merhaba arkadaşlar ,geçtiğimiz cuma günü wat için istanbul konsolosluğunda vize görüşmesine girdim ayrıntılı olarak anlatayım arkadaşlara yardımcı olmak adına.
Öncelikle randevu saatinizden yaklaşık olarak 30 dakika önce gitmeniz her açıdan yeterli bir süre,elektronik eşyalarınızı konsolosluk karşısında bulunan kafe tarzı çay ocaklarına 5 tl karşılığında (benim ödediğim miktar) bırakabılırsınız.konsolosluğa girerken ilk olarak üstünüz aranıyor,adınız alınıyor,ve x-ray den geçmek için herkesin kuyrukta olduğu bir sırada bekliyorsunuz,sıra yaklaştığında bir görevli pasaportunuzu alıp sanırım pas.port numarasını yazıyor birşeyler yazıyorsonra 4'er li grup olarak x-rayden geçiyorsunuz burasının havalimanından bir farkı yok.sonra ki adım 2 bayan görevlinin sizden bütün evrakları alarak sıraya koyması ve lastiklemesinden ibaret.Görevli masasının karşısında bulunan asansör ile VA katına çıkıyorsunuz.kapıdan içeri girdiğinizde bir görevli sizden paket lastiği ile donatılmış evrağınızı istiyor ve size 2 adet aynı numara ile evraklarınızı teslim ediyor.ilk numaranız hemen yanabilir acele edin bu konuda zaten banka şubesi misali değişiklik çekmezsiniz.ilk olarak sizden belgeleriniz isteniyor daha sonra parmak izi için tekrar çağıracaklarını söylüyorlar.2. defa numaranız yandığında parmak izi için gidiyorsunuz zaten aynı bölgede farklı bir alan yok heyecan yapmayın
parmak izinizi aldıktan sonra size pasaportunuz arasında ki belgelerle veriliyor ve mülakat için tekrar aynı sıra numarası ile beklemeye başlıyorsunuz .en son ki aşama mülakat aşaması yaklaşır 40 dakika beklediğim süre sizde farklılık gösterebilir cünkü benim gittiğim gün 2 adet vize veren konsolosluk çalışanı vardı .2 side erkekti.
sıram geldiğinde adamın bana türkçe hoşgeldin demesiyle başladı ben ingilizce olarak yanıtladım .work and travel öğrencisimisin dedi (ingilizce) . kaçıncı sınıf olduğumu sordu(türkçe olarak bende anlamadım neden türkçe sorduğunu ama ben ingilizce cevap verdım. kendide güldü tabi sonra ingilizce sordu) son sınıf olduğumu fakat okulumun uzadığını söyledim transkribimi açtı göz gezdirdi,insan kaçakçılığı kitapçığını gösterdi okudun mu dedi ,evet dedim .vizen onaylandı dedi bende onayladınız mı dedim
evet evet iyi tatiller dedi
teşekkür ettim ve bir beyaz kağıt eşliğinde (üzerinde ingilizce ve türkçe vizemin onaylandığı ve nasıl bana ulaşacağı yazıyor.) vizemi aldım .not ortalamam 2,37 .
Bu arada orda tanıştığım 2 arkadaştan bir tanesi aldı diğerine vermediler.ama alamayan sayısı çok azdı.konuşmaları anlaşılır.Arkadaşlar inanın gülümsemek çok önemli gerçekten yüzünüzden gülümseme eksik olmasınvizemi göndermişler fakat ben üniversitede ki adresimi vermiştim.geldi fakat bakamadım
onunda detayını yazarım.
Yardımcı olduysam ne mutlu arkadaşlar umarım hak eden herkes alır.
Bookmarks