sevgili richard biz geçen yaz çok uğraştık araba işiyle.. Bizde 1200 dolara 96 model ford explorer aldık. araba çalışma bakımından çok iyiydi motor, yağ deposu filan filan.... ama arabanın ön sağ farı hasarlıydı. (şimdiki lafımı arabayı başka yerde alıp NY'ta dealerlara satacak arkadaşlar için söylüyorum) Böyle bir planınız varsa kesinlikle body damage olan ve çok fazla mil yapmış bir arabayı almayın. Biz NY'ta dealerlara götürdüğümüzde adamlar bizimle resmen alay etti.. Gidin bunu köprüden atın diyenler de oldu... JFK'de otoparkta bırakın diyenlerde(ki bunu sakın yapmayın)... Oysa ki arabanın durumu gayet iyiydi (ön far hari&#231. Bizde gidip Junk Yard'a(Hurdacıya) 125 dolara sattık. Evet inanması güç ama 125 dolara Ford Explorer Jip satmış bir adam karşınızda duruyor =))))))

Neyse gelelim Richard'ın meselesine. Öncelikle bulunduğun eyaletin ehliyetini almanı tavsiye ederim yoksa türk ehliyetine insurance yapacaklarsa fena geçiriyorlar. Ve 6 aydan az bir sigorta yapan bir şirket'te yok boşuna arama... ama bunları ay ay ödediğin için istediğin zaman gidip anlaşmayı fesh edebiliyorsun. Bizde 6 aylık sigorta aldık geri dönerken iptal ettirdik bu kadar basit. İnsurance'sız trafiğe çıkma... Yok baba ben Türk ehliyetimle araba kullanıcam diyorsan o zaman pasaportunla birlikte türk ehliyetini ver yoksa sadece türk ehliyetiyle o saniye'de seni tutuklayabilir ki benim arkadaş tutuklanmaktan 2 saniye farkla benim arkadaşın pasaportunu uzatmamla kurtuldu.

Bu arada plakaya fazla vergi ödemek istemiyorsan... Git 1 aylık geçici plaka al ki bu kağıt plaka oluyor ama sakın son kullanma tarihini geçirme bizim gibi daha ilk günden polise yakalanma =))))

Sağlıcakla kal =))