Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Deneyimli olanlar yardım edebilir mi? 😊

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Smile Deneyimli olanlar yardım edebilir mi? 😊

herkese merhabalar
    Foruma yeni üye oldum, sorularıma cevap aramaya çalıştım fakat hep aynı Mesajlarla karşılaşıp durdum bu yüzden daha önce sorulmuş sorularsa Sabırla cevap vermenizi ya da linki atmanızı umuyorum
    1) work and travel'da minimum ne kadar kalabiliyoruz? 3 ay kalmak Şart mı ?
    2) bu yıl liseden yeni mezun oldum kısmetse bu yıl üniversiteye başlayacağım bu yüzden work and travel ı seneye yaza erteledim. Okuduğum kadarıyla üniversite ortalaması önemli. Peki ya üniversiteye gidemezsem? O zaman bir yıl daha mı ertelemem gerek?
    3) bu benim ilk yurt dışı deneyimim olacak. Arkadaşımla ya da Abimle gitmeyi düşünüyorum kafamda new york var. Genelde hep öncelik belirleyin diyorlar. Benim önceliğim 1000 dolarla gideyim 5000 dolarla döneyim değil. Çalıştığım parayla gezmek istiyorum. Bu yüzden new york amacıma uygun mudur sizce?
    4) genelde work and travelı duyan insanlara böyle bir Planım olduğunu söylediğimde Köle gibi çalıştırdıklarını Söylüyorlar. Gerçekten de öyle mi?
    5) dediğim gibi seneye düşündüğüm için kaydımı bu yıl mı yaptırmalıyım?
    6) kedi köpek vs dolaştırma, bakıcılık gibi meslek seçenekleri varmış. Bu kulaktan dolma bir bilgi midir?
    7) daha yeni reşit oldum, eğer bir sorun çıkarsa tek gitmeyi düşünüyorum. bayan için tek başına böylesine bir deneyim çok zorlar mı ?

Eğer buraya kadar gelip hepsini okuduysanız teşekkür ederim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

oncelikle sana biraz bu programi aciklayayim. Bu programda secccegin islerin farkli farkli baslangic ve bitis tarihi olur. Ama en az eylul basina kadar calisman gerekecektir. Bu da en az 2.5 ay calisma anlamina gelir. Daha sonrasinda gezi hakkkin olacatir.

Bu program universite ogrencileri icindir , dolayisiyla bu sene kazanamazsan bir sene daha beklemelisin. Bu sene kazanirsan kayit yaptirdiktn sonra sirkete de kaydolman gerekecektir. Aralik ayindn once kayit yaptirirp islemlere baslaman yararina olur. Araliktan once kayit yaptirip 2016 yazinda wat yapacaksin.

Wat calisma yi da ieren bir programdir. Kole gibi calismazsin aksine insan gibi calisirsin. Hayatinda is , calisma nedir , hatta wat nedir bilmeyenlerin soyledigi zirvalardir. O yuzden korkmana gerek yok.

Kopek , kedi gezdirme gibi isler yok. Calisacagin isler Turizm odakli isler olacaktir. Inglizcene gore is yerlesimi yapilir.

Resit oldum diyorsun yani artik yetiskin sayiliyorsun. Yetiskin sayilan birinin tek basina birsey yapmaktan korkmasi gereksizdir. Wat gibi etrafinda hep kendi yaslarindaki yabanci ve Turklerle calisacagin , gezecegin program icin ise cok cok gereksiz bir korkudur.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok teşekkür ederim, baya yardımın dokundu, dokunacak new york konusunda ne düşünüyorsun?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ny da is bulamazsin , wat kapsaminda buyuk sehir merkezlerinde is yasaklandi. Takilmayin su sehir bu sehir diye. Calisirken heryer asagi yukari benzer.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öyle tabiki sadece aklımda hep orası olarak var. bazı firmalar gönderdikten sonra pek peşlerine düşmüyorlarmış. hangi firma daha uygundur?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ny da is bulamazsin , wat kapsaminda buyuk sehir merkezlerinde is yasaklandi. Takilmayin su sehir bu sehir diye. Calisirken heryer asagi yukari benzer.
    kardeşim büyük şehir merkezlerinde yasaklandı ne demek ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı mrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim büyük şehir merkezlerinde yasaklandı ne demek ?
    yasaklandi kelimesi yerine sunu soyleyeyim , sponsorlar , wat kapsaminda buyuk sehir merkezindeki isleri %99 oranla kabul etmiyor. Kisacasi gidemiyorsunuz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)