Benim yaklasık 10 gun oldu Türkiyeye döneli arkadaslar.Virginia beachte busser olarak bir restaurantta calistim ve maceraya tek basima basladim en basinda bunu soylemek isterim gidecek olan arkadaslara firsatiniz varsa tek gidin hatta tek gidecek olanlar aramasin yanına yandas falan cok karsiniza cikiyor zaten.herkesin de bahsettigi gibi ilk 1 hafta olaya alismaya calisyorsunuz noluyor ne bitiyor insanlarin hareket ve tiplerini sentezliyorsunuz ilk bir ay genelde is muhabbeti ve kaynasılmayan bır donem olarak geciyor ama 2. ayın baslarında ıtıbaren zaten alısmıs oluyorsunuz ve yenı arkadaslıklar yenı kulturlerle kaynasıyorsunuz ve sasıracagınız bırcok olay basınıza geliyor ve anlatılıyor 3. ayın basında ıse bır doygunluk hıssı gelıyor ve nerde su bızım corbacı kebapci bılmem ne usta geyıklerı hat safaya ulasmaya baslıyor gercekten yemek cok buyuk problem bence,fast foodun artık diibine vuruyorsunuz.Ama ayın sonlarına dogru bakıyorsun macera bıtıyor ewe donus yaklasıyor ve artık zamanın kıymetını daha ıyı bılıp son demler yasanıyor kıyafet,laptop,diger elektronik cihaz alisverisi yapiliyor son 2-3 hafta ve gezi planları ardından geliyor.sonra herkesın kabusu olan ataturk havaalanı tabı kı amerikadan kalan alıskanlıkla gulumsuyor ve hal hatır soruyosun ve cevap alamıyorsun ınsanlar bırbırlerı yokmuscasına bakınıyor etrafa hatta sana carpar ise bile donup bıle bakmıyor ne olduguna ve ''hosgeldın turkıyeye'' agızlarda dolanıyor
arkadaslar benım wat hıkayem genel olarak boleydı cok guzel vakıt gecırdım bunuda yapsaydım keske dedıgım bırsey kalmadı dıyebılırm.laptop,kamera,i-pod ve yaklasık bir bavul yenı kıyafet ve ayakkabı son olarakta gezdıgım 6 eyaletle bırlıkte ve kaldıgım eyalettekı eglencelerden kalan hatıralarla birlikte herseyı gerı de bırakarak donduk Türkiyeye.
İlk zamanlar insanlarin yuzune bakmak gelmedi icimden cunku hepsinde bir memnuniyetsizlik ve ''Ne bakiyon lan!!'' edası vardı sanki :P kulaklıgımı takip yolda oylece yuruyordum ama tabiki bole gitmiyor anlam veremiyorsun ama ayak uydurmak zorun kaliyorsun.
Ama soyle dusunuyorum bu forumda bile kac tane wat ögrencisi var herkes en azından amerikada yere cop ve izmarit atılmamasının ne oldugunu anlamis,bu selamlasma olayını herkese sorgulamadan devam ettirmeyi benimsemis olursak belki bizde bu sekilde ozendıgımız hayatı ileride gorebılırız.En azından artık ben oyle yapmaya calisiyorum bır kısıyle eger
iletisime gececeksem once slmlasmayı ve sonra tesekkur etmeyi borc biliyorum.Aynı zamanda su izmarit konusuna dikkat etmeye basladim harıl harıl cop tenekesı arıyorum sigarayı ictikten sonra tabi bazen arkadasların geyık konusu olabılıyorsun...''Ya at sunu amerikalı'' diye![]()
Bookmarks