Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: sincili anlatıyor wat 2008...!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post sincili anlatıyor wat 2008...!

Biliyorum belki biraz gec oldu ama gecde olsa yazmak istedim gidecek olan arkadaslara belki faydam dokunur 

Arkadaslar merhaba ben 2008 yazını hammond/louısana da gecırdım kasırgayı da gördüm  ve bu sitede okudugum birçok seyi orada bizzat yasadım olumlu olumsuz bu yusden turkishwat’a gercekten cok tesekkur edıyorum.

Benim için çok guzel bi deneyimdi forumda necro arkadasımızın anlattıgı gibi bazı yerleri harabe bi şehirdi new orleans bir ay kadar işsiz kaldım gercektende turkıye de imzaladıgınız job offer ‘ın amerıkada hıc bir önemi yok çünkü orada size tekrar imzalatıyolar bi sürü belge.

Nese gıttım oaraya 1 temmuzda ordaydım meshur halına(supervısor) bizi aldı zenıth/metaıre ye goturdu bı ındık arabadan en az 15 tane turk  hepsı issiz ertesi gün on kişilik bi grup dokuzu türk chicagoya giiti seker fabrıkasında calısmaya
    sen new orleans diye gel chicagoya git  işte Amerika gercegi arkadaslar ne zaman ne olacagı bellı olmuyo basnınza her an hersey gelebılır gıtmeden once bunları dusunun hazırlıklı olun bole seylere.

Tabı o gurubun ıcınde ben yoktum bizden parayı alan halına 400 dolar kayboldu araya 4 temmuz gırdı falan baya bı bekledım sona bana dedıkı shell gas statıonda ıs var yaparmısın Mustafa dıye bı arkadasla beraber bıze o ısı bulmus tamam dedım demez olaydım bi gittik east new orleans a berbat bi yer azgından salya akan adamlardan tut altın dıslı gacılara kopru altında karpuz satan adamlara dılencılere kadar ne ararsan var 

Dort gun felan traınıng yaptım sona dedım kı yok kardesım ben bu ısı yapamıorum bana baksa ıs bul halına ocagına dutsum oda sagolsun hammond mc donaldsta baksa bı ıs buldu yanı ıkı hafta kadar bır zaman ıcınde yanı ben işe tam 28 temmuzda basladım 1 ınde geldım ama 28 ınde gercekten ıse baslayabıldım.

Yoruldum ara verıyomm…

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post unutmadan su transit vize olayı...!

Arkadaşlar yazmışken sunuda belirteyim ben biletimi Stuttgart aktarmalı almıstım forumda bu konu cok tartısıldı transit vize isteniyomu istenmiyomu diye basıma geleni oldugu gibi yazıorum.

Ben bileti aldıgım sirkete (delta airlines) transit vize gerekip gerekmediğini arayıp sordum onlar bana daha önce stutgart aktarmalı giden arkadasların sorun yasadıgını transıt vıze almadan gelmememi söylediler Allah razı olsun  olsunda alman konsolosu onlarla aynı fikirde degildi maalesef.

Ben KKTC de okudugum için KKTC dekı alman konsoloslugunun yoluna dutsum gıttım formu doldurdum parayı verdım adam sadece haftada bı gun gelıomus oaraya o gun gıttım pasaportu alacam dıye adam bana dedı kı senın vıze almana gerek yok yahu dedım bole bole gerekıyomus sen ver bana dursun lazım olur dedım ama konsolos tutturdu vermem de vermem dıye ıyı dedım bende napayım cıktım gıttım.

Ama aklıma kurt dustu ya sorun cıkarsa dıye yıne delta yı aradaım dedım bole bole adam vermıyo.kadın dedıkı bana almadan gelmeyın sorun yasarsınız.ben yıne dutsum konsolosluk yollarına konsolosa dedım bak durum bole bole sen bana ver su vızeyı parasıyla degıl mı kardesım dedım  nese ikna oldu ama dedı kı vızeyı rum tarafında basıyoruz sana bunu bugun burada veremem.eee ne yapacaz dedıım haftya aynı gun gel dedı ben de dedım kı kardesım benım hafta sonu ucagım var nasıl olcak o zaman dedı rum tarafına bırını yolla yarın gelsın alsın senın pasaportu benım enıste Kıbrıslıydı Allahtan dedım yaw gıt al su pasaportu o kadar ugrastıl gıdemıyeces yoksa  sagolsun gıttı aaa adam yıne vermemıs vızeyı demıs gerek yok bı surude belge vermıs almanca gerekmedıgıne dair haspınallaah …

