Normalde iş başlangıç tarihim 31 mayıs ama ilk gün iş için gittiğimde Fisherman's wharf a menajerim burada çok fazla busser olduğunu ve seni diğer restaurantımız olan Fish Tales e göndereceğiz dedi ben de nasıl isterseniz dedim sorun çıkarmadım. Sonra Fish tales e gittim ordaki menajer 4 gün sonra gel dedi ben de neden yani normalde başlamam lazım diyince işte çok fazla çalışan var, şu bu derken bayağı kıvırdı ben yine sesimi çıkarmadım 4 gün sonra gittim nerede senin SSN (Social security number) dedi, yarın başvuracağım dedim. Onu al öyle gel dedi. Diğer gün başvurdum tekrar gittim. Bu defa da o olmadan işe alamam 2 hafta sonra al gel dedi ama diğer öğrenciler fishermans de bu numara olmadan 3 haftadır çalışıyor dedim, onlar 1 ay önce gelmişler ve daha yeni başvurdular, yok kabul etmiyorum dedi. Gittim asıl menajerimin yanına durumu anlattım o da erteledi 2 gün sonra yani geçen çarşamba birlikte gideceğiz dedi, ben onlara bu numara olmadan nasıl çalışıldığını anlatacağım onlar işin rajonunu bilmiyorlar hesabı konuştu. Eğer sorun çıkarsa da sana burada bir iş bakarız dedi lafın gelişi. Gittik fish tales e adamı zorla ikna etti sanki ben fazlalığım öyle ortalık malı gibi bir o tarafa bir bu tarafa 10 gün geçirdiler. Sonra formları, sözleşmeleri doldurdum. İş kıyafetlerinden bahsetti, cuma al gel bakacağım dedi olmuş mu diye uygunsa eğer cumartesi başlatacağım dedi. Tamam dedim cuma gittim bakmadı bile kıyafetlere ve pazar gel dedi. Tamam da sen geçen gün cumartesi başlayabilirsin dedin diyince işte çok fazla çalışan var diyip yine aynı şeylerden bahsetti. İyice hevesim kaçtı ama tamam ulan buna da tamam dedim yeterki başlıyim dedim içimden ve gülümseyerek çıktım. Pazar ilk kez başladım işe. Kıyafet olarak ayakkabı ve pantolon almamı istemişti. O da tişört verecekti. Bedenim medium gitti xl vermez mi hem de uzun kollu galveston gibi yanan bir yerde

Herkes garip garip bakıyor sanki sokak çocuğu hesabı, babanın kıyafetini mi giydin sen tatlı şey der gibi, bazıları da bu manyak kim bu havada kalın ve uzun kollu giyinmiş derdi ne acaba

Hiç aldırış etmedim yani edemedim yeteri kadar rezil olduk. Sonra yapmam gerekenleri çok hızlı bir şekilde kelimeleri yutarak anlattı anlamayim hesabı malum ingilizcemin iyi olmadığını biliyor. Çok şükür önceki iş deneyimlerimden ve Türk ün zekası sayesinde bir çırpıda kaptım işi. Sonra bıraktı gitti beni . Ben de sanki yıllardır orada çalışıyormuş gibi işe devam ettim, küçük bir hatam bile olmadı. Tabi o çaktırmadan takip ediyor beni, uzun bir süre gözlerini alamadı benden hayretle izledi ve artık pes etti çok iyisin dedi aferin oğlum devam et hesabı. İlk günden herkesin beğenisini kazandım ve 5 saat çalıştım. İlk hafta 25 saat gibi çok az bir süre vermiş. Artık bu çalışmamın karşılığında artmasını bekleyeceğim.
Bookmarks