Size yakın olan Patchouge istasyonundan Penn Station yani Manhattan'a yapacağınız yolculuğun tek yön ücreti $9.75 ila $13.50 arasında saate göre değişiyor. AYrıca Long Island'da toplu taşıma araçları yaygın olmadığından taksiye bayılacağınız paraları saymıyorum. Yani şehrin kalbine her yolcuğunuz en az $20 tutacaktır.
Bölgede benzin istasyonlarında iş bulabilirsiniz. Bol miktar Türk işletmeci var oralarda. Ama arabanız olması şart. Çünkü işe gelip gitmeniz araba olmadan imkansız. Bu şekilde bir işe girebilirsiniz. Restoranlarda falan da şansınızı deneyin.
Eğer ille de gidicem diyorsanız gitmeden önce grubunuzu oluşturun ve 4 kişi birleşip bir araba alın. Bunu yaparken bir Amerikalıdan yardım alın. Daha da sorunuz varsa yazın bakalım.
Konaklama konusunda söyleyecek pek fazla sözüm yok çünkü çalıştığım yerdeki bir işçinin evinde kalmıştım. Aylık $275 ödüyordum. Gayet rahattı. Tavan arasını veya evinin bir odasını kiralayan birini bulmanız zor olmaz sanırım ama depozito isteyerek belinizi bükebilirler. Gitmeden önce craigslist'den piyasayı araştırabilirsiniz.
Bookmarks