Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet şuan ikinci haftaya giriyorum.Şuan work and travel için iyi denilen bir yerde WildWood Newjersey'deyim. İşim mobile manav arabayla bazı manav malzemeleri satıyoruz.Günde 9 Saat,güneşin altında. Tek sorun bu değil 3. sınıf insan muamelesi görüyor tüm watcılar.Zaten işlerimizde onunla aynı paralelde.Dil geliştirmek mi? Dil geliştirmek diye birşey yok tamamen bir hikayeden ibaret.Benim işimle alakalı olarak tamamen geliştirmem gerek ama sizin insanlarla girdiğiniz diyaloglarlar sınırlı bu yüzden burada bu imkansıza yakın,hatta imkansız.Zaten insanlar burada çok sokak ağızı konuşuyor İngiliz ingilizcesi beklemeyin faydalı bir ingilizce aksanı yok.Travel kısmına gelince şuan işim dolayısıyla gezemedim fakat Newyork u gördüğüm kadarıyla Manhattan 'daki büyük gökdelenleri çıkarttığınızda aynı istanbul.Şuan kaldığım yer söylenene göre amerikanın en iyi beachlerinden biri fakat beş para etmez.Buradaki yaşam oteller türkiyedeki pansiyonlar gibi,sokaklar kablolarla dolu.Arabalar türkiyeye göre çok düşük kalitede.Kimseye work and travel tavsiye etmiyorum.Ben gelmeden önce çok heycanlıydım ve 2 YILDIR bu work and traveli araştırıyordum fakat beş para etmez.Bunun yerine gidin bir kursa yazılın güzel Türkiyemizde birşeyler öğrenmeye çalışın. Bol şans herkeze..
12 gundur NY Brooklyn'dayim.Arkadasim yazdiklarinin her satirina katiliyorum.6. gun calistigim is yerinden ciktim.Buradakiler 12$ alirken bize 7$ veriliyor ustelik gunesin altinda saatlerce calistiriliyorduk.Haftada 30-35 saat verdiler.Is yerinde yemek yok,900$ para alicam ayda 1200=1400$ cebimden cikiyor.Neden calisayim ki geziyorum bende.