Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikanın bi ucundan diğer ucuna travel

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lightbulb Amerikanın bi ucundan diğer ucuna travel

Bu yaz alexandria, va'da programı gerçekleştiricem ama şöyle bi durum var amerikayı benim gözümde cazip kılan amerikanın doğu kısmından ziyade batı kısmı, iş konusunda batıyı ayarlayamadık flan fistan ama travelda batıyı gezmek istiyorum fakat turların hepsi LA'da başlıyor ve mecburan uçak bileti almam gerekiyor. Kısacası sormak istediğim şu mecburen 400 $ uçak biletine para verip + bide tura mı para vermem gerekiyor? bunun daha uygun bi yolu yok mu?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu biraz sana göre travel ne demek sorusunda bitiyor. Mesela ben turlara para vermek istemiyorum, haritayı alıp gezmeyi seviyorum ve daha eğlenceli geliyor bir gruba bağlı kalmaya oranla ki dediğin gibi uçak biletleri zaten pahalı. Sonuç olarak ben garantiye alıp tura katılayım dersen tura katılırsın biraz daha pahalıya patlar ama yok ben kendim internetten vs bir şekilde keşfederim gidilecek yerleri diyorsan ne ala, ben öyle yapmayı düşünüyorum bakalım (Şahsen ben önce washingtondan vegas(şuan için tek gidiş 100-150dolar civarı) oradan otobüs,tren vs ile LA,sonra yine trenle San Francisco olabilir diye düşündüm, tabi bunlar değişebilir ilk defa gidiyorum, hayali bile güzel )

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dostum ben epointin sitesinde turlar gormustum LA a vegasa falan. İstersen bir gozatabilirsin, fikir verebilir

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2 arkadaşla beraber gidiyorum ama 2 side ver biramı bana dokunma tarzı adamlar o yüzden tek başıma yapmak zorunda gibiyim ha orda birileriyle tanışıp gitme durumuda var. Ayrıca dediğiniz sitelere baktım ama problem orda işte batı turu LA'da başlıyor. Yani LA'ya uçak, otobüs, tren, otostop bi şekilde gitmem lazım, arkadaşın dediği gibi elime haritayı alıp gitmeyi çok istiyorum ama TR içindede öyle bi tecrübem olmadığı için korkuyorum açıkçası nolur nolmaz. Bu arada Cameron run'da çalışıcam. Tavsiyeler için teşekkür bakalım artık bi gidelimde yaparız bi şekilde heralde

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı eru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yaz alexandria, va'da programı gerçekleştiricem ama şöyle bi durum var amerikayı benim gözümde cazip kılan amerikanın doğu kısmından ziyade batı kısmı, iş konusunda batıyı ayarlayamadık flan fistan ama travelda batıyı gezmek istiyorum fakat turların hepsi LA'da başlıyor ve mecburan uçak bileti almam gerekiyor. Kısacası sormak istediğim şu mecburen 400 $ uçak biletine para verip + bide tura mı para vermem gerekiyor? bunun daha uygun bi yolu yok mu?
    Merhaba,konuyla alakalı değil ama bende bu yaz alexandriadayım.nerede çalışacaksın ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

eger yaninizda arkadaslariniz varsa turla gezmeyin , basin ucaga kendiniz plan yapip gidin.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Oncelikle sunu farkedin , evet ayni ulke icinde iki farkli sehir olsa bile bu Adana Istanbul arasi degil. Washington DC- Los Angeles arasindaki ucus 5-6 saat suruyor , yani Avrupa nin bir ucundan diger ucuna gidis mesafesi kadar belki daha uzun. Kisacasi bu mesafedeki yerleri gezecekseniz 300-350 dolarlik gidis donus ucak bileti cok degil kesinlikle. Cok kolay sekilde bati turunu da yaparsin. Ayrica is secimin dogru yapmanizin onemi bu sekilde de ortaya cikiyor.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

