Ciee konusunda diğer söyleyeceklerim ise geldiğimden beri konuştuğum Türk personellerin ciee de hiçbir yetkilerinin, yaptırım güçlerinin olmaması, sadece telefonda Türkçe konuşma yeteneğine sahip olmaları çok gülünç bir durum, baştan beri söyledim sadece iletişimde kopukluk var, ben buraya merhaba, nasılsın bilerek geldim, şu an ki ingilizcem inanılmaz seviyede. Eğer sürekli dosyanı güncelliyorum, seni acil listesine alıyorum, her şeyi yola koyacağız gibi yalanlar söylemeyip bir kere yardım etmeye tenezzül etseydiniz olay bu noktalara gelmezdi ki buralara tek başıma geldim ve ben sadece sizi iletişim konusundaki sıkıntı için aradım, buradan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Ama her seferinde yardım edeceğiz diyip, diğer aramamda senin sorunun ne, noldu yine, tekrar anlat, sanki arandıkça para kazanan, arayanı telefonu tuttukça para kazanan bir sponsor gibi ve her seferinde bizim belli kriterlerimiz var, bunların içine giren bir durum varsa yardım ederiz ya da etraftan Türk bul yardım iste demesi ve zaten minimum 20 saat yazıyor sözleşmende gerisi mühim değil, adamlar sana 20 saat veriyor öp başına koy, sesini çıkarma, bizi zor durumda bırakma Türk personeller olarak demeleri gerçekten çok ilginçti. Ben ısrar ettikçe, tamam konuşmaya çalışacağım demesi, sanki işinden olma riski varmış gibi konuşmaları çok garip bir durum ki ben onlara güvenerek buralara geldim, madem öyle vize vermeseydiniz ama merhaba, nasılsınla ile vize verilirse böyle olur. Size tavsiyem ingilizceniz en azından belli bir seviyede olsun gelmeden ve az çok derdinizi anlatacak kadar dil bilip gelin buraya ve sıkıntı yaşadığınızda sponsorunuzdaki Türk personellerle görüşmeyin, hiçbir yaptırım güçleri yok ki onlara sorduğumda sizin anlaşılan hiçbir yetkiniz yok, izin verin kendimi zorlayarak yetkili personelle ingilizce konuşmak istiyorum diyince sessiz kalması... Sonuç olarak 27 si son çalışma günüm, sonra New york a geçiyorum, tanıdıklarım iş ayarladı, pizza restaurantında çalışacağım, tabi işten ayrılırsanız ciee 20 gün süre veriyor iş bulmanız için. Yeni sayfam inşallah hayırlı olur, herkese iyi watlar diliyorum...
Bookmarks