Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
15 eylulde bitiyor..roma bu ruslarin dedigi dogru mu ya onlar 4 ay calisip 1 ay gezme toplam 5 ay mi haklari var ama onlarinda j1 vizesi sen belki bilirsin...

Bana sormamışsın soruyu ama yardımcı olmak amacıyla yanıtlamak istiyorum. Rusların 5 ay hakkı olabilir, aslında bizim de 5 ay hakkımız var. ben geçtiğimiz yıl 21 mayısta gittim ve donusum eylül ayının sonlarıydı. istesem kalabiliyordum 20 gün kadar daha..
Yani bana verilen calısma izni 21 mayıs-11 eylül arasıydı 25 günde gezme hakkım vardı.
Bu tamamen senin elçiliğe verdiğin ve okuldan aldığın, okul resmi acılıs kapanız belgesi ile ilgili...Ben yuksek lisans öğrencisdim geçtiğimiz yıl bu yuzden bizdeki acılıs kapanız tarihleri cok farklıydı.. eğer sende okulun acılıs kapanı starihlerini erkene aldırabilirsen, sende 4-5 ay kalabilirisn..

bilmiyorum ya isveren bayan ve bana cok iyi davrandi simdiye kadar bi ara manager 15 saat vermisti haftalik patronu aradim hemen 32 yaptilar ertesi gunu ..peki sure sonunda parayi nasil vercek cash olark mi paycheck verebilir mi sure bittikten sonra sana nasil verdiler sure bitiminden snra?????????

" Eğer işini güzel yapıyorsan ve sana ihtiyacları varsa, işvereninle bir konus derim.. Beni zorla bırakmıslardı...lan gidecem diyorum yok bugunde ihtiyacımız var diyorlar sana, bak over time veririz falan filan....ds tarihimin bitmesine 1 gün kalaya kadar calısmıstım... fakat bu tarih bitmeden oncede sormustum eger fazla calısmak istersen sorun olurmu diye, bakarız kont. ederim dedi manager, sonra bir baktım listede benim isim var, yok olmaz tatil planlarım var, planlar değişti diyip vazgeçmiştim...
"

ise girerken pasaportun fotokopisini cekti biliyodur gerci tarihini ama ben hic hatirlatmiyayim belki unutur gecer .10 eylul gelsin hersey belli olcak cunku o gun bi sonraki haftanin programi asiliyo tabloya eger 15 eylulden sonra bana is vermislerse demek ki takmiyor isveren ..offfffffffff bu ozman sirketi beni cok yordu abi ya ( ( allah belasini versin boyle sirketlerin parayi almaya bakiyo sonrada ne ariyo ne soruyo bari yazdgim emaile cvp yazsaydiniz ilk usa ya ayak basarken yazmistim sag salim geldim tessekurler demistim insan bi der iyi bi yaz dileriz falan filan..ufffffffff bana mi sordunuz ds formunu basarken allhn lanet sirketi....

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Bol şşans..