Evt melih adamlar bizim gibi boş oturmamışlar.. :

Daha öncede belirtildiği gibi abd insanı,18 yaşından sonra sokaga atılamasada,18 yaşında hemen bir işe başlıyor,bir gelir sahibi oluyor,olabiliyor..

Ben orada çalışmayan adam görmedim işin açıkcası,iş olarak baktıgımızda cok zor işlerde zaten çalışmıyolar..

O zor işlerde bizler çalışıyoruz maalesef...

Bir diğer ayrı durum ise,ülke içinde eyaletler arasındaki,sistem ve yaşam şartlarının farklılık yaratması,

Nj,NY,Boston buralar birbiriyle orantılı bir yaşam sürüyor,yani metropol,hızlı yaşam...Teksas farklı,California Farklı...

ABD cazip gelen ve caydıran noktaları mevcud tabi,hayalleriniz ve yapabileceğiniz şeyler ülkemizden ne yazıkki daha fazla amerikada,sevmesemde seni amerika diyorum ben...

Elle tutulur bişey ile örneklemek gerekirse,çalıştıgım depodan bir yere malzeme götürüyorduk,ve Bu tarz araçların girmemesi gereken yollar mevcud Manhattan'da,biz girdik türk aklı olarak,sevindi driver yakalanmadık falan diye,ertesi günü 3 açıdan fotorafımızla (ara&#231 adresimize kadar ceza bileti ile yolladılar

Aldıkları maaş ile rahat rahat geçiniyorlar,baksanıza bizde hal nereye gidiyor...Yaşlı Yaşlı adamlar hala bişeyler kovalıyorlar iş adına,adam rahatsız oluyor çünkü..

ABD nin kendi içinde ki bu siyasete olan ilgisizliği gibi bir konu vardı,adamlar türkiyeyi bilmiyorlar,dünya ile ilgili pek cok şeyi medya ve eğitim ögretim sayesinde bilmiyor ve açılmıyorlar,abd'nin istediği gibi yetişiyorlar sonuçta kafaları allak bullak olmuyor..

sorarım size 8-10 yaş arası genç akrabalarınıza sorun,amerika diye rusya diye bir sorun neler neler diyecekler...ya biz her ülke hakkında az biraz bişeyler bilmiyormuyuz..beynimizi lagalugalarla doldurmuyormuyuz...

Orta amerika yaşanabilir bir yer olarak batıyor benim gözüme,belki dostluk samimiyet ülkemiz gibi olmayabilir..ancak orada bu ortamı arayan insanlarda mevcud sonuçta,

Sistem neyse artık cidden oturmuş,herkesde işini iyi yapma isteği ve bilinci var..

Ülkemizde herkes işini iyi yapsa ,işini iyi yapanlar da hakkını alsa bizim ülkemizde yüksek medeniyet'e ulaşmazmı,üç kağıt çeviren yaptıgı üçkagıtla ceza almadan kar da kalıyorsa sistem tabi düzgün işlemez,hergün duyuyoruz ve görüyoruz böyle olayları,hepimizde biliyoruz..hadi bakalım ABD de bir vergi kaçır bakalım,yok ben kaçırdım diyenlerde emin olun abd ye dışarıdan gelenlerdir..

Bir işiniz varsa onu yapabilirsiniz,sadeece bir alanda uzmanlaşmanıza ihtiyac var abd de...Türkiyede çok alanda bilgi sahibi olman gerek yaşamak için,hal böyle olunca hiç bir alanda da yetkin olamıyorsun,kazanamıyorsun çünkü..

Herkes yurtdışına kaçıyor diyorlar,hata kaçanlarda değil ki,bizi o yola iten ülke şartları...