Şimdi dostum benim bir arkadaşım orda kaçak yaşamakta ama yanında zaten orada yaşayan Türk arkadaşlar var onlar sayesinde adapte olmakta sıkıntı çekmedi. sonra bir dil okuluna yazıldı o sayede uzun süreli vize hakkınıda elde etti. ve arkadaşların yanında kaçak çalışmaya devam ediyor bildiğim kadarıyla. ve üniversiteli kızın biriyle evlendi. ama çalıştığı yerden normal çalışanmış gibi para alıyor. çünkü tanıdık.

şimdi sen gittiğin zaman böyle güvenebileceğin bir çalışma imkanın yoksa hakaten komik rakamlara çalışırsın ve göreceğin muamelede şüpeli yani iyi birine mi denk gelirsin seni sömürücek birine mi denk gelirsin allah bilir.

İkinci kısma gelince bir süre orda yaşadıktan sonra muhtemelen buraya dönemezsin. Türkiyedeki hayatı nasıl yakalarım diye bir düşünce olucaktır kafanda ki bu çok normal.

benim San Diegodaki patronum Türk'tü. Zamanında oraya gitmiş 17 senedir falan süreyi tam hatırlamıyorum kalmış orda. iyi de geliri olduğunu düşünüyorum bir yandan pedicab ile uğraşırken bir yandan da restoran müdürü olmuş. ama tam bir yerleşim kuramamış Amerika'ya hani tek başına yaşadığı bir evi bile olmamış yıllardır paylaşım içinde. Bir gün nasılsa dönücem Türkiyeye diye hep sıkmış kendini ama ordada yaptığı iyi işler var arakdaşları vs var oradan da bağını koparamıyor. bana hep bir gün illaki dönücem ama ne zaman belirsiz derdi. kafasında sürekli bu düşünceler olunca ben olsam rahat edemezdim heralde. 17 seneden sonra bile kendini amerika ya ait hissetmiyor. bir insan 2 yere birden ait olamaz diye bir laf var haakten doğrru galiba.

bize derdi hep size Türkiye'den bakınca Amerika'da yaşamak toz pembe geliyor ama uzun süre yaşamaya başlayınca hiç te öyle olmadığını anlıyorsun bi kere ne kadar olmaz desende illaki bi şekilde Amerikalı olmadığın için ikinci sınıf insan muamelesi görüyorsun derdi.

bu yazdıklarımı okuyunca Amerkan karşıtı biri gibi gelebilir sana öyle düşündürtmesin. biletimi verseler deselerki hadi amerıkaya gdiyosun dıye zaman kaybetmıyım bir an önce gidiyim diye eve ugrayıp pasaportumu bıle almam
Senin bu düşüncelerini düşünmüş bri olarak yazıyorum yani.