Work and Travel
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD de araba aldim nissan maxima V6 3600 dolara aldim

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

sevgili richard biz geçen yaz çok uğraştık araba işiyle.. Bizde 1200 dolara 96 model ford explorer aldık. araba çalışma bakımından çok iyiydi motor, yağ deposu filan filan.... ama arabanın ön sağ farı hasarlıydı. (şimdiki lafımı arabayı başka yerde alıp NY'ta dealerlara satacak arkadaşlar için söylüyorum) Böyle bir planınız varsa kesinlikle body damage olan ve çok fazla mil yapmış bir arabayı almayın. Biz NY'ta dealerlara götürdüğümüzde adamlar bizimle resmen alay etti.. Gidin bunu köprüden atın diyenler de oldu... JFK'de otoparkta bırakın diyenlerde(ki bunu sakın yapmayın)... Oysa ki arabanın durumu gayet iyiydi (ön far hari&#231. Bizde gidip Junk Yard'a(Hurdacıya) 125 dolara sattık. Evet inanması güç ama 125 dolara Ford Explorer Jip satmış bir adam karşınızda duruyor =))))))

Neyse gelelim Richard'ın meselesine. Öncelikle bulunduğun eyaletin ehliyetini almanı tavsiye ederim yoksa türk ehliyetine insurance yapacaklarsa fena geçiriyorlar. Ve 6 aydan az bir sigorta yapan bir şirket'te yok boşuna arama... ama bunları ay ay ödediğin için istediğin zaman gidip anlaşmayı fesh edebiliyorsun. Bizde 6 aylık sigorta aldık geri dönerken iptal ettirdik bu kadar basit. İnsurance'sız trafiğe çıkma... Yok baba ben Türk ehliyetimle araba kullanıcam diyorsan o zaman pasaportunla birlikte türk ehliyetini ver yoksa sadece türk ehliyetiyle o saniye'de seni tutuklayabilir ki benim arkadaş tutuklanmaktan 2 saniye farkla benim arkadaşın pasaportunu uzatmamla kurtuldu.

Bu arada plakaya fazla vergi ödemek istemiyorsan... Git 1 aylık geçici plaka al ki bu kağıt plaka oluyor ama sakın son kullanma tarihini geçirme bizim gibi daha ilk günden polise yakalanma =))))

Sağlıcakla kal =))
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (şimdiki lafımı arabayı başka yerde alıp NY'ta dealerlara satacak arkadaşlar için söylüyorum) Böyle bir planınız varsa kesinlikle body damage olan ve çok fazla mil yapmış bir arabayı almayın. Biz NY'ta dealerlara götürdüğümüzde adamlar bizimle resmen alay etti.. Gidin bunu köprüden atın diyenler de oldu... JFK'de otoparkta bırakın diyenlerde(ki bunu sakın yapmayın)... Oysa ki arabanın durumu gayet iyiydi (ön far hariç). Bizde gidip Junk Yard'a(Hurdacıya) 125 dolara sattık. Evet inanması güç ama 125 dolara Ford Explorer Jip satmış bir adam karşınızda duruyor =))))))

Vay be, 125 dolara Explorer haa... Adam mecbur olduğumuzu görünce geçiriyor demek ki

O zaman bu tarz bir durum için 600-750 dolarlık bişey alıp 3 ay kullanabilmek en mantıklısı gibi görünüyor, hani koymasın...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı hakanerdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay be, 125 dolara Explorer haa... Adam mecbur olduğumuzu görünce geçiriyor demek ki

O zaman bu tarz bir durum için 600-750 dolarlık bişey alıp 3 ay kullanabilmek en mantıklısı gibi görünüyor, hani koymasın...
    Aslında tam tersi durum oldu... Hurdacı almak istemedi arabayı...alamam kusura bakmayın filan dedi... biz ertesi günü adamın yanına gittik yalvar yakar. Lütfen arabamızı al işte biz gidiyoruz bidaha gelmicez falan filan.... zaten 125 dolarıda zorla verdi gerçi vermeseydi adama bedavaya hibe edecektik ki bundan önceki gittiğimiz dealerlara arabayı hibe ettik onu bile kabul etmediler . yoksa arabayı bi yere bıraksan sağa sola belki bidaha vize bile alınmama gibi durumlar ortaya çıkar sakat yani durum =)))
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı hakanerdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

mecbur oldugunu gorunce geciriyor diye bi durum soz konusu deil. arabanin yaptigi milege yuksekse ve hasar varsa ve 96 modelse ve bide ford sa daha ne kadar beklenirki. burda american arabalarin piyassi boledirr. ben 8 ay once merkury sable aldim 1300 dolara ama arabanin degerinin cok altinda aldigimi soyleyebilirim. arabayi hergun 100 mile kullaniyorum ve masallah bisey yok nazar degmesin.. neyse daha gecen ay kadinin teki bana yandan vurdu ve on tampon hafif iceri coktu insurance sirketine claim falan yaptim simdi bana 1700 dolarlik cek gonderecekler. demem o ki arabada belirli bir yerinde hasar oldugu zaman tamiri arabanin degerinden cok daha fazla olabiliyor. benim gittigim body shopta bana verilen estimate 1600 dolardi siz dusunun.
    Konu stephen tarafından (03-01-2010 Saat 09:20 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mecbur oldugunu gorunce geciriyor diye bi durum soz konusu deil. arabanin yaptigi milege yuksekse ve hasar varsa ve 96 modelse ve bide ford sa daha ne kadar beklenirki. burda american arabalarin piyassi boledirr. ben 8 ay once merkury sable aldim 1300 dolara ama arabanin degerinin cok altinda aldigimi soyleyebilirim. arabayi hergun 100 mile kullaniyorum ve masallah bisey yok nazar degmesin.. neyse daha gecen ay kadinin teki bana yandan vurdu ve on tampon hafif iceri coktu insurance sirketine claim falan yaptim simdi bana 1700 dolarlik cek gonderecekler. demem o ki arabada belirli bir yerinde hasar oldugu zaman tamiri arabanin degerinden cok daha fazla olabiliyor. benim gittigim body shopta bana verilen estimate 1600 dolardi siz dusunun.
    sigortayi hemen telefonda yaptim 600 doarl 6 aylik 101 doalr seklinde kesicekler hesabimdan iyi oldu yaww bi yere gitmeye korkuyodum simdi rahatladim baya turk ehliyetim var simdilik yarin(pazartesi ) DMV gidip basvurumu yapicam bakalim ne zaman cikarsa artik hayirlisi sagolun valla forum cok yararini gorum hepinize cok tesekkurler

sigortata cok basit oncelikle police icin geico.coma girin forumlari doldurun butun forumlari doldurduktan sorna geiconun numarasini arayin odeme kismini telfonda hal edin bitti gitti

sadece telfonla ariyarak sigorta yapmaya kakmayin 2 saatinizi alri turkum ismim sole kartim boyle diyene kadar o islemleri online yapip odeme kismini telfonda yapmak ve varsa aklinizda birkac soru onlari soramk icin telfon acin ben ole yaptim haa butun islemleride online yapabilrisiniz oda bi secenek benim bi kac sorum oldugu icin telefonla yapmak istedim saygilar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)