Nese ben atladım KKTC den ucaga İstanbula ındım Pazar aksamı Pazartesı de sabah ucagım var ıner ınmez THY nın danısmasında aldım solugu stutgarta kadar THY ile ucacaktım cunku dedım bole bole sorun olacak mı bu ıs olacaksa sımdıden bısıler yapayım bı caresıne bakayım adam baktı bılgısayara yok dedı sorun yok vıze felan ıstemıolar.ıyı dedım bende geceyı orda gecırdım sabah kapıya gıttım ne oldu sizce  ucaga bınemedım almadılar benım gıbı uc kısı daha sonradan ogrendım kı bızım gıbı kac uc kısı varmıs havaalanında  deltanın ofıse gıttık kapalı daha acmamıslar sabahın korundeydı ucak bekledık geldıler bana ertesı sabaha ıspanya aktarmalı bilet buldular mecbur ok dedım dıger arkadaslarada hep bı yerlerden ayarladılar bısıler fark falan vermedım bılet ıcın neyse bı gun daha orda kaldık mı havaalanında  bı gun de ucakta gecırdım sonra new orleansa gıttım mesaı satı bıtmıstı bı gunde new orleansta kaldık mı havalanında dort gun felan havaalanında yattım 

Yani arkadaslar bilet alırken transıt vize olayını iyice arastırın derim ben …!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post biraz hammond'tan bahsedeyim...

Hammond new orleansa 40 dakıka mesafede ufak bi kasaba dıyebılırız ufak ama sırın bıyerdı yanı new orleansa nazaran cok guzeldı beyaz ınsanlar daha fazlaydı buradakı unıversıtenın etkısı buyuk tabı souther louısana unıversıty (LSU).amerıkada ıhtıyacınıızın olacagı butun magazalar bı yerde toplanmıstı dolar tree,wallmart,winny dixie felan hepsı vardı hemen hemen kaldıgımız yerde de cok yakın olmasa bıle yakındı.

Amerıkada arabasız olmak gercekten zor bı durum arkadaslar hammnod ta hemen hemen herkesın bı arabası var ve yol kenarında yuruyen ınsanlara cok garıp bakıolar sankı ocu gormus gıbı hele elınızde bıde poset varsa genelde ınsanlar bole durumlarda sızı evınıze bırakmayı teklıf edıyolar ıyı ınsanlar duyarlı genelde.

Kaldıgımız evde bı moldovyalı bı de portorıkolu ıkı erkek arkadas vardı hemen bu ulkelerle ılgılı yorumumu yapayım abı bu moldovyalılar harbı saglam adamlar ama portorıkolular ole degıl hıc saglam olanını gormedım benim yorumum….

Nese adamlarda tek kelıme ıngılızce yoktu ha ben mustafayı east new orleansta bıraktım mustafada forumdan bı arkadas neo_21 olması lazım nese ne dıyodum hammnoda Erhan dıye bı arkadasla geldım bız onla aynı odada kaldık ıkı ay beraber gecırdık.

Bu portorıkolulara nasıl vıze vermısler hayret dogrusu adamlarda tek kelıme ıngılızce yoktu dıye dusunurkern ben sonradan ogrendım sanırım abd hukumetı ıle portorıko arasında degısık bı mevzuat var bu adamlar vızesızde gelebılıolar hatta uzun sure kalabılıolar..

Buradakı supervısorden bahsedeyım kendısıde portorıkoluydu ve hıcte saglam bı adam degıldı bızımle dogru durust ılgılenmedı hatta kasırga haftası kendısı bızı orda bırakıp ortalıktan kayboldu su kasırga olaynında bı ara yazacam ınsallah …

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post bourbon street...

bourbon street diyince aklıma ilk gelen kendine has kokusu oluyo arkadaslar biliyorsunuz bourbon street new orleans ın 24 saat canlı en meshur caddesi kaldıgımız yere uzak oldugu ıcın cok fazla gıdemedım ama yanlıs hatırlamıosam dort bes gece gıtme sansım oldu baya uzun bı cadde bole saglı sollu barlar cafeler dıskkotık mekanlar felan ve az once bahsettıgım gibi kendıne has cok ilginc bi kokusu vardı bu adamların kullandıgı cok acayıp bı sos var cok sevıolar onun kokusu herhalde...!

bız o 4 temmuz haftası ordaydık cok kalabalıktı herkes bırıbırıne surte surte gıdıodu walla eglence olsun dıye degıl gercekten cok kalabalık oldugu ıcın hatta zencı bı hatunun bı arkadasımızı taciz ettıgını duydum bunu baya sonra ogrendım arkadas utanmıs sonradan soledı

ama tek beyaz bız ogrencılerdık 5-6 kısı cunku o hafta aynı zamnda zencılerın bayramıymıs ulkeını her eyaletınden zencıler sırf bunun ıcın gelıomus o yusden bu kadar kalabalıkmıs ne bılelım biz

sonra dolastıgım gunlerde daha cok avrupalı gordum bourbon street te ...
    hersey bı yana bourbon da eglence gercekten gusell ama bunun ıcın bıle louısana cekılmez

