Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: staj + wat

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart staj + wat

arkadaşlar bu sene wat'a katılmayı düşünüyorum. hatta bi kaç şirketle bile konuştum hayaller kurdum ama karşıma staj sorunu çıktı. 3. sınfıtayım ve bu sene staj yapmam lazım 4. sınıfta yapılmıyormuş. zaten bu yaz abd'ye gidip stajı da naylon yapacaktım ama vize başvurusunda mühürlü zarfta transkript istedikleri için bu mümkün görünmüyor. yani okuldan bu transkripti alırken nasl bi yalan atabilirim ? adamlara vize için alıyorum dersem staj defterimi kontrol ederken bu adam abd'deymiş ama türkiye'de staj yapmış deyip reddii basarlar.
    4. sınıf bitince wata katılmayı düşündüm ama o zaman da karşıma tek ders sınavı gibi sorun çıkarsa okul direk uzayacak. bu yaz gitmek istiyorum zaten geçen sene gitmediğime pişmanım.
    yardımcı olacak arkadaşlar çözüm sunarsanız çok sevinirim.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ben geçen sene staj yapmak zorundaydım.Bu işi çalıştığım restaurantta hallettim.Beni supervisor olarak gösterdiler ve staj doyamı menejerim ona göre doldurdu.Okulda stajımı kabul etti.Ama bunu 2. senemde yapabildim ve öncesinde menejerimle konuşmuştum.Senin için bu zor olabilir.Çünkü daha işin ve menejerin bile belli değil.ben bu işi 2. senem olduğu için yapabilmiştim.Normalde bunu yapabilmen çok zor.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı gokhaann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu sene wat'a katılmayı düşünüyorum. hatta bi kaç şirketle bile konuştum hayaller kurdum ama karşıma staj sorunu çıktı. 3. sınfıtayım ve bu sene staj yapmam lazım 4. sınıfta yapılmıyormuş. zaten bu yaz abd'ye gidip stajı da naylon yapacaktım ama vize başvurusunda mühürlü zarfta transkript istedikleri için bu mümkün görünmüyor. yani okuldan bu transkripti alırken nasl bi yalan atabilirim ? adamlara vize için alıyorum dersem staj defterimi kontrol ederken bu adam abd'deymiş ama türkiye'de staj yapmış deyip reddii basarlar.
    4. sınıf bitince wata katılmayı düşündüm ama o zaman da karşıma tek ders sınavı gibi sorun çıkarsa okul direk uzayacak. bu yaz gitmek istiyorum zaten geçen sene gitmediğime pişmanım.
    yardımcı olacak arkadaşlar çözüm sunarsanız çok sevinirim.
    Staj defterini dondugunde kontrol edecek. Ben Israil'de yaptim stajimi rapor defterini kendim doldurdum. Imzayi da arkadasima attirdim. Yurtdisi oldugu icin muhure gerek yoktu.

Eger senin bolumun Turkiye'de staj yapacagini saniyorsa muhur isteyecektir. Bolume yurtdisinda staj yapacagini soyle. Akseptans olarak danisman firman belge verir. Boylece katakulliye gerek kalmaz.

Ya da staji Turkiye'de yapacagina dair yaziyi okula ver. Staj raporunu kendin doldur. Burada bir firmaya muhur ve imza islerini hallettir.

Transkript olayi en kolayi sekretere soyle diyeceksin:
    Avrupa'da sertifika/universite/yuksek lisans basvurusu yapacagim, danisman firma kapali zarfa transkript istedi diyeceksin veya burs basvurusu icin lazim diyeceksin.

# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hangi üniversite hocam hiç bişey demek zorunda değilsin senın hakkın yani gidip transkrip iste çok ısrar ederse bursa başvuracam dersin
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

staj için türkiye'de firma var. tanıdıklardan birinin firmasında naylon olarak yapacağım zaten. benim tek çekincem transkript olayıydı. yani hem yurtdışında hem türkiye de nasıl olacak bu deyip red yersem diye. ama dediğiniz gibi yapabilirim. zaten staj 40 gün. zamanını da eylülde 4 haftalık sertifika programına katılcam desem yerler herhalde. bi yerden öğrenmezler herhalde yurtdışında olduğumu ?
    valla ben bu sertifika işini hiç düşünmemiştim yurtdışını düşündüm orada acaba imzalatabilir miyim diye ama uluslararası ticaret okuyorum yani bölümümle ilgili bi işte çalışamam watta o yüzden olmaz diye düşündüm.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

