Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: laptop fiyatları nasıl sizce_?

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı snms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de dell i gözüme kestirmiştim renkli renkli cok şeker gözüken laptopları var ama kme desem daha iyilerine bak o yaramaz diyo cok sevndm suan

bilgisayardan anlayanlara bu sorum en kaliteli markalar neler ya?? sadece özelliklerine bakmak yeterli mi ?
    daha iyilerine de bak vardır mutlaka sadece su tavsiyede bulunayım rakamlara aldanmayı bizim genel özelliğimizdir en üstünü olsun deriz hep rakamların hepsi üst düzey olabilir ama o parçaların birbiiryle uyumlu olarak çalışması önemli olan bide ben kasaