Work and Travel
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Laptop'a Rakı Döküldü

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Unhappy Laptop'a Rakı Döküldü

Selam arkadaşlar,

Uzun bir aradan sonra evde rakı içeyim dedim..Demez olaydım..Tam toparlanırken elim rakı bardağına çarptı ve yaklaşık yarım bardak rakı laptopun klavyesine döküldü..

İlk başta tuşların büyük kısmı ve touch-pad mouse çalışmadı..Hemen bezle sildim biraz da saç kurutma makinası tuttum ve çalıştırmayı başardım..

Şu anda sorunsuzca çalışıyor alet..Sizce olayı tatlı bir anı olarak maziye mi gömmeliyim yoksa çalıştığı halde servisle falan görüşmeli miyim?

Ne olur yardım edin bu garibe

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

bağımlılık yapar virüs fln girdiginde 1 kadeh daha dök işlemcisi güzel olur

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

İçki tüm kötülüklerin anasıdır.

Çalıştırman en büyük hata. Laptop gibi kompleks elektronik devreler ıslandığında ilk iş elektrik bağlantısını kesmek. Sonrasında bu işlerden biraz anlıyorsanız içini açıp fiziksel olarak kurulamak ve oda sıcaklığında tüm sıvının buharlaşmasını beklemek gerekir. Rakının içeriğini bilmediğim için ileride korozyon etkisi yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum ama bir teknik servisle görüşseniz iyi olur.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

alkolün etkisiyle yazdıklarına bilgisayarda yazılanlara dikkat et bence..pc nin markası neydi...dokunmasın sonra ..

şaka bir yana..

servise götürdün mü buyuk ihtimalle, senin hatan olduğu için, bakım vb. parasını senden alacaklar diye dusunuyrm herhangi bir durumda...garanti kapsamı dısında bir olay çünkü...

fakat suan sorunsuz calısıyorsa ucuz atlatmıssın bence...herhangi bir kısa devre vb. sorun olsa sistem zaten çökerdi...fakat gelecekte korozyon vb. sorunlar olmasıda muhtemel tabi...
    bir arkadasımın basına gelmişti, oda su dokmustu, sonra cazur cuzur sesler geldi dedi...servise götürmüş....tüm klavye takımını değiştirmişler...bilgisayarın parasının 1/4 ü kadar masrafı olmustu....
    Konu aalpinistt tarafından (25-04-2009 Saat 01:16 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçki tüm kötülüklerin anasıdır.

Çalıştırman en büyük hata. Laptop gibi kompleks elektronik devreler ıslandığında ilk iş elektrik bağlantısını kesmek. Sonrasında bu işlerden biraz anlıyorsanız içini açıp fiziksel olarak kurulamak ve oda sıcaklığında tüm sıvının buharlaşmasını beklemek gerekir. Rakının içeriğini bilmediğim için ileride korozyon etkisi yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum ama bir teknik servisle görüşseniz iyi olur.
    Ya alkol olduğu için biraz rahatım aslında..Uçar gider diyorum..Ama hala tereddütlerim var..

Forumlara falan baktım..Kimisi daha önce yaşamış ve benim gibi kurutunca sorun olmamış bir daha..Kimisi de oksitlenme riskine karşı servise vermiş..

Ama gördüğüm en ucuz fiyat da 150$ dı..Şimdi durduk yere 150$ vermek istemiyorum ki veremem de zaten.. 250 lira yapıyor..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sana dedik icme diye alti ustu vizen gec geliyor ama bildigim bir sey var kortanzz in dedigi gibi alkol bagimlilik yapar aman dikkat

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Şimdi farkettim,şarjı çok çabuk azaldı..

%100 doluydu..Şarjdan çekeli 1 saat anca oldu hemen %22 oldu şarjı..Şarja taktım bakalım ne olacak..

Bu arada gördüğüm en güzel espiri şuydu bu konuyla ilgili..

şimdi efelenir ve şöyle der getirin lan o gta4 ü

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bence hiç kasma direk kapa pili çıkar ve servise götür

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

benim laptopa da su dökülmüştü ve pili arızlanmıştı sadece fişteyken çalışıordu 1 ay masaüstü olarak kullanmak zorunda kaldım

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Yerinde olsam bir kutu philips baskı devre temizleyici alıp laptopu dağıtırım. Bir güzel temizleyip geri toparlarım.