İş konusu karışık bizim biraz self gittiğimiz için bide arada 16 yıllık arkadaşlık var onlarlayken atlantanın köyünde balık pulu bile temizlemek batıda tek başıma yapmaktan çok daha keyifli geçer. Ama sanırım dediğin gibi yapıcam uçakla geçip ordan bi şekilde gezicem. Olmadı rockerfellerdan empire state manzaralı bi fotoğraf çeker geliriz napalım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı eru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş konusu karışık bizim biraz self gittiğimiz için bide arada 16 yıllık arkadaşlık var onlarlayken atlantanın köyünde balık pulu bile temizlemek batıda tek başıma yapmaktan çok daha keyifli geçer. Ama sanırım dediğin gibi yapıcam uçakla geçip ordan bi şekilde gezicem. Olmadı rockerfellerdan empire state manzaralı bi fotoğraf çeker geliriz napalım
    Road trip yapsaniz Omrunuz gecer yollarda o ihtimali ele bence.. Atla ucaga In Las Vegasa, ordan bi araba kirala ( Ucak bilet fiyatlari ve araba kiralama ucretleri ucuz oldugu icin las vegas diyorum). Oradan Grand Canyona gec, geri don LA, SF, SD yap, cok fantezi yapmak istiyorum diyosan bide Seattle a cik zaten kisa surede anca yeter , Ikinci ihtimal, atla arabaya cik New Yorka, ordan in geri philedelphia DC, ordanda in orlando, miami.. Cok istersen Bahamalara gec, Miamiden gunu birlik ucuz turlar var, Bahamalar Turk vatandaslarindan vize istemiyor. Bana sorarsan ikinci turu ( Miami) turunu tercih ederim. Bati turunuda bir sonraki sefere birakirim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı watkenaydu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Road trip yapsaniz Omrunuz gecer yollarda o ihtimali ele bence.. Atla ucaga In Las Vegasa, ordan bi araba kirala ( Ucak bilet fiyatlari ve araba kiralama ucretleri ucuz oldugu icin las vegas diyorum). Oradan Grand Canyona gec, geri don LA, SF, SD yap, cok fantezi yapmak istiyorum diyosan bide Seattle a cik zaten kisa surede anca yeter , Ikinci ihtimal, atla arabaya cik New Yorka, ordan in geri philedelphia DC, ordanda in orlando, miami.. Cok istersen Bahamalara gec, Miamiden gunu birlik ucuz turlar var, Bahamalar Turk vatandaslarindan vize istemiyor. Bana sorarsan ikinci turu ( Miami) turunu tercih ederim. Bati turunuda bir sonraki sefere birakirim.
    watkenaydu ,inş. vizeyi alabilirsek ben bir arkadasımla gideceğim rhode islanda iş bitişinden sonra tam 29günümüz var ancak son 7-8 günü manhattanda geçirmek istiyoruz . bundan önceki 20gün içinde arabayla orlando miami vegas sonra geri new yorka dönüşü (chicago üstünden) planlıyoruz . böyle bi travel yapılırmı yapılamazmı yapılırsa nasıl olur veya başka bir önerin varsa paylaşırsan sevinirim

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Benimde California Eyaleti, Miami ve Manhattan planlarım var. Chicago'da çalışıyor olacağım. Hesaplarıma göre 1000$ uçak parası yapıyor. Isterseniz eylül ayında yapabiliriz. Sırt çantamı aldım ve hazırım

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Bu soyledigin imkansiz Ayrica Manhattan da 7-8 gun yasayacak babayigit watci da cok azdir

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arabayı miamide bırakıp 2günlüğüne vegasa uçakla gidip gelsek sonra bu sefer sahil yolundan degilde atlanta üzerinden dönsek ? veya senin bi önerin varmı özgürsum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

oncelikle sunu soyleyeyim , kuzeydogu , guneydogu be bati turlarini ayri ayri planla ve illa ucunu de yapacaksan aralarindaki ulasimi ucakla yap. Kuzeydogu turu guneyde Washington DC kuzeyde ise Boston vE Niagara Selalaleri sinir olacak sekilde olmali. Guneydogu turu ise kisacasi Florida eyalet Turu olur. Bati turu ise Californina eyaletiyle beraber Vegas ve Grand Canyon u kapsayacak sekilde olur. Hangisine zamanin ve paran yeterse siralama yaparak halledersin. Benim gorusum Kuzeydogu turuna 7-8 gun , florida ya 5-6 gun , Bati turuna da 9-10 gun yeterlidir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Biraz geç oldu ama durumum konuyu açan arkadaşla aynı. Eru neye karar verdin? Ve 23 günlük travel kısmı çok mu uzun oldu sanki ya bi housekeeper için acaba?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dostum tamamen doğaçlama olacak sanırım karar vermedim açıkçası, iş çıkışım 1 eylül, 19 gün boşluğum var o arada yapabilirim ama dediğim gibi doğaçlama olacak belkide olmicak bakalım

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Beyler hani yanlış anlamayın da acayip uçuk hayaller kuruyorsunuz sonra yapamazsanız hayal kırıklığına uğramayın. Doğu'dan batıya uçakla gitmek, Vegas, Chicago, LA, Miami, New York falan... Bunların hepsini istediğiniz gibi yapabilmek için min. 3000 USD lazım uçak bileti, konaklama ve diğer masraflarla birlikte.Bu kadar parayı watta bi housekeeping işiyle kazanabilir misiniz? Ben şimdiden söyleyeyim, kesinlikle Kazanamazsınız! Yanınızda para götürüp gezecekseniz ve o kadar paranız varsa niye wat yapıyorsunuz? Gidin parayı basın, rahat rahat turist olarak gezin. Wat köleliğini yaşamayın.

