Bugün 6da tekrar gittim işe. Tişörtü rica ettim değiştirdi XL ı alıp small ı verdiler. İşe başladım her şey iyi hoş dört dörtlük yapıyorum işimi. Tabi müşteri az olunca zaman kalıyor ve diğer personellere de yardım ediyorum. Herkes benden memnun çok iyisin, dilin iyi olmayabilir ama işin hakkını veriyorsun gibi şeyler söylüyorlar. Yüzümden gülücükler eksik olmuyor derken menajer geldi bugünlük yeter demez mi, saate baktım 9, sadece 3 saat çalıştım

Programa bakmaya gittim bitiş saatlerini yanlış mı gördüm derken bir de ne görim 11 bitiş yazıyor bugün için hadi onu geçtim pazartesi günü çalışmam gerekiyormuş

Normalde pazar çalıştım ben 6-11 arası. Menajer programı bilmiyorum yarın(pazartesi) belli olacak gel bak dedi çalışıp çalışmadığına gittim yanına nereden bakabilirim diye, benimle gel dedi programı gösterdi ve çalışma saatlerimi söyledi, çarşamba-pazar boş günün, diğer günler çalışıyorsun ve hepsi saat 6da başlıyor dedi. Ben kenardaydım net göremedim ki içine girip de bakmak istemedim ayıp olmasın diye. Bende teşekkür ettim, tam üstümü değiştirmeye geçeceğim derken bugün de çalışmıyorsun diye ayrıca belirtti. Ben de bu haftalık program böyle sandım, heralde ilk bakışta yanlış gördü diye düşündüm, sonuçta ben de net göremedim. Tamam nasıl isterseniz diyip yani ona güvendim ve ayıp olmasın diye geçerken tabloya yine bakmadım. İşte bugün iş çıkışı pazartesi çalışmam gerektiği halde beni çalıştırmadığını gördükten sonra artık iş çığrından çıktı ve sabrın sonu geldi. Şu ana kadar 8 saat çalıştım, perşembe-cuma-cumartesi de tahminen 3-4 saat çalışacağım ve toplamda ucu ucuna 20 saate ulaşacağım. Ve bir diğer problem söylemeyi unuttuğum bana çok fazla busser var denip fish tales e gönderilirken benden 10 gün sonra gelen iranlı şu an fishermans de busser olarak çalışıyor ve ilk haftası bitmek üzere toplamda 25 saat alacak. Nedenini merak ettim meğerse menajerlerden biri iranlıymış

Bugün de evdeki arnavutlara sordum gerçekten öyleymiş onlar da hakkını ara diyorlar. Yarın ciee yi arayıp derhal sorunun çözümünü isteyeceğim. Küçük bir sorun bile yaratmama rağmen nelerle karşılaşıyorum, ayın 31inde işe başlamam gerekirken 16 gün oldu ve sadece 8 çalıştım ve bundan sonraki haftalar da ne kadar çalışacağım meçhul. Bundan sonra en az 35-40 saat çalışmak istediğimi, 1 saat aşağısını kabul etmeyeceğimi, çünkü mağduriyetimi ancak böyle giderebilirim. 29undan beri burdayım, 18 gündür cepten gidiyor. Hepsini söyleyeceğim artık napıyorsa yapsın ciee, bu kadar taviz de gerçekten çok fazla. Hep sorun olmasın derken, iyi niyetimi kullanıyorlar ve şu an ki durumum gerçekten çok kötü. 3 gündür ailemle de görüşmüyorum durumumdan haberdar olup üzülmesinler diye. Çünkü yalan söylemeyi de beceremiyorum

Ve bildiğiniz gibi ilk kez work and travel a katıldım. Tecrübe sıkıntım da var ister istemez. Nasıl bir yol izlemeliyim bundan sonra yardımlarınızı bekliyorum ?
Bookmarks