Work and Travel
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Work and Travel tam bir AMELELİK.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar ben defalarca yazdım. Wat yaz sezonunda amerıkada açığa çıkan ve amerıkalıların yapmak istemedikleri kas gücü gerektiren işlerde 3. Dünya ülkelerindeki sağlıklı insanların ülkelerine geri dönmek şartıyla amerikaya kabul edilmesidir. Bunun içinde en uygun adaylar üniversite öğrencileridir. çünkü ülkelerine çok büyük olasılıkla geri döneceklerdir. Yani bu iş için eğitimsiz, okuma yazma ingilzce bilmeyen afrikalıların ülkelerine sezon bitince geri dönme olasılığı daha fazla olsaydı emin olun bizim yerimize onları çağırırlardı. şunuda belirteyim biz ucuz iş gücü değiliz ama hiçbir nitelik gerektirmeyen işlerde çalıştığımız için çoğu işte asgari saatlik ücret üzerinden maaş alırız.
    Bizimde bu programa katılma amacımız eşe dosta ben amerikaya gittim deyip hava atmaktır. Başka hiçbir amacımız yoktur. Yoksa amerikada yapacağımız işlerin benzerlerini yada daha iyilerini marmariste fethiyede bodrumda çok kolay bulabiliriz. Ayrıca buralarda daha fazla ingilizce konuşma imkanı bulabileceğinizinde garantisini veririr.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ecrtman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    12 gundur NY Brooklyn'dayim.Arkadasim yazdiklarinin her satirina katiliyorum.6. gun calistigim is yerinden ciktim.Buradakiler 12$ alirken bize 7$ veriliyor ustelik gunesin altinda saatlerce calistiriliyorduk.Haftada 30-35 saat verdiler.Is yerinde yemek yok,900$ para alicam ayda 1200=1400$ cebimden cikiyor.Neden calisayim ki geziyorum bende.
    sen Turkiyedeyken imzaldigin is sozlesmende saatlik 12 dolar mi yaziyor? sen 7 dolar oldugunu bile bile gidiyorsun.. sana verilecek saatler ve ucret sozlesmende zaten yaziyor neden o sozlesmeyi imzalayip gittin ki.. ayrica ordaki amerikalilarin daha yuksek ucret aldigini soyluyorsun bu genelde dogru degildir amerikada 7-12 dolar gibi farklilik olmaz.. muhtemelen o kisilerin farkli gorevleri de vardir isyerinde.. ayrica elinizde surekli bir eleman varken ona yuksek ucret verirsiniz ki surekli sizle calismaya devam etsin diye.. gecici elemanlara ise daha az ucret odersiniz cunku onlarin gitmesi size buyuk bir sknti yaratmaz..
    Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben defalarca yazdım. Wat yaz sezonunda amerıkada açığa çıkan ve amerıkalıların yapmak istemedikleri kas gücü gerektiren işlerde 3. Dünya ülkelerindeki sağlıklı insanların ülkelerine geri dönmek şartıyla amerikaya kabul edilmesidir. Bunun içinde en uygun adaylar üniversite öğrencileridir. çünkü ülkelerine çok büyük olasılıkla geri döneceklerdir. Yani bu iş için eğitimsiz, okuma yazma ingilzce bilmeyen afrikalıların ülkelerine sezon bitince geri dönme olasılığı daha fazla olsaydı emin olun bizim yerimize onları çağırırlardı. şunuda belirteyim biz ucuz iş gücü değiliz ama hiçbir nitelik gerektirmeyen işlerde çalıştığımız için çoğu işte asgari saatlik ücret üzerinden maaş alırız.
    Bizimde bu programa katılma amacımız eşe dosta ben amerikaya gittim deyip hava atmaktır. Başka hiçbir amacımız yoktur. Yoksa amerikada yapacağımız işlerin benzerlerini yada daha iyilerini marmariste fethiyede bodrumda çok kolay bulabiliriz. Ayrıca buralarda daha fazla ingilizce konuşma imkanı bulabileceğinizinde garantisini veririr.
    ben amerikaya 3 kere gittim son gidisimde 1 bucuk seneye yakin kaldim.. ben her gittigimde amerikalilarla beraber calistim.. eglence parklarinda restaurantlarda , otellerde amerikalilar calismiyor mu diyorsun sen simdi.. bence amerikayi hic bilmiyorsunuz amerikada su bilgisayar basindan kalkip disariya gozatmakta yarar var amerikalilarin d deli gibi is aradigini sizin calisitiginiz islerde neden amerikalilar calismiyor diye hayiflandiklarini goreceksiniz.. ben size bir ornek vereyim son gidisimde kiosk ta calisiyordum ve arkamdaki kioskta saatci vardi.. orda universite mezunu bir amerikali cocuk calisiyordu.. saatlik ucretimiz ayniydi.. ama benim primlerim de vardi zaten daha cok saat aliyordum.. dolayisiyla her hafta ondan cok daha fazla ucret alirdim.. hatta bana defalarca bizim sirkette is varsa gelecegini de soylemistir.. bence su amerikalilarin yapmadigi isleri yapiyoruz modundan cikin.. birde vasifsiz elemanlarin calisacagi isler yapiyoruz diye sikayet etmeyin sizler zaten vasifsiz birer elemenasiniz.. ne adam gibi is tecrubeniz var ne diplomaniz varne de hicbiriniz amerikalilar kadar iyi ingilizceye sahip degil.. en iyi landa bile aksan sorunlari olusuyor..birakin bu sacma sikayetleri kafanizi kaldirin amerikadasiniz cikin gezin insanlarla tanisin amerikanin tadiniz cikartin..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)