ingilizce meselesini pek takma, yavaş yavaş gelişir elbet. bu arada nerede çalışacaksınız? konaklama için de mutlaka daha ucuz yerler bulursunuz. adada çok fazla wat öğrencisi var. onlarla tanıştıkça yeni yerler keşfedersiniz. yine de benim tavsiye edebileceiğim bi kaç yer; seawall üzerinde 63-64. caddeler civarında victorian resort var. 83. caddede seasons resort var. ben orda kalmıştım. bunlar dışında da ucuza yerler vardı.. 2. iş için de seawall bld. üzerindeki cafelere otellere başvurabilirsiniz. ya da dediğim gibi su parkında da çalışabilirsiniz. bir de moody gardens diye bi yer var adada. ordan da iş imkanı çıkabilir. başka problem olursa yardımcı olmaya çalışırım.
nerede çalışacağımız hala meçhul, sponsor kurbanı olduk, teksastaki sponsorlar bize güwenlik kartımız çıkana kadar iş bulacak, en azından şirket bize bu şekilde söledisurf motel and apartment da kalıcas, aylık 250 dolar gibi bi fiyatmış ama burada mutfak ve banyo işleri nasıl çözülüo onu8 bilmiorus, biz giderken kap kacak götürmeyi düşünüyoruz, bide çok uzak bu motel wal mart a, arasında 7 km war, senin bahsettiğin motellerin fiyatları geçen sene nasıldı ? bide ew tutsak su we elektrik faturalarını nasıl halledices, orda bu işler nasıl yürür bilmiyorus, bu arada son sorum kusura bakma çok sordum
orada interneti nasıl halledices, kendimize internet alma gibi bi seçeneğimiz warmı, fiyat kota gibi bilgiler neler, ya da motelde net warmıdır, ?
hımm nj değilde ny u görmek istiyorum gene(manhattan,times vs.) bende eylül ayında miami nin sıcaklıkları normale dönünce işlerim bittiğinde falan miami ye gitmek istiyorum tatil amaçlı. chiagoda ii olur.. ne kadar yer görürsen o kadar ii zaten. valla moralim düzeldi texas ta gezilcek yerlerin olduğunu duymak. hayattan koparız diye düşünüyodum![]()
Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete
galveston, houston'un güneyinde bir ada üzerine kurulmuş küçük bir şehir. limanı da var. daha çok deniz turizmi nedeniyle insan çeken bir bölge. özellikle çevredeki şehirlerden denize girmek isteyenler gelir haftasonları. ama okyanusu pek de güzel sayılmaz. onun dışında büyük bi su parkı var. bunlar adanın temel geçim kaynağı. downtown bölgesinde tarihi binalar fln var. oralar da gezilebilecek türden. houstona yaklaşık 1 - 1.5 saat uzaklıkta. san antonio'ya da bir 6 saat var sanırım uzaklığı.
walmarta çok uzak olan moteli biliyorum, adanın diğer ucunda olması lazm. o taraflara gitmeyin pek. adanın iç taraflarına yakın yerler de var. benim dediğim yerlerin fiyatları aylık 1400 dolar civarıydı geçen sene. hepsi de full eşyalıydı. 5-6 kişi kaldığınıda daha hesaplıya gelir. bu söylediğim yerlerde elektrik su parası yatırmıyoduk biz. hepsi kiraya dahildi. internet işine gelince, eve internet bağlatma imkanınız var tabi. yapanlar vardı orda ama ben size beleş internet olan yerleri kullanmanızı tavisye ederm. ben öyle yapıodm61. cadde üzerinde randells alışveriş merkezi var. oranın bedava interneti var ve çok hızlı. içerdeki starbucksa oturup istediğiniz kadar kullanırsınız interneti. starbuckstan da illa bi şey almanıza gerek yok. onun dışında seawall blvd. üzerinde krogers var. orda da bir starbucks olması lazm ve orda da beleş internet var. yine adanın en büyük otellerinden biri olan san luisin önünde de beleş internet çekio ama sıcakta onla uğraşmayın. randells en iyisi. oraya gidin. istediğiniz kadar girin. zaten orası 24 saat açık.
texas'ta gezilecek yer tabiki var. amerikanın her tarafında vardır zaten. ben sadece houston'a ve nasaya gitmiştim ama san antonio ve dallas çok güzel yerlermiş. aynı şekilde austin'i de çok anlatıyolardı. dünyanın müzik başkenti diyolar hatta orası içintexas'ı gezdikten sonra kuzeye gidersin. ben öyle yapmştım. chicago ve new yorka gittim sonra. özellikle chicago çok güzel bir şehir.
arkadaşlar bu sene gidenler hiç birşey yazmamış ?umarım güzel geçmiştir...
guzeldi kardes ama soran yok ya dikkat etmiyoruz![]()
SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html
kardeş çok güzel anlatmışsın adeta yazarken bizede yaşattın.(ODTÜ lü farkı)
ellerine sağlık hocam,harika anlatmışsın
eline sağlık güzel oldu buhevesimizi artırdı
![]()
@tarick06
hocam ben senin dediğin kişileri yaşadığın olayları six flagsta bulabilcekmiyim dayı yı falan :d senden selam götürürüm bi bütün yazını okudum gerçekten çok yararlı ve verimli geçirmişsin
evet dayı hala orda gateaway de oturuyor. Bizden sonraki seneler gidenler hep bulmuşlar dayıyı aramaya gerek kalmıyor o buluyor zatenbana soruyodu en son bu sene Türk geliyor mu bana yolla diye. Dayı, Noel baba gibi bir ikon olabilir ilerde wat çılar sayesinde benden söylemesi.
Arkadaşlar bu sene David dayı ile tanışan olmadı mı hiç yahu? Boş geçmezdi o Türk wat'çıları![]()
san antonio -tower of america - prep cook
san antonio hakkında bilgin varmı hocam ucuza konaklama yerleri nerdedir falan
Konu yagiz456 tarafından (07-02-2013 Saat 01:58 AM ) değiştirilmiştir.
süpermiş zevkle okudum
Çok güzel bi yazı olmuş kendim yaşamış gibi oldum![]()
resimler ölmüş ama çok güzel
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks