Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: THY-3 Laptop-Bagaj

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Question THY-3 Laptop-Bagaj

Arkadaslar bir kac gun icinde New York'tan Istanbul'a thy ile ucacagim. Elimde 3 tane laptop var. Ben bunlari nasil goturebilirim?

- Bagaja koymak ne kadar guvenli? Acikcasi bu tercihi dusunmek bile istemiyorum..

- El bagaji olarak thy.com da bir parca 8kg diyor. Laptop cantasi ile beraber sirt cantasini yanima alabilir miyim? THY'de bu konuda kati mi?

Ne dersiniz? THY ile ucmus arkadaslardan acil yardim rica ediyorum.

Tesekkurler,

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Biz gelirken airfrance ile geldik.Arkadasim sirt cantasi ve laptop cantasi ile girdi hic bir

sorun olmadi.Rahat ol fakat 3. laptop a gumrukte vergisiz izin verirler mi bilmiyorum.Rahat

ol THY de farkli olacagini sanmiyorum.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Arkadasim 2 tanesini yanina al 1 tanesini valize koy fazla birsey olmaz merak etme kutusu zaten saglam guzelce sarmala ve koy .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

el bagajını tartmazlar ayrıca thy nerden bilecek 3 laptop ı gümrük diye bişey yok tr de kimse sallamıyor zaten görevli diye de bişey yok sıkıntı olmaz sana. bavulun kilitleniyorsa koyabilirsin tek dikkat etmen gereken sıvı veya elektronik farklı şeyler koyma ki tarama cihazında sorun çıkartmasınlar.
    hiç karşılaşan var mı bilmiyorum ama check-in e verdiğimiz bavuları güvenlik kontrolü bandrolü yapıştırıp açıyorlar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Laptoplar elektonik tarama cihazinda otmez degil mi?

Laptoplarin birine bavula koysam calinma ya da zarar gorme riski var sanirim. Bavula kilit vursam kirarlar mi?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

laptopları ayrıca çantalardan çıkartıp sokuyorlar cihaza ama bavulları soktukları cihaz nasıl çalışıyor bilmiyorum. tek laptop koyarsan bir sorun olmaz bavulda kilitlediğinde de kırmazlar ama mutlaka kilitle ve bavulda tam ortaya koy derinlerde köşelere yakın olmasın yeter..

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Laptoplar elektonik tarama cihazinda otmez degil mi?

Laptoplarin birine bavula koysam calinma ya da zarar gorme riski var sanirim. Bavula kilit vursam kirarlar mi?
    Otmez canim okadar da degil .Zarar gorecegini sanmiyorum guzelce koyarsan eger .Calinma riski de cok dusuk ama ...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

El valizi olarak kocaman valizi ucaga sokanlar bile vardi. Bende thy ile geldim. el cantasina kimse bakmiyor. Sirt cantan varsa ona 2 laptop atabilirsin. 1 inide valize koyarsin(buyuk ihtimal kutulu alacaksin kopuk olur zaten. Altini ustunude esyalarla kapatirsin. Tam ortada olunca zarar gorme olasiligida en aza inmis olur.

Ayrica valizini acip calma falan olacagini sanmiyorum. Oyle birsey olsa skandal olurdu... En azindan bu durumla karsilasmis kisileri falan gorurduk. Nadir olarak supheli bi durum varsa acip bakabilirler.

2 laptopu sirt cantana 1 tanesinide valize koyunca mis gibi gecersn. hatta 2 valizin var ikisinede 1 laptop koy. 4 tane ile gec. hic bi sprun yok

Tecrübe Puanı
    10

Benim valizim gelmedi Istanbul 'da .2 gun sonra Istanbula 'a ulasti oradan memlekete geldi .Kayip esya bolumundeki kadin bagajimin icinin acildigini soyledi ama herhangi eksik esyam yoktu .

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben 2 valiz biri 34 diğeri 25 kilo 3 el bagajı ile girdim ) biraz kilo fazla sorunu oldu ama , biraz ağız dökünce 5-10 dk sorna insafa geldieler para almadıalr )

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

el bagajini hic sallayan yokki, 1 sirt cantasi 2 kocaman laptop kutusuyla ucaga binenler vardi.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Tecrübe Puanı
    10

San Diego - NYC uçuşumda Nike Basketbol çantam ile uçağa giremeyeceğimi söyledieler ve valizimi etiketleyip bagaja aldılar.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

@ break

rengini begenmemis elemanlar
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    San Diego - NYC uçuşumda Nike Basketbol çantam ile uçağa giremeyeceğimi söyledieler ve valizimi etiketleyip bagaja aldılar.
    Senin şansına denk gelmiş.
    Aynı şekilde Eralp uçağa girdi.
    Bende de gitar vardı kimse birşey demedi.

