Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
buyuk sehirleri istanbulla kıyaslamak yanlış olur bana kalırsa, istanbulla new york arasında daglar kadar fark var , new yorkta yasamak istanbula nazaran cok daha kolay ve guvenli. ulaşım trenle, her butceye gore yemek var,

ben bilmiyorum yaa benim için inanılmazdı, nyc aklımdan cıkmıyor. orada yasaamak en buyuk hayalim su an. cok utanıyorum yazarken ama istanbuldan ulkemden sogudum. yasam standartları alım gucu kıyaslandıgında ciddi ucurum var. gunde 5 er saatten haftada 5 gun calıştım parası en az olan iş herhalde benimkisi yinede yetti.
Gerçekten dediğin gibi Amerika ve güzel şeyleri insanın aklından çıkmıyor.Ben izmir'de yaşıyorum "sözde" Türkiye'nin güzel şehirlerinden ama gerçekten bende buradan soğudum.Gitmeden önce niye herkeste bu kadar amerika isteği ve beğentisi var diyordum ama gidince gerçekten her şey faklı oluyorumuş.Orada hayata para kazanmak olarak değil de eğlence ve hayat tecrübesi olarak bakınca amerika gerçekten yaşanılası bi yer oluyor.Özellikle düzen ve insana verilen değeri gördükten sonra Türkiye'den daha da soğuyorsun.Ama gerçekten bunu yazarken utanıyorum bende.Keşke bizim ülkemizde iyi bir medeniyet seviyesine ulaşabilse.