Arkadaşlar yazmışken sunuda belirteyim ben biletimi Stuttgart aktarmalı almıstım forumda bu konu cok tartısıldı transit vize isteniyomu istenmiyomu diye basıma geleni oldugu gibi yazıorum.
Ben bileti aldıgım sirkete (delta airlines) transit vize gerekip gerekmediğini arayıp sordum onlar bana daha önce stutgart aktarmalı giden arkadasların sorun yasadıgını transıt vıze almadan gelmememi söylediler Allah razı olsun olsunda alman konsolosu onlarla aynı fikirde degildi maalesef.
Ben KKTC de okudugum için KKTC dekı alman konsoloslugunun yoluna dutsum gıttım formu doldurdum parayı verdım adam sadece haftada bı gun gelıomus oaraya o gun gıttım pasaportu alacam dıye adam bana dedı kı senın vıze almana gerek yok yahu dedım bole bole gerekıyomus sen ver bana dursun lazım olur dedım ama konsolos tutturdu vermem de vermem dıye ıyı dedım bende napayım cıktım gıttım.
Ama aklıma kurt dustu ya sorun cıkarsa dıye yıne delta yı aradaım dedım bole bole adam vermıyo.kadın dedıkı bana almadan gelmeyın sorun yasarsınız.ben yıne dutsum konsolosluk yollarına konsolosa dedım bak durum bole bole sen bana ver su vızeyı parasıyla degıl mı kardesım dedım nese ikna oldu ama dedı kı vızeyı rum tarafında basıyoruz sana bunu bugun burada veremem.eee ne yapacaz dedıım haftya aynı gun gel dedı ben de dedım kı kardesım benım hafta sonu ucagım var nasıl olcak o zaman dedı rum tarafına bırını yolla yarın gelsın alsın senın pasaportu benım enıste Kıbrıslıydı Allahtan dedım yaw gıt al su pasaportu o kadar ugrastıl gıdemıyeces yoksa sagolsun gıttı aaa adam yıne vermemıs vızeyı demıs gerek yok bı surude belge vermıs almanca gerekmedıgıne dair haspınallaah …
Nese ben atladım KKTC den ucaga İstanbula ındım Pazar aksamı Pazartesı de sabah ucagım var ıner ınmez THY nın danısmasında aldım solugu stutgarta kadar THY ile ucacaktım cunku dedım bole bole sorun olacak mı bu ıs olacaksa sımdıden bısıler yapayım bı caresıne bakayım adam baktı bılgısayara yok dedı sorun yok vıze felan ıstemıolar.ıyı dedım bende geceyı orda gecırdım sabah kapıya gıttım ne oldu sizce ucaga bınemedım almadılar benım gıbı uc kısı daha sonradan ogrendım kı bızım gıbı kac uc kısı varmıs havaalanında deltanın ofıse gıttık kapalı daha acmamıslar sabahın korundeydı ucak bekledık geldıler bana ertesı sabaha ıspanya aktarmalı bilet buldular mecbur ok dedım dıger arkadaslarada hep bı yerlerden ayarladılar bısıler fark falan vermedım bılet ıcın neyse bı gun daha orda kaldık mı havaalanında bı gun de ucakta gecırdım sonra new orleansa gıttım mesaı satı bıtmıstı bı gunde new orleansta kaldık mı havalanında dort gun felan havaalanında yattım
Yani arkadaslar bilet alırken transıt vize olayını iyice arastırın derim ben …!
Bookmarks