyen kisilerden yardim bulabilirsin. Insallah kisa zamanda bir cozum yolu bulursunuz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaslar Selam,

Yegenim bu pazar Virginia Beach e geliyor. Yanina bayan arayan bildiginiz bayanlarin kaldigi bir yer bilen varmi acaba?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşımla birlikte virginia beachteyiz şuan.uygun fiyatlı 2 kişilik bir motel arıoyoruz.birkaçına sorduk ama ögrenci olduğumuz için istemediler.yardımcı olabilecek olan varsa çok iyi olur.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Sercan Abi selam valla bir mucize oldu vize çıktı 25 haziran akşamı oradayım. Şimdi giden arkadaşlara sorum norfolk'tan va beach'e taksi harici giden var mı? teşekkürler.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı racaerme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sercan Abi selam valla bir mucize oldu vize çıktı 25 haziran akşamı oradayım. Şimdi giden arkadaşlara sorum norfolk'tan va beach'e taksi harici giden var mı? teşekkürler.
    Aleykum selam kardesim, daha az once diger konuna mesaj yazmistim ben de. Hayirli olsun gozun aydin. Bu arada firma ismi vermeden konusayim, tam senin gelecegin gunlerde baska bir firmaya ait bazi ogrenciler de havalimanina iniyor olacaktir. Gozun acik olsun insanlarla arkadaslik kur, belki onlarin danismanlari seni de araya karistirip Virginia Beach'e getirebilir. Senin yapman gereken ucus baslangicindan havalimanina inise kadar etrafindaki Turkler ile sohbet etmeye calis ve ordan sonrasi gelir bir sekilde. Ama eger sansin cok kotu ise ve hic kimseyi bulamaz isen bile, TAKSI her zaman en guvenli ve hizli yollardan birisidir. Bu TOPIC altindaki mesajlari tekrar bir gozden gecir ve ordan kendine bir yol cizmeye basla. Allah yardimcin olsun.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)