Şirketin bi kaç prosedürü atlayıp direk ds-2019 getirtebilir.Yasal değildir ama senin için sakıncası yoksa ortada sorunda olmaz.Yani senin için iş uygunsa sorun olmaz.Aam sen dersenki bu iş bana göre değil ve ben bişeye imza atmadım o zaman sana yeni iş ayarlamak zorundalar.Şirketinle aranda nasıl bi diyaloğun var bilmiyorum ama problem yok gibi geliyor bana.Bu arada ds-2019 formunda iş bilgileri yazar.Ordan bakıp öğrenebilirsin.Eğer ds-2019 formu nasıl bi belge bilmiyorsan http://www.turkishwat.net/vize-ve-pa...r-resimli.html bu konuya bi bak derim fikrin olsun en azından..
@Ugur çok sağol abi verdiyin bilgiler gerçekten çok işime yarayacak,amma son bir şey daha sormak istiyorum,ben şimdi Şirketle programa dair aramıza olan anlaşma metnine bakdım orda böyle bir madde var "Şirket sana sadece ABD"de herhangi bir eyalette iş bulmakla sorumludur" yani sadece bir iş bulmakla sorumlular şimdi ben bu işi istemiyorum desem anlaşmayı fesh eden taraf ben olmuyormuyum ? Fesh edersem 500$ civarında bir zararım olacak o yüzden sordum...
Tamam kardeş görüşeyim ben bi danışmanla..teşekkürler
Fesh etmeninde prosedürü vardır o anlaşmada.Şirketten şirkete değişir yine.Kaldıki sen iş sözleşmesi imzalamamışsın,bu fesh etmeye girmiyor.Onların sana dayattığı işi kabul etmemiş oluyosun sadece.Ama dediğin gibi onlar sadece iş bulmakla yükümlüler senin istediğin işi bulmak zorunda değiller.Bu durumda sana ters giderlerse istemediğin işleri vermek isterler sana.O yüzden ikili ilişkileri iyi tutmakta fayda var.Bu arada yanacak para 500$ değildir.Sen ne kadar yatırırsan yatır onun bi miktarı kesilir,buda genelde ön kayıt ücreti kadardır.Ama ön kayıt ücretin 500 civarı ise o zaman iş başka tabi.
Bu arada bu istediğin işi bulma zorunluluğu olmaması senin istediğin işi ayarlamayacakları anlamına gelmiyor.Güzelce anlatırsan durumunu istediğin iş türünde çalışabilirsin.Aranı iyi tut derim ben.Ama haklarınıda bil,sana bişey dayatacakları zaman sözleşmede şu böyle bu böyle diyebilirsin.İmza atmadığın hiçbirseyin mesuliyeti sende değildir onuda unutma..
Konu Ugur tarafından (26-04-2012 Saat 02:38 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks