wat programının kültürel değişim programı oldugunu dusunmuyorum ben. amerikanın belli sezonlarda ihtiyac duydugu işcileri temin edebilmesi amacıyla yapılmıs bi program. bunun için universite ogrencileri seciliyo cunku bu ogrencilerin ulklerine geri donmeleri icin onemli bi sebepleri var o yuzden ortalamanın 2,00 nin ustunde olması son sınıflara doneceğine dair belge sunmaları vs gibi kosullar isteniyo.
ve dikkat ederseniz hayat standartları amerikaya gore cok dusuk olan ulkelerden oldukca fazla talep var. turkiye, rusya, ukrayna, polonya, kazakistan, vs.. ben sahsen bi ingilizin yada bi fransızın work and travel programına katıldıgını gormedim. bunun sebebi amerikanın ingiliz yada fransız kulturunu tanımak istememesi deildir. o ulkelerden bu tarz bi programa katılımın pek fazla gerceklesmemesindendir haklı olarak.
eger gercekten amac kulturel değişim programı olsaydı cok sayıda ulke tarafından tercih edilirdi diye dusunuyorum.
ayrıca hellguard ında dediği gibi turkiyeyede oradan ogrenci gelmesi gerekirdi..