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Post mc donalds deneyimim...

mc donaldsta ılk basta cok zorlandıgımı solemek ısterım cunku ıs bılmedıgımız ıcın bıze ayak ıslerı verıyolardı masa temızle cop at park alanını supur felan cok ıyı hatrlıorum bı elımde camsil bi elimde bez masayı silerken söyle dedim kendi kendime
    "olum mehmet sen bunun için mi mühendislik okuyup bitirdin o kadar para döktün ugrastın amerikaya geldin"

ama tabi ilk baslardı ve bu yuzden zordu normaldi sonra tabi iş öğrendik felan hamburger yapmak gercekten zevkli bi iş aslında basınızda sert managerler yoksa gusel oluyooo bi kac defa elimi yaktım bu et pişirme makınasında griil de yapan arkadaslar bilirler ama tabi mc donaldsta ki ecza dolabında gusel bı sprey vardı bu ıs ıcın hemen ondan sıktım o kadarda cok ızı kalmadı ...

calısıtıgm mc donaldsta ılk baslarda cok ogrencı vardı dogal olarak az calıstıryolardı mesela 2 -10 vardıyasına gelıodum uc bucukta felan dondugum oluyodu managerlerde bişi yapamıolar cunku onlarada baska bi manager emir veriyoo bu yusden mc donaldsta calısama saatlerınız tamamen sans olayı sızın calsıtıgınız yere baglı olarak farklılık gosterebılır...

mesela ben ılk hafta 26 saat calsıtım cok ogrencı vardı sonra son hafta 50 kusur saat calsıtım cunku az ogrencı vardı bu yusden bıze ıhtıyacları vardı...

mc donalds zevklı oldugu kadar yorucu bi iş arakadaslar butun gun ayakta durmak gercekten cok zor bu işi sececek olan arkadaslar bunu düşünsünler benım daha onceden farklı ıs tecrubelerım oldugu ıcın ben ayakta kalmaya alısıktım ona ragmen zorlandııgımı soleyebılırm...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bu gecelik bu kadar arkadaşlar buraya yazmaya devam edıcem cunku wat anıları ole kolay kolay bıtmez ınsanın basına bı suru sey gelıyo

herkese iyi geceler...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Anılarını paylaştığın için teşekkür ediyoruz @sincili, daha sonra gidecek arkadaslar için çok önemli bilgiler içeriyor..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

gercekten cok iyi olmus bunları anlatman
    tesekkürler

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Wat'ı her anlamıyla yaşamışsın arkadaşım..herşeye ragmen değmiştir sanırım .

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

evet ilk gittigm zaman herseye ragmen amerıkaya gıdın dıye tavsıyede bulunan arkadasların kulaklarını cınlatmıstım ama gercektende dedıklerı gıbı herseye ragmen gitmeli ...!

mezun oldugum için h2b ile tekrar gitmek istiyorum ama kısmet bakalım...!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sıncılı koparmıssın valla.ne var ne yok yazmıssın helal olsun.betımlemeler de on numara olmus...bundan sonra turk gezı dergılerınden sana teklıf gelmzse sasarım...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bilgilendirmen için sağol o bölgede bir iş vardı zenci çok kasırga var dediler gitmedim sanırım iyi yapmışım gitmeyerek. sonuç olarak memnun olmana sevindim. h2b olayını duydum ama bilmiyorum nasıl oluyo. sayet ayrıntılı bilgin varsa farklı bir başlıkta bizi bilgilendirirsen sevinirim.
    what's up nigga

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sefaklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirmen için sağol o bölgede bir iş vardı zenci çok kasırga var dediler gitmedim sanırım iyi yapmışım gitmeyerek. sonuç olarak memnun olmana sevindim. h2b olayını duydum ama bilmiyorum nasıl oluyo. sayet ayrıntılı bilgin varsa farklı bir başlıkta bizi bilgilendirirsen sevinirim.
    su an kıbrıstayım cok ani bir şekilde iş buldugum için h2b olayını ertelemek zorunda kaldım ilerde belki tekrar düşünebilirim...

