Work and Travel
Toplam 64 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika ile ilgili düşünceler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı blueblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikadaki insanların son derece apolitik olduğunu da belirtmek gerekiyor bence. bunun özellikle uygulanan bir devlet politiası olduğunu düşünüyorum. çünkü sorgulayan insan, amerikanın aslında gösterildiği kadar rüyalar ülkesi olmadığını anlar. bol eğlence ve kolay para ile insanları uyutuyorlar. uyuşturucu kullanımın yasak olmasına rağmen son derece yaygın olması da bununla alakalı. amerikada polis teşkilatının ne kadar güçlü olduğunu görmüşsünüzdür. devlet istese bu işi bitirebilir ama bence istemiyor. garson olduğum için müşterilerle sohbet imkanım çok oluyordu ve çoğu kişinin kendi tarihlerini bile bilmediğini gördüm. istisna olarak da bi seferinde bir inşaat işçisiyle konuşmuştum, adamın söyledikleri gerçekten düşündürücüydü. yıllarca çalışıp mortgate kredisiyle ev aldığını, işini kaybedince kredinin kalan kısmını ödeyemediğini ve devletin bugüne kadarki çalışmasını hiçe sayarak evi elinden aldığını söyledi.daha bi sürü şey anlattı ama uzun hikaye şimdi

amerikadaki özgürlük anlayışına gelecek olursak, toplumsal yaşamda devletin rolü bizdekine oranla daha sınırlı olduğu için bireyselliğin öne çıktığı bir yapı var. dolayısyla farklılıkların rahatça ortaya koyulabildiği ve bunun pek de yardırganmadığı ortada. ama mevcut eğitim mantığı ve diğer koşullar sistemin istemediği bir birey olmanıza izin vermez. o yüzden amerikan özgürlüğünün de yapay olduğuna inanıyorum...

keske turkiye gencligi de apolitik olsa.politik olacam diye zırvalayıp zırvalayıp duruyorlar.genc bakıstaki gencler mesela ıvır zıvır bagırıp duruyorlar.bakan avrupa birligini anlatmaya gitti adami kovdular...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı metilfenidat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keske turkiye gencligi de apolitik olsa.politik olacam diye zırvalayıp zırvalayıp duruyorlar.genc bakıstaki gencler mesela ıvır zıvır bagırıp duruyorlar.bakan avrupa birligini anlatmaya gitti adami kovdular...
    burda apolitiklikten kastım güncel politik sorunlar hakkında bilgi sahibi olup, yourm yapabilmek deil. amerikadaki sıradan insanın kendini geliştirme konusunda herhangi bir ihtiyaç hissetmemesinden, içinde bulunduğu topluma ve çevreye karşı bu kadar meraksız olmasından bahsetmiştim.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı blueblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda apolitiklikten kastım güncel politik sorunlar hakkında bilgi sahibi olup, yourm yapabilmek deil. amerikadaki sıradan insanın kendini geliştirme konusunda herhangi bir ihtiyaç hissetmemesinden, içinde bulunduğu topluma ve çevreye karşı bu kadar meraksız olmasından bahsetmiştim.
    O konuda çok haklısın dostum. Misal bize çok yardımcı olan bir kadın vardı. Sağolsun evinde ağırladı, arabasıyla çok kez gezdirdi, arkadaşlarıyla tanıştırdı vs. Kocası da kendisi de çok iyi davrandılar. Kadın 3. grade öğretmeni. Kadın bu kadar iyi huyunun yanında acayip cahil. Bunu milliyetçi kafasıyla söylemiyorum ama dünyanın neresinde olursa olsun bir insan İstanbul'u bilmiyorsa cahildir arkadaş. Hadi İstanbul'u hiç duymadın, otur yaz bi google'a bakalım neymiş ne değilmiş, o kadar eğitimcisin(!). Her seferinde biz anlatıyoruz yok şöyle yok böyle. Onun dışında iş yerindeki gençlerde genelde bahsettiğin gibi, çok meraksız çok duyarsız çevrelerindeki olaylara..

Ama bence biz olaya bu açıdan bakmamalıyız. Sonuçta amerikan halkını nüfusumuza geçirmeyeceğiz. Zannımca çoğu insan bir şansı olursa orda yaşayabilmek için bunu kullanır. Bu noktada ülkenin bizim ihtiyaçlarımıza nasıl cevap verebildiği önemli. Kendini geliştirme konusunda bizim ülke insanımızdan bahsetmemize hiç gerek yok herhalde? Herkes durumun vehametinden haberdar. En basitinden ben makina müh öğrencisiyim ama şu an kendime o sıfatı yakıştıramıyorum çünkü inanılmaz yetersizim. Oturup ders çalışmam etmem, boş bi adamım diyebilirim. Ama geçen yılki watın bana hakkaten faydası oldu ki bu yıl kendime biraz adam oluyorum diyebilirim. En azından bir yerden başladım ve kendimi geliştirme sürecine girdim. Bunun en büyük etmeni amerikayı görmüş olmam. İnsanın vizyonunu inanılmaz genişletiyor bence...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)