Keşke benimkine de bir şey dökülsede uğraşsam. Şimdi anlatınca canım çekti

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Az önce bir sorun fark ettim..Şarj aleti takılıyken pil göstergesi "%21 dolu,dolmuyor" diyordu..Hemen kapatıp pili söktüm ve geri taktım,şimdi o da sorunsuzca çalışıyor..

Bakalım başka sorun çıkacak mı

Bu arada faruk,

Mazoşist misin

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Benimkine de aynı bu şekilde geçen sene nescafe dökülmüştü.. Klavye takımını değiştirmek zorunda kaldım.. Seninkide rakı abi bee.. Kafayı bulduysa PC işin zor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimkine de aynı bu şekilde geçen sene nescafe dökülmüştü.. Klavye takımını değiştirmek zorunda kaldım.. Seninkide rakı abi bee.. Kafayı bulduysa PC işin zor
    Çaktırma Fiorex, pc yi alıştırıyorum..Canım sıkıldığında karşılıklı içelim diye

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yerinde olsam bir kutu philips baskı devre temizleyici alıp laptopu dağıtırım. Bir güzel temizleyip geri toparlarım.

Keşke benimkine de bir şey dökülsede uğraşsam. Şimdi anlatınca canım çekti

abi sana bi tecrübemi anlatayım, ölüdeniz , kelebekler vadisinden geliyorduk, , bi iskele olmadığı için normal plaja yaklaşan tekneden atlamak zorundaydık, bu sırada arkadaşın cep telefonu ve mp3 playerını cantaları atan görevli suya düşürdü,biz adama kızdık fln ondan sonra normal suyla yıkayın dedi adam pişkin pişkin, çok kızdık , telefon çalışmıodu, mp3 de aynıydı, tam çöpe atacaktık ki adamın sölediği aklımıza geldi, hemen parçalayıp yıkadık bi güzel, sonra bıraktık kurudu güneşte ve mutlu son, ikiside gayet iyi çalıştı ve arkadaş ikisinide hala kullanıooo, tabi rakı ayrı , onu bilemiyceem, benimkisi tuzlu su içindi
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Faruk cok guzel anlatmis durumu . 100% alkol olsa ucma ihtimali var fakat sulu raki oldugu icin alkol orani %10 'a kadar duser duble rakida . Bencede teknik servise goturmen makul goruneni ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben de sahile giderken kız arkadaşımın çantasına atayım dedim telefonu güneş kremi çantanın içinde devrilmiş ve dökülmüş
    attığımda şapırt diye bir ses geldi ve telefon olduğu gibi güneş kremi olmuştu
    çıkardım parçalarını güneşte kuruttum hiç yıkamadan hiç sorun olmadı sadece ekranda biraz bulanıklık vardı
    daha sonra içi su dolu leğene düşünce bulanıklık gitti
    2 ay sonra da ekran iflas etti

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faruk cok guzel anlatmis durumu . 100% alkol olsa ucma ihtimali var fakat sulu raki oldugu icin alkol orani %10 'a kadar duser duble rakida . Bencede teknik servise goturmen makul goruneni ...
    Vallaha az önce HP'nin Amerika'daki teknik desteğiyle online chat yaptım..Kadın ha bire sorun olursa önemli değil biz yardımcı oluruz diyip durdu..Ama garanti karşılamaz diyince de "önemli değil zaten 398$ tutuyor tamiri" dedi..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

bisey olmaz ya, benim laptop'a cay dokuldu,hic bisey olmadi.
    take it easy man
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bisey olmaz ya, benim laptop'a cay dokuldu,hic bisey olmadi.
    take it easy man
    çay,kahve,rakı,güneş kremi dökülecek leptapımız bile yok anasını satayım
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

rakı ne rakısıydı abi_?kaçak rakı diilse bişe olmaz yaww...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

bende dokmustum alkol laptopun ustune klavyesınde hala sorun yokta enerjı aletı bozlup duruyor heralde alakası yoktur ama onunla dokulelı 1 sene oldu neredeyse

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı adros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende dokmustum alkol laptopun ustune klavyesınde hala sorun yokta enerjı aletı bozlup duruyor heralde alakası yoktur ama onunla dokulelı 1 sene oldu neredeyse
    Enerji aleti dediğin pili mi yoksa şarj aleti yani adaptörü mü?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

şarj aleti

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)