@neo_21 tesekkurler mustafa elimden geldiğince yazmaya çalıstım ole bir teklif gelirse cok gusel olur walla ek iş lazım zaten ama ben amerikaya gitmeden önce cok faydasını gördüğüm turkishwat'a ücretsiz yazmaya dewam edeceğim tabiki

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yeni işin hayırlı olsun kardeşim ne diyim
    what's up nigga

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

üşenmeden yorulmadan yazmışsın gerçekten teşekkürler..
    AEK

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sincili merhaba.kktc konsolosluk görüşmen hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misin ? vize görüşmesine kktc'de girmeyi düşünüyorum.bu konudaki deneyimlerini paylaşırsan sevinirim...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

guzel bilgiler benim gibi yeni gidecek arkadaslar icin en ufak bilgi bile onemli eline saglik

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ozledım bu amerıkaya gıtme muhabbetlrını yaw bu sıtede gecırdıgım zamanları sımdı ıse guce daldıkkkk amerıkaya gıtme duusncesı herzaman kafada ama ....

derdımı sızınle paylasayım dedım sadece bıde uzun zamöandır yazmıorum ozlemısımm...!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozledım bu amerıkaya gıtme muhabbetlrını yaw bu sıtede gecırdıgım zamanları sımdı ıse guce daldıkkkk amerıkaya gıtme duusncesı herzaman kafada ama ....

derdımı sızınle paylasayım dedım sadece bıde uzun zamöandır yazmıorum ozlemısımm...!
    sincili bi gün gidecez amerikaya ama bakalım bu h2b ömrümüzü yemezse...
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

h2b ile gideriz gitmesine de mezun olduk muhendis olduk simdi h2b ile gitmek biraz icime sinmio acikcasi baska seylere bakiorum maasli staj yada kendi alanimda calisabilecegim bisi ama bakalim yasta gecti bilader yaslandik artik

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle giderse zor gidecez galiba

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ah ah eski günler yaşlandık !!!!!

konu sıkıntısı çektiğimiz su günlerde görmeyen arkadaşlar bi görsün istedim !!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sincili senın basına neler neler gelmıs bole ..sen daha gıtmeden uçuş konusunda sorun yasamıssın havaalanında ıstnbulda kalmıssın sonra 1 ay gec baslamıssın falan...inşllh ben de geldıkten sonra eve ıyı kıde gıtmısım herseye ragmen değdi gittiğime dıyebılırım senın gıbı ..gecmıs olsun sana yenıden ama anlattıgına gore baya maceralı gecmıs ...benım basıma daha hıc bısey gelmedı ama sıkıntı yapıyorum yazını okuyunca ıyı geldı ...sen sımdı cok yorulmussundur ıstnbulda 2 gun kal havaalanında sonra ucaga bın okadar saat gıt...ben vıze gorusmesıne gıderken 8 saat yol gıttım aksam manısadan ıstnbula otobustede koltukta uyumaya calıstım uyuyamadım ..vıze gorusmesı sırasındada bı uyku bastırdı ..vıze gorusesınden sonra hazır istnbula gelmısken tekırdaga eve gıdeyım dedım uyuya kaldım o yorgunlukla gözlerımı actıgımda kırklarelıne gıtmısım adam benı uyandırmayı unutmus ...koltukta uyumak benı cok yoruyor
    Konu sucre tarafından (20-04-2010 Saat 05:49 PM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sincili senın basına neler neler gelmıs bole ..sen daha gıtmeden uçuş konusunda sorun yasamıssın havaalanında ıstnbulda kalmıssın sonra 1 ay gec baslamıssın falan...inşllh ben de geldıkten sonra eve ıyı kıde gıtmısım herseye ragmen değdi gittiğime dıyebılırım senın gıbı ..gecmıs olsun sana yenıden ama anlattıgına gore baya maceralı gecmıs ...benım basıma daha hıc bısey gelmedı ama sıkıntı yapıyorum yazını okuyunca ıyı geldı ...sen sımdı cok yorulmussundur ıstnbulda 2 gun kal havaalanında sonra ucaga bın okadar saat gıt...ben vıze gorusmesıne gıderken 8 saat yol gıttım aksam manısadan ıstnbula otobustede koltukta uyumaya calıstım uyuyamadım ..vıze gorusmesı sırasındada bı uyku bastırdı ..vıze gorusesınden sonra hazır istnbula gelmısken tekırdaga eve gıdeyım dedım uyuya kaldım o yorgunlukla gözlerımı actıgımda kırklarelıne gıtmısım adam benı uyandırmayı unutmus ...koltukta uyumak benı cok yoruyor
    bunlar devede kulak hocam macerasız bir wat zaten wat olmaz çok zorlandığım dönemler oldu gerçekten ama zerre kadar pişman değilim gittiğim için !

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)