Ben Kodak fotoğrafçılığı yaptım sana yardımcı olmaya çalışayım. Şimdi Kodak iflas etti ama o parklar içindeki fotoğrafçılık işlerinin ihalesini alan başka firma mutlaka olacaktır. Ha watçı alır mı yoksa sana sunulan iş seçeneği o mudur bilemem çünkü bazen Kodak dahi olmasa da fotoculuk işine Kodak işi diyorlar
Diğer sorun karşılaştırma sorunu. Ukalalık gibi olmasın ama dedikleriniz tümden hatalı. !.si lifeguard işi daha fazla disiplin gerektiriyor. Sıcak altında hareketsiz duruyorsun ve uyumamak için hep tetikte olman gerek. Ayrıca seni devamlı supervisorlar deniyorlar oyuncak bebekleri suya atarak filan. Muhabbet konusuna gelince: Fotoğrafçılık işinde lifeguard işinden daha fazla konuşma imkanına sahipsin hatta lifeguardlıkta insanlarla konuşmaman ve suya odaklanman gerek. Zaten oturduğun yer de filan pek muhabbet edecek bir yer değil yüksekte oluyor baya
İnsanları fotoğraf çekinmek için ikna etmen ve onlarla muhabbet etmen gerek sattırmak için. Sattırdığın fotolara para vermiyorlar ama insan bazen mutlu oluyor çektiğin foto satılınca.Ayrıca bazen konuşkan tipler denk geliyor ve güzel muhabbetler oluyor; ben bir kere yaşlı bir teyzeyle fotoğraf çekimini bırakıp suyun içinde 15 dk muhabbet ettiğimi hatırlıyorum dünya düzeni, Amerika,Türkiye vs üzerine. (ben Six Flags'ın su parkı bölümünde fotoğrafçıydım. Six flagsdeki fotoğrafçılara göre daha mobildim).
Kendi iş arkadaşlarınla pek muhabbetin olmuyor eğer su parkındaysan çünkü farklı yerlerde çalışmanı istiyorlar farklı kişilerin fotosunu çekmek için. Gerçi biz bunu dinlemeyip hep Türk arkadaşlarla beraber geziyordukAma Six Flags bölümünde 2 li 3 lü gruplar halinde çalıştığın için orda takım arkadaşlarınla epey muhabbet ediyorsun tabi.
Son olarak ride operatorluk işi hakkında konuşayım. Ride op. biraz monoton sıkıcı gibi geliyor bana. 2 dakikaya bir emniyet kemerleri sırasıyla check etmek, aptal prosedürleri uygulamak (hazır-kalk vs için el hareketleri filan), düğmeye bas bekle bas...gibi. Ama tabi iş seçimi senin işten ne beklediğine bağlı. Dil geliştirmek istersen fotoğrafçılık iyidir. Çoğu zaman paralı olmasından korkuyorlar ve çektirmenin parasız olduğunu anlatmak için ikna konuşması yapıosun. Bazen kendini beğenmiş tipler seni bozmaya çalışıyor, İngilizcene güveniyosan çat çut yapıştırıyosun adama lafı ve söylenerek gidiyor
Ama eğer fotoğrafçılık işi Kodak işi ise gerçek manada, o zaman dikkatli ol derim. Çünkü iş ilanı ve planlanan programlar hala duruyor olmasına rağmen 1 ay sonra çıkıp biz iflas etmiştik ama iş ilanlarını kaldırmayı unutmuşuz diyebilirler.
Bookmarks