Ben bu yaz Experience USA ile gitmiştim, geçen yıl verdiğim para 900 dolardı erken kayıtta. Bu yıl self gideceğim eski işim hazır çünkü. Ama daha iyi getirisi olan bir işte bulursam fazla parayı verebilirim. Şirketlerin bu kadar çok fiyat artırması bu sene gidecek öğrenci sayısını azaltır büyük ihtimalle. O yüzden iş ayarlamak daha kolay olacaktır. Ama TR'den az öğrenci gitse bile Rusya-Ukrayna-Polonya gibi hat ülkeleri işin içine ediyorlar. Ocean city'de bir evde 14 kişi kalıyor bu insanlar. Bu yaz 35.000 civarında rus öğrenci gittiği söyleniyor.
Kısacası ilk kez gidecekler iyi araştırma yapsınlar. Sorun yaşayan çok insan oldu ve yine olacak. Az biraz ingilizce ile gidip ingilizcelerini beğenmeyen şirketler işten çıkardığında buradaki şirketler hiçbirşey yapmıyor. Geçen yıl konsolosluğa şikayette bulunup şirket yetkililerine baskın yaptırttı arkadaşlarım. Zaten daha önce verilen şirketler hakkındaki belge o olaydan sonra yazıldı. Bir çoğu TR'ye geri döndü en sonunda.
Ben ne yaptım derseniz, ben araştırdım şirket karşılama 55 dolar dedi. İlk defa gitmeme rağmen toplu taşıma araçlarının hangisine bineceğim, nasıl gezeceğim, nereye gideceğim hepsini gitmeden çıkarttım. Bir çok arkadaşım sayemde bu masraflardan kurtuldular. Herşeyi şirketlerden beklemeyin atik olun. Ben yaklaşık 6000 dolar kazandım. 2. işte buldum. Kendime kızıyorum 2. iş konusunda biraz geç davrandım ağustosun 2. haftasında başladım. Daha önce başlasaydım daha farklı olabilirdi. ama sağ salim geldik, Bir ton elektronik eşya aldık, gezdik tozduk.
Güzeldi sonuçta, bu yıl tekrar gideceğim. Şimdilik en uygun fiyatı verecek şirketi araştırıyorum. Bir kere giderseniz ve de çevreniz varsa çok kişi sizin peşinize de takılıyor çünkü. Benimle beraber götüreceğim yaklaşık 40 kişi var arkamda. Bu da sizin herşeyinizin bedavaya gelmesi demek.
Bookmarks