Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kafam çok karışık ciddi ikilemdeyim tecrubeliler fikirlerinizi esirgemeyin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart Kafam çok karışık ciddi ikilemdeyim tecrubeliler fikirlerinizi esirgemeyin.

U.s.a de uzun süre kaçak yaşayıp ya da birşekilde okulla filan durumu idare edip orada kalan fakat sonra birşekilde ülkesine dönen adam (mesela 5 10 yıl sonra) türkiyede hayatın neresinden başlar sizce tecrubeliler (orada ki 5 yıl çok şeyde katar adama çunku)..Kafamda çılgın sorular var ve wat da yaptığım için zamanında sürekli aklım usa de...Gitsem giderim kalsam kalırım.. türkiyede de beni tatmin edebilecek şirketlerde çalışabilme fırsatlarım var ama biyandanda çalışma haytınında hiçde dışardan göründüğü gibi olmadıgını biliyorum yani türkiyede hiçde öle göründüü gibi değil.Aklım karışmıs durumda. iyi bir şirketin ing.sınavını geçtim,yine benzer şirketlerde okul yüzünden devam edemedim süreçlerine hani bazen de umut besliyorum daha çok başındayım türkiyedeki hayatımın ama kafam çok karışık tecrubeliler yazarsa sevinirim.

Bugune kadar kaçak hiç aklıma getirmedim hep usa tatil hayal ettim ama fikirler mendil gibidir eskiyince yenisiyle değiştirmek gerekir

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Şimdi dostum benim bir arkadaşım orda kaçak yaşamakta ama yanında zaten orada yaşayan Türk arkadaşlar var onlar sayesinde adapte olmakta sıkıntı çekmedi. sonra bir dil okuluna yazıldı o sayede uzun süreli vize hakkınıda elde etti. ve arkadaşların yanında kaçak çalışmaya devam ediyor bildiğim kadarıyla. ve üniversiteli kızın biriyle evlendi. ama çalıştığı yerden normal çalışanmış gibi para alıyor. çünkü tanıdık.

şimdi sen gittiğin zaman böyle güvenebileceğin bir çalışma imkanın yoksa hakaten komik rakamlara çalışırsın ve göreceğin muamelede şüpeli yani iyi birine mi denk gelirsin seni sömürücek birine mi denk gelirsin allah bilir.

İkinci kısma gelince bir süre orda yaşadıktan sonra muhtemelen buraya dönemezsin. Türkiyedeki hayatı nasıl yakalarım diye bir düşünce olucaktır kafanda ki bu çok normal.

benim San Diegodaki patronum Türk'tü. Zamanında oraya gitmiş 17 senedir falan süreyi tam hatırlamıyorum kalmış orda. iyi de geliri olduğunu düşünüyorum bir yandan pedicab ile uğraşırken bir yandan da restoran müdürü olmuş. ama tam bir yerleşim kuramamış Amerika'ya hani tek başına yaşadığı bir evi bile olmamış yıllardır paylaşım içinde. Bir gün nasılsa dönücem Türkiyeye diye hep sıkmış kendini ama ordada yaptığı iyi işler var arakdaşları vs var oradan da bağını koparamıyor. bana hep bir gün illaki dönücem ama ne zaman belirsiz derdi. kafasında sürekli bu düşünceler olunca ben olsam rahat edemezdim heralde. 17 seneden sonra bile kendini amerika ya ait hissetmiyor. bir insan 2 yere birden ait olamaz diye bir laf var haakten doğrru galiba.

bize derdi hep size Türkiye'den bakınca Amerika'da yaşamak toz pembe geliyor ama uzun süre yaşamaya başlayınca hiç te öyle olmadığını anlıyorsun bi kere ne kadar olmaz desende illaki bi şekilde Amerikalı olmadığın için ikinci sınıf insan muamelesi görüyorsun derdi.

bu yazdıklarımı okuyunca Amerkan karşıtı biri gibi gelebilir sana öyle düşündürtmesin. biletimi verseler deselerki hadi amerıkaya gdiyosun dıye zaman kaybetmıyım bir an önce gidiyim diye eve ugrayıp pasaportumu bıle almam
    Senin bu düşüncelerini düşünmüş bri olarak yazıyorum yani.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Usa de kacak yasamak akil kari dwgil. Al yesil kartini oyle yasa

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Benim bir tanıdığım kaçak yaşadı yakalandı 1 ay hapis yattı Türküyeye gönderild.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

işte bence de kaçak yaşanmaz ama illaki yok arakdaş ben bu işi yapıcam dersen tanıdığın birileri olmalı. çalıştıgın yerde seni ispiyonlamıcak biri olmalı.

kaçak yaşama olayı sen dil okuluna yazıldığında uzun süreli oturma hakkını alıyosun zaten o sürede de bir kız bulur evlenirsin. kız bulma konusunda sıkıntı çekileceğini pek sanmıyorum açıkcası benım arkadaş bile bulduysa ...

bunlar dısında çok sıkıntı çekersin gibi ..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bence de akıl karı degıl, kacak yasamak falan. Bunlar ters ısler, olmaz, yapılmamalı. ınsan calısacam, para kazanacam sebeplerıyle degılde okuyacam, burslu olarak ne yapsam da orada bır okula yerlessem mantalıtesıyle hareket etmelı (yukseklısans - doktora vs.)
    dıyecem o kı madem ıngılızcen yeterlı, gır abı toefl a, ales'e artık ne ıse. Sana vız gelır. Burslu bır okul bul. Bulmuyor mu bızım wat sırketlerı buluyor. Gıt hem oku hem calıs. Kafa rahat olsun. ılım ırfan ogren. Evlenırsın coluk cocuga karısırsın. Sonra bız gelır cocuklarını severız. Sonra baldızını bırımıze verırsın. Olduk mu kayınco. Sonra ben yasak ılıskı yasarım. Baldızın kulagına gıder sana soyler. Sen tetıgı ceker benı vurursun. Hapıslere gırersın. Ben kurtulur, gunumu gun etmeye devam ederım. Belkı de gocup gıderım kısmet onumuzdekı maclara bakacaz. Anlatabılıyor muyum. Sonucta sevgılı ınek (burada ınek nıckname oluyor yanlsı anlasılmasın) , yıne ızdıraplı bır hayat, yıne cıkmaz yollar. Sen bosver bunları gel kayınco sozu dınle bak oku sen oku

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)