Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 23 Ocak İstanbul Vize görüşmesi

Araştırmacı Watçı IgorStravinsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Standart 23 Ocak İstanbul Vize görüşmesi

Herkese selam tekrar. Ortalamam 2.48 son Sinif ogrencisiyim. Bazı arkadaslar saat 10 da ise randevunuz 10 da giriyorsunuz hemen biter demişti. Yok oyle bir sey. 10 da ise randevunuz 9 gibi orada olmaya çalışın cunku benim randevum 10 da olmasına rağmen 10.30 randevuları benden once geldigi icin benden once girdiler. Saat 9.45 gibi gitmiştim ben. Önce bahçeye girmeden bi görevli isminizi alıp üstünüzü arıyor, diğer görevli başvuru kağıdına baktı. Sonra dışarıda 15-20 dakika kadar bekledim. 4'er 4'er x-ray den geçmek için alıyolar bu bölümde. x-RAyden geçtikten sonra danışma gibi bi yere yürüdüm. 2 bayan vardı onlar belgelerimi istedi tüm dosyayı verdim, lazım olanları düzenleyip pasaportun arasına koyup lastiklediler. Sonra asansör ile vize katına çıktım. Vize katını görünce çok şaşıracaksınız. Bildiğiniz halk bank. Girişte bi sıra veriyolar. İLk sıranız en solda 2 gişeden birinde yanıyor. Bayan belgelerinizi alıyor sizden. 2. kez sıranız yandığında parmak izinizi alıyorlar. Parmak izim alındıktan sonra 45 dakika falan bekledim. Bu sırada bir cok konuşmayı duydum. Size tavsiyem sudur sakın türkce konuşmayın. Neden derseniz turistik vizelerin hepsine gorevliler türkce konuştu. Garip aksanlariyla türkce soru sordular. Do you speak english dediği adam No dediği zaman tamam deyip türkce devam ediyorlar. Fakat j1 vizesine giden herkese türkce hoş geldin dedikten sonra ingilizce soru soruyorlar. Bana adam ilk once belgelerimi alırken transkrpit zarfımı açıp vermemi istedi. Alt taraftan transkrpiti uzattım. Onu incelerken neden gitmek istediğimi sordu. Yeni tecrübe, kültür degisimi falan dedim. Nereye gidiyorsun dedi ne is yapacaksın diye sordu. En sonda ailen ne is yapıyor dedi. Cevapladım sonrasında onaylandı vizen dedi ben de teşekkür ettim ayrıldım. Not ortalamanız sıkıntı olur mu bilemem, fakat ben j1 reddi yiyen gormedim o 45 dakika icinde. Bana kalırsa ingilizce cevap vermeye çalışın
    Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%100 İng.)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok akıcı olması beklenıyormu konuşmanın

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

eline sağlık , forumun ilk vizesi de hayırlı olsun

Deneyimli Watçı kaanmert92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    17

Ayrı konu açayım burdan sorayım abiler şimdi 2011 de gittim konsolosluğa unuttum nasıl gitcem oraya
    Uçakla gelcem havaş ile taksime gitcem ordan bir otobüse binmiştim ama hatırlamıyorum istinyemiydi başka bi yer mi hatırlıyamadım. Bide taksim değişti diyolar hava otobüs kalkıyomu ordan onuda bilemedim. Allah'ını seven bana yol göstersin (görüşme 13 şubatta daha var diye rahat takılıyorum)

Tecrübe Puanı
    12

Alıntı kaanmert92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrı konu açayım burdan sorayım abiler şimdi 2011 de gittim konsolosluğa unuttum nasıl gitcem oraya
    Uçakla gelcem havaş ile taksime gitcem ordan bir otobüse binmiştim ama hatırlamıyorum istinyemiydi başka bi yer mi hatırlıyamadım. Bide taksim değişti diyolar hava otobüs kalkıyomu ordan onuda bilemedim. Allah'ını seven bana yol göstersin (görüşme 13 şubatta daha var diye rahat takılıyorum)
    Selam öncelikle, Taksim'den 40T'ye binersen İstinye'de inersin. Yok dersen alternatif olarak ben metro ile İtü Ayazağa durağına gittim. Taksim meydanından Hacıosman tarafına gidene binersen sen de gidebilirsin. Ayazağa durağından taksiye bindim 9 TL tuttu. Oradan da otobüs var istersen fakat ben uğraşmadım. Yürürüm dersen 4 km. 40 dakika falan sürer.

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eline sağlık , forumun ilk vizesi de hayırlı olsun
    Sağol özgür :=

Alıntı habolak12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok akıcı olması beklenıyormu konuşmanın
    Usta adam bana ilk neden gitmek istiyorsun dedi. İnan cümleyi karıştırdım orada, daha cümleyi baştan alıp toparlarken adam bi yandan kafasını sallıyordu diğer yandan bilgisayarla uğraşıyordu.