İlk etapta 175 dolar kargo parası istediler benden , gözüm döndü tabi
    Sonra Türkiyeye dönücez diye dil dökünce kargo parası vermeden bindik uçağa.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

THY gelmistim bende. Adam tekerlekli surtmeli valizini ucaga yanina almisti. Kimsede birsey dememisti. Guvenlikten gecerken de bi polis oturmus koltuga kimsenin valizine falan baktigi yok. Herkes geciyor. Hatta ciktikdan sonra kendi kendime. "kim bakacak valizlerime, nerde gorevliler bu muydu" falan diye sordum

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

gumrukten korkmayin daha aranani duymadim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı joesifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    laptopları ayrıca çantalardan çıkartıp sokuyorlar cihaza ama bavulları soktukları cihaz nasıl çalışıyor bilmiyorum. tek laptop koyarsan bir sorun olmaz bavulda kilitlediğinde de kırmazlar ama mutlaka kilitle ve bavulda tam ortaya koy derinlerde köşelere yakın olmasın yeter..
    Arkadaşlar son çalışma yerim olan istanbul sabiha gökçen de öğrendim ki o x-ray cihazlarına 3 değil 13 laptopu üstüste koysanız (acık abarttım mı ne ) hepsi ayrı ayrı gene görünür. Prezervatife bile rastladım ben hayret ettim.. Hani ufacık dersin, plastik dersin neyini görücek dersin, ama gören adam görüyo.. Ama makina kesin gösteriyo. Gösteremediği ağır metaller olduğu zaman zaten hiç sektirmiyolar kesinlikle açıyolar. Bu Bizim Türkiyedeki sabiha.. Varın paranoyak Amerika'yı siz düşünün.. Tamamen insafa kalıyor durum.

BannedUser
    Guest

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    THY gelmistim bende. Adam tekerlekli surtmeli valizini ucaga yanina almisti. Kimsede birsey dememisti. Guvenlikten gecerken de bi polis oturmus koltuga kimsenin valizine falan baktigi yok. Herkes geciyor. Hatta ciktikdan sonra kendi kendime. "kim bakacak valizlerime, nerde gorevliler bu muydu" falan diye sordum
    Alıntı DrAcooA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar son çalışma yerim olan istanbul sabiha gökçen de öğrendim ki o x-ray cihazlarına 3 değil 13 laptopu üstüste koysanız (acık abarttım mı ne ) hepsi ayrı ayrı gene görünür. Prezervatife bile rastladım ben hayret ettim.. Hani ufacık dersin, plastik dersin neyini görücek dersin, ama gören adam görüyo.. Ama makina kesin gösteriyo. Gösteremediği ağır metaller olduğu zaman zaten hiç sektirmiyolar kesinlikle açıyolar. Bu Bizim Türkiyedeki sabiha.. Varın paranoyak Amerika'yı siz düşünün.. Tamamen insafa kalıyor durum.
    Bende tekerlekli sürmeli bagajımı yanıma aldım hatta diğer wat katılımcıları oha bu alınıyor mu dediler Evet diz kapagınızdan biraz yukarısında olan (10cm mesela) cekmeli valizleri yanınıza alabilirsiniz.

Dracooa evet ABD de laptoplar cıkarılıp aranır ama kimse sana 4*5 tane laptop neden aldın demez. Sadece ararlar. Tek sorun bazen TR de yapılan gümrük aramasıdır. 3 senedir o gümrükte arama yapıldıgını görmedim sansa. Yapsalar bile arama bitene kadar beklerdim.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Benim USA'ya giderken yanımda götüreceğim bavul diz kapağımı geçmiyor bile.O zaman ben bavulumu,laptop çantamı ve sırt çantamı yanıma alabilirim değil mi?
    Bu dönüş için, 1 laptopu bagaja koyup yanımıza alırsak çalınma riskini de ortadan kaldırmış oluruz Peki bu bavulun içindeki laptopu cihazdan geçerken görüp içinden çıkartmamızı isterler mi?Bu baya bir uğraştırır çünkü.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

sorular kaynamasın

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)