matador_36 mesajını yeni gördüm . celal bayar'dayım. valla öğrenci belgesi isterken bile nereye vereceğimizi soruyorlar bu bi de zarfta mühürlü olunca kesin sorarlar o yüzden sıkıntı yarattı bende.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkadaşlar ya ben bu işi öğrenci işlerine sordum acaba naylon yapsam nolur diye. kadın güldü valla daha önce karşılaşmadık böyle bi şeyle ben bi şey diyemem dedi. aslında ben de aa yap iyi olur demesini beklemiyordum da içim rahatlasın diye sordum işte.bu sene staj yerinizde denetleneceksiniz fln diye bi söylenti vardı ona da cevap vermediler ama hiç rahatlamadı. bunun yüzünde wattan da kalcam yani.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ya rahat ol.Wat'ı sallama.stajda falan herhangi bir problem olmaz.Yok biz illaki denetlicez sizi staj yerinde diyorsa buyrun gelin amerikada bekliyorum sizi de.Sen her türlü naylon yaparsın stajı.Ne gibi şeyler yapman gerektiğini naylon staj için önce bi araştır sonrasında karar ver wat için.Wat'ı sallama bence.
    Konu Amadeus35 tarafından (16-01-2012 Saat 08:38 PM ) değiştirilmiştir.
    ""Let the game begin""

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ben naylon stajı amerika'da değil bursada yapmayı planlıyorum. yani bursada stajımı yaptı gösterip amerikaya gideceğim. stajımı ithracat yapan bi firmada yapmam gerekiyor. yani wat için çalışacağım işlerde yapamam stajımı.

Tecrübe Puanı
    10

Tamam o firma imza atarsa eger sadece transkripte kalir is. Onuda dedigim gibi halledersin, yazi isterlerse danisman firman yaziversin hemen.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

evet transkripti fln dediğin gibi alacağım. hrçsız pasaport için de onaylatmam gerekiyormuş üniye ama bakalım olmadı harçlı alırım pasaportu. işte içim rahatlamadı ondan soruyorum sürekli birilerine bu hafta içi gidip kayıt olcam valla.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı gokhaann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet transkripti fln dediğin gibi alacağım. hrçsız pasaport için de onaylatmam gerekiyormuş üniye ama bakalım olmadı harçlı alırım pasaportu. işte içim rahatlamadı ondan soruyorum sürekli birilerine bu hafta içi gidip kayıt olcam valla.
    Harc olayinda Ogrenci Isleri Daire Baskanligi ilgilenir en azindan bizde oyle. Oradaki calisanda senin stajin ya da okulunla ilgilenmez danismandan alacagin kagidi goturmen yeterli olur.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

su ana kadar staji denetlenen hic bir arkadasim yok .. cogu da ben dahil olmak uzere naylon yaptik... yildiz teknik te bu isler biraz rahat ama diger okullari bilmiyorum.....cok farkli degildir diye tahmin ediyorum.... wat onemli bence de....

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

valla bizim de stajımız denetlenmiyrdu da bu sene denetlenmeye başlanacak diye bi söylenti vardı ondan karıştı kafam. gerçi manisadan bursaya da denetlemeye gelmezler ztn normalde bile içim rahatladı artık ya yarın ya da çarşamba gidiyorum yazılmaya. yalnız ukla ve united towers arasında da kaldım yani bi de yero var gidişte 800dolar dönünce 700 dolar öde kapmanyası varmış o da cezbetmedi değil yani

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Ben Bankacılık Finans okuyorum,gittiğimiz zaman nasıl çıkarabilirim aradan j1 çalışma izni(staj izni) veriyormu ? Küçük bir şubede eleman açığı varsa inglizceyemi bakar?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

iki senedir Amerika'ya gidiyorum her çalıştığım yerden kağıt alıyorum ve bunlar Türkiye de CV mi süslerken stajlarımı da aradan çıkartıyorum.Ancak Turizm okuyorum bu benim için bir fayda sağlarken her bölüm için aynı faydayı sağlamayabilir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)