Acemi Watçı sugras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

İlk vize hayırlı olsun. İnşallah kriterlere uygun her birey başarı ile alır vizesini
    Travel Management & Tourism Guidance of Gazi University

Tecrübe Puanı
    12

Vizem geldi bugün şansa 10 yıl basar belki diye bekliyordum 1 gün bile geciktirmemiş

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

oha cok erken almışsın kardeşim peki son sınıfım demiştin sanırım.
    bende son sınıfım herhangi bir bahsi geçti mi veya o konuyu açsa cevap olarak ne demeyi düşünüyordun?

Tecrübe Puanı
    12

Alıntı keremov1c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oha cok erken almışsın kardeşim peki son sınıfım demiştin sanırım.
    bende son sınıfım herhangi bir bahsi geçti mi veya o konuyu açsa cevap olarak ne demeyi düşünüyordun?
    Transkripti açıp vermemi istedi, açtım tüm ortalamalarıma baktı tek tek. Sormadı başka bir şey okulla ilgili. Sorsa mezun olduktan sonra şöyle çalışırım falan demeyi düşünüyordum ben

Tecrübe Puanı
    17

Alıntı IgorStravinsky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Selam öncelikle, Taksim'den 40T'ye binersen İstinye'de inersin. Yok dersen alternatif olarak ben metro ile İtü Ayazağa durağına gittim. Taksim meydanından Hacıosman tarafına gidene binersen sen de gidebilirsin. Ayazağa durağından taksiye bindim 9 TL tuttu. Oradan da otobüs var istersen fakat ben uğraşmadım. Yürürüm dersen 4 km. 40 dakika falan sürer.

Adamın dibisin kardeş T40 ile gideyim ben risk almayım

Tecrübe Puanı
    12

Adamın dibisin kardeş T40 ile gideyim ben risk almayım
    Bana sorarsan metro ile git, trafik olmadığı için sorun olmaz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben bişey sorucam. şirket parasının tamamını yatırdıktan sonra belgeler hazırlanmaya başlanıyo 1ay kadar sğrğyo sonra vize işlemleri başlıyo diye duymustum. ben eylülde kaydoldum para da tamamlandı ama danısmanım ne arıyo ne soruyo. mail attım ne asamadayız diye panik yapma bekleme asamasındasın dedi. birazcık da korkuyorum vize geç tarihe kalıcak diye. sözde erken kayıt yapınca şubat gibi gidiliyordu vize görüşmesine

Tecrübe Puanı
    12

Alıntı begumycbyk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bişey sorucam. şirket parasının tamamını yatırdıktan sonra belgeler hazırlanmaya başlanıyo 1ay kadar sğrğyo sonra vize işlemleri başlıyo diye duymustum. ben eylülde kaydoldum para da tamamlandı ama danısmanım ne arıyo ne soruyo. mail attım ne asamadayız diye panik yapma bekleme asamasındasın dedi. birazcık da korkuyorum vize geç tarihe kalıcak diye. sözde erken kayıt yapınca şubat gibi gidiliyordu vize görüşmesine
    Vize görüşmesi için DS belgenin gelmesi gerekiyor. DS belgen gelmemiş olabilir belki?

Tecrübe Puanı
    17

Bana sorarsan metro ile git, trafik olmadığı için sorun olmaz
    Hocam vize görüşmem 9.30 da ben sabah 4.20 uçağı ile istanbula gitcem 6.30 da taksimdeyim o saatte trafik olmaz sanırım olursada 2-3 saat bekletmez inş

Tecrübe Puanı
    17

Parayı vereli baya oluyor aslında. İş görüşmesine gittin mi ? yada şöyle sorayım iş seçimi yaptınız mı

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Parayı vereli baya oluyor aslında. İş görüşmesine gittin mi ? yada şöyle sorayım iş seçimi yaptınız mı
    evet iş fuarında belirlendi işim gideceğim yer işim herşey belli. 2 ay oldu hatta belli olalı

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Vize görüşmesi için DS belgenin gelmesi gerekiyor. DS belgen gelmemiş olabilir belki?
    evet ama o belgenin gelmesi için önce benim bişeyler imzalamam gerekmiyor mu

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

oncelikle is sozlesmeni imzalaman gerekiyor. Bazi sirketler imzalari taklit ediyor. Buna da dikkat etmek lazim. Gecmis yillarda bazi watcilar isyerinde sorunlar yasadilar ve isveren sozlesmeyi onlerine koydu ve kendisinin sozlesmeye uygun davrandigini soyledi. Bu dogruydu ancak ogrenciler o sozlesmeyi hic gormemislerdi ve icinde yazanlari da okumamisti. Dolayisiyla kendilerine sorun teskil edecek kurallari da bilmiyorlardi. Bunun nedeni ise isguzar danismanin imzayi taklit ederek kendisinin ogrenci yerine atmasiydi. Bu arada Araliktaki Ciee fuarinda mi sectin isini?

Tecrübe Puanı
    12

İş fuarında imzalattılar bana dediğin belgeyi

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

fuarda imzalaniyor olmasi lazim , belki online olarak is secmistir ya da imzalamayi mi unuttu?

Tecrübe Puanı
    17

Dostum ara danışmanını sıkıştır hatta imkan varsa girek git konuş vakit daralıyor herkesin belgesi gelmiş falan de

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oncelikle is sozlesmeni imzalaman gerekiyor. Bazi sirketler imzalari taklit ediyor. Buna da dikkat etmek lazim. Gecmis yillarda bazi watcilar isyerinde sorunlar yasadilar ve isveren sozlesmeyi onlerine koydu ve kendisinin sozlesmeye uygun davrandigini soyledi. Bu dogruydu ancak ogrenciler o sozlesmeyi hic gormemislerdi ve icinde yazanlari da okumamisti. Dolayisiyla kendilerine sorun teskil edecek kurallari da bilmiyorlardi. Bunun nedeni ise isguzar danismanin imzayi taklit ederek kendisinin ogrenci yerine atmasiydi. Bu arada Araliktaki Ciee fuarinda mi sectin isini?
    iş sözleşmesini imzaladım fuarda ben başka bişey daha var sanıyodum o zaman şimdi sadece belgemin gelmesini i bekliyorum ? 13 aralıktaydı fuar hala ses seda yok danısmanımın soylediği tek şey şuan bekleme asamasındasın

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

biz zaten seninle aynı fuardaydık yanlış tahmin etmiyosam uçağını kaçırcağın için seni başka biriyle görüştürmüşlerdi hatta eğer sen tahmin ettiğim kişiysen eğer tek belge oysa orda ben de imzaladım bişeyler ama aynı fuarda olmamıza rağmen hala ses seda yok

Tecrübe Puanı
    12

biz zaten seninle aynı fuardaydık yanlış tahmin etmiyosam uçağını kaçırcağın için seni başka biriyle görüştürmüşlerdi hatta eğer sen tahmin ettiğim kişiysen eğer tek belge oysa orda ben de imzaladım bişeyler ama aynı fuarda olmamıza rağmen hala ses seda yok
    Aynen aynen hatta sen sıranı vermiştin sanırım teşekkürler bu arada, orada söylemiştim fakat çok acele olmuştu.

Şöyle söyleyim DS belgem noel tatilinden hemen sonra gelmişti. Danışmanımda noelden sonra gelir demişti bana. Sen bi ara bence aynı fuardaki arkadaşların DS belgesi gelmiş falan de yani normal bi durum gecikmesi kaygılanmaya gerek yok fakat sıkıştırmak lazım biraz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aynen aynen hatta sen sıranı vermiştin sanırım teşekkürler bu arada, orada söylemiştim fakat çok acele olmuştu.

Şöyle söyleyim DS belgem noel tatilinden hemen sonra gelmişti. Danışmanımda noelden sonra gelir demişti bana. Sen bi ara bence aynı fuardaki arkadaşların DS belgesi gelmiş falan de yani normal bi durum gecikmesi kaygılanmaya gerek yok fakat sıkıştırmak lazım biraz.
    belgelerin gelme durumu şirketle mi alakalı acaba bende onu bekliyorum da

Tecrübe Puanı
    17

Bende 13 Şubat itibari ile vizemi aldım da ne sordu hatırlamıyorum Paso yes no dedim Bi ara daha önce gitmişsin dedi bende evet ilk sene housekeeping 2. senede bisiklet kiralama ve ben&jerry's de çalıştım dedim bu yüzden mi ben&jerry's e gidiyorsun dedi bende evet en eğlencelisi oydu dedim güldüm Transkripti açarmısın dedi açtım ama o sırada korku tavanlarda son senenin verdiği bir gerilim ve heyca var tamam vizen onaylandı dedi adam bende teşekkür ederim iyi günler dedim oda have a good one dedi
    Bu arada Igor'a herkesin önünde teşekkür etmek istiyorum onun verdiği tarif ile buldum konsolosluğu
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inş) Scooper

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardeşlerim çok sevindim bende son sınıfım vize randevusu beklıyorum ayrıca iş referans mektubu goturup goturmeme de kararsızım. bu 2. gidişim lcak inşallah. Sizce iş referansı ne olcude gerekli?

Deneyimli Watçı fuatti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Bizimde mart ayında gruplar halinde alınacak vize randevularımız.İşimi job fair ile aldım.Utah/Lagoon Park/Ride Operator..Not ortalamam 2.74 ing. seviyemde advanced isim soruşturması olmadığı takdirde alcam inş. vize sonucumu aktarırım buraya da. Şimdiden gireceklere başarılar..

Tecrübe Puanı
    17

Alıntı keremov1c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşlerim çok sevindim bende son sınıfım vize randevusu beklıyorum ayrıca iş referans mektubu goturup goturmeme de kararsızım. bu 2. gidişim lcak inşallah. Sizce iş referansı ne olcude gerekli?
    Dostum ortalaman iyi ise hiç gerek yok ek belgeye rahat ol hatta aşırı rahat ol hiç kasmıyolar
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inş) Scooper

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardeşim danışmanımda oyle dedi ya 2.50 üzeri olmayanlara referensı ozellıkle ıstıyoruz dedi.
    2.80-2.90 arası birşey. Cevabın için teşekkürler

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)