Kendinize dönüş yerinize uygun olarak bir destinasyon seçin.Orayı ve çevresini güzel bir şekilde gezin.Ben ilk sene gittiğimde 7 gün Manhattan'da kaldım.Her yeri rahat rahat gezdim.Şehri yaşadım açıkçası.Sonra da oradan aldığım otobüs turuyla Niagara falan gezdim. Sonra tekrar Manhattan'a dönüp 1 gün kalıp Türkiye'ye geldim.Çalışıyorken de çevre yerleri Washington DC falan gezmiştim 3 kez. 2. gidişimde de bu sefer güneye indim, oradan uçakla New York, 5 gün orada kalıp geri döndüm. Bu bile baya paraya patlamıştı.Biraz gerçekçi olun travel planlarında.Sonra büyük hayal kırıklığına uğrarsınız.
    ""Let the game begin""

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler hani yanlış anlamayın da acayip uçuk hayaller kuruyorsunuz sonra yapamazsanız hayal kırıklığına uğramayın. Doğu'dan batıya uçakla gitmek, Vegas, Chicago, LA, Miami, New York falan... Bunların hepsini istediğiniz gibi yapabilmek için min. 3000 USD lazım uçak bileti, konaklama ve diğer masraflarla birlikte.Bu kadar parayı watta bi housekeeping işiyle kazanabilir misiniz? Ben şimdiden söyleyeyim, kesinlikle Kazanamazsınız! Yanınızda para götürüp gezecekseniz ve o kadar paranız varsa niye wat yapıyorsunuz? Gidin parayı basın, rahat rahat turist olarak gezin. Wat köleliğini yaşamayın.

Kendinize dönüş yerinize uygun olarak bir destinasyon seçin.Orayı ve çevresini güzel bir şekilde gezin.Ben ilk sene gittiğimde 7 gün Manhattan'da kaldım.Her yeri rahat rahat gezdim.Şehri yaşadım açıkçası.Sonra da oradan aldığım otobüs turuyla Niagara falan gezdim. Sonra tekrar Manhattan'a dönüp 1 gün kalıp Türkiye'ye geldim.Çalışıyorken de çevre yerleri Washington DC falan gezmiştim 3 kez. 2. gidişimde de bu sefer güneye indim, oradan uçakla New York, 5 gün orada kalıp geri döndüm. Bu bile baya paraya patlamıştı.Biraz gerçekçi olun travel planlarında.Sonra büyük hayal kırıklığına uğrarsınız.
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler, hayaller uçuk olmak zorunda giden için her şey açık bir şekilde görünüyor dışardan bakıldığında ama buradan çok bulanık o yüzden yazıyoruz zaten.
    Ben de travel kısmına yeterince para ayıramamaktan korkuyordum bu söylediklerin iyi oldu, özet olarak batıya uçmak düşüncesini listeden çıkarmam gerekiyor. Ama hala sorularım var New York ve Washington çevresinde travel yapmak için bile 23 gün fazla gibi. Ne düşünüyorsun?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Ergincaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler, hayaller uçuk olmak zorunda giden için her şey açık bir şekilde görünüyor dışardan bakıldığında ama buradan çok bulanık o yüzden yazıyoruz zaten.
    Ben de travel kısmına yeterince para ayıramamaktan korkuyordum bu söylediklerin iyi oldu, özet olarak batıya uçmak düşüncesini listeden çıkarmam gerekiyor. Ama hala sorularım var New York ve Washington çevresinde travel yapmak için bile 23 gün fazla gibi. Ne düşünüyorsun?
    Sadece New York ve Washington çevresi için 23 gün baya fazla. Hani ufak bir hesap yapılırsa konaklama ve yemek için 50 - 100 USD arası bi fiyat çıkar günlük. Tabi bunun yanında daha ulaşım, müze vs. giriş ücretleri var. Onları günlük ortalama hesap yaparak toplam ne kadara patlayacağını aşağı yukarı hesaplayabilirsin. Amacın travelsa pay checklerini aldıkça ilk olarak travel için para biriktir. Yok ben alışveriş yapacağım sonra kalanla da New York falan gezerim diyorsan, yine parayı ona göre ayır. Hangi eyalete gidiyorsun bu arada?
    ""Let the game begin""

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar seneye yaz için plan yapıyorum. Kaliforniya eyaletinde çalışmak istiyorum. Los Angeles veya San Diego. Ordan diyorum araba alıp ya da kiralayıp Route 66 üzerinden yol üstündeki şehirlerin bazılarını da geçip Miami'ye gideyim diyorum. Orda biraz gezdikten sonra dümdüz yukarı vurdurup New York yapmak istiyorum. Biliyorum yolda biraz zaman geçecek ama sonuçta gezip görmüş olacağız uçakla direk bir lokasyona gitmek istemiyorum. Ne diyorsunuz yol durumu nasıldır daha önce buna benzer bir şey yapmış olan var mı? Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Hadi size kabataslak minimum giderlerinizi hesaplayayim,

Arac kiralamasi gunluk $35 + $25 ( 25 yas alti oldugunuz icin ekstra masraf)+ 10$ gunluk insurance yani toplam $70 gunluk arac kirasi. buna benzininide eklerseniz bir depo burada asagi yukari $40 a doluyor, gezmenize gore hesaplarsiniz artik.

Otel kiraniz en az $45 (Motel 6 tarzi yerler) Uzun tripler icin arabada kalma ihtimalini unutun.

Gunluk 7 dolardan 3 ogun yeseniz $21 alkol kullaniyosaniz bile bu miktar cok oynamaz cunku alkol ucuz ( gece klubu falan saymiyorum)

Gittiginiz sehirlerdeki parklar muzeler falanda sehir basi $50 inizida alir. Parking ucretleri falan derken $70 de.

Simdilik aklima gelen bunlar. Sorunuz varsa masraflarla ilgili cevaplayabilirim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya tamam gitmiyoruz batıya, batının allah belasını versin şaka yaptık ya niye bu kadar üstümüzde geliyosunuz

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

batıyı görmeyen Amerika da gezdim demesin. O kadar söylüyorum. Bazı uçuk hayalleri olan arkadaşlar var . Mesela doğudan batıya araba ile gezme fikirleri olanlar gibi. Amerika yı 3 e ayırın. Batı , Kuzeydoğu ve güneydoğu. Bu bölgeler arasındaki ulaşımı uçakla yapın. Kendi içlerindeki geziyi ise arabayla. Benim en son yaptığım bir tur var arakdaşlar. Washington bölgesinde gezip ( Philadelphia , Baltimore gibi şehirler dahil) Sonra batıya uçtuk. Los Angeles tan araba kiralayarak Los Angeles , SAn diego , San Francisco , Las VegAS , gRAND Canyon gezdik. Uçakla Ny a geçerek Nyc , Niagara şelaleleri ve Boston ı gezdik. Bu gezileri 4 kişi yaptık ve Toplam 15 gün sürdü. Kişi başı 2000 dolardan biraz daha az tuttu. Bu bölgelerde gezme konusunda tecrübeli olduğumdan bazı şeyleri daha ucuza getirdim ancak araştırırsanız sizler de ucuza getiririsiniz. Mesela araba kirası günlük 40*50 dolar görünebilir ancak haftalık ya da 15 günlük kiraladığınızda çok daha ucuza gelir. Kısacası Batı ve Doğuyu aynı anda görmek imkansız değil. Bu zamana kadar birçok tanıdığım kişiye önerdim bunu ve iki yakayı birden çoğu gezdi. Paranızı iyi biriktirin. Çalışırken alışveriş yapmamaya çalışın. Çok fazla harcamayın. Eğer yeterli saat de alıyorsanız yeterli parayı biriktirirsiniz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Teşekkürler ozgursum yüreklere su serptin umarım ben de yeterli saati alabilirim ve batıya uçabilirim.

Virginia Beach'e gidiyorum Amadeus. Yazlık yer olması beni korkutuyor para açısından.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Ergincaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler ozgursum yüreklere su serptin umarım ben de yeterli saati alabilirim ve batıya uçabilirim.

Virginia Beach'e gidiyorum Amadeus. Yazlık yer olması beni korkutuyor para açısından.
    Korkmaya gerek yok Virgina Beach uygun bir yer.Oyle pahali sayilmaz.Standart yani pahalilik acisindan.Bizdeki Cesme Bodrum gibi ucuk fiyatlar yok orda.
    ""Let the game begin""

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)