Amelelik ve ya değil, bu kişiye ve ortama göre değişir..
Amerika'da çalışanların çoğundan duyduğum şu; patronum benimle aynı şeyi yapıyor ve hiç yüksünmüyor. Fakat ülkemize bakacak olursak insana değer verme bakımından biraz gerideyiz sanırım. Gerideyiz diyorum yıllardır çeşitli işlerde çalıştım biri hariç, doğru kelime mi bilmiyorum, hep hor görüldüm. Diyeceğim şu ki Amerika'da ve Amerikalılarda sizin içinden geçenler, onların içinden geçmiyor gibi gözüküyor. Onların devlet anlayışında çalışmak ve ileri gitmek yer alıyor. Çalıştığınız iş farketmez, çalışıyorsanız onları ve devleti ileri götüreceğiniz anlamına gelir ve sizi severler. Severlerse baskı altında çalışmaktan kurtulursunuz ve bu da sosyal yaşamınızda farkedilir değişikliklere sebep olur.
Bir de ufak bir tavsiyem olacak.. Bütün hayatınızda uygulayabilirsiniz..
Eğer yaşantınızdan memnun değilseniz, onu gece yattığınızda ya da yalnız kaldığınızda neden diye düşünebilirsiniz.. Fakat insanlarla beraber olduğunda hep güler yüzlü ve konuşkan olmaya çalışın ki bu insanların algısını açarak sizinle vakit geçirmeye teşvik etsin.. Ancak o şekilde kafanızı dağıtırsınız ve artık düşünmekten kurtulursunuz..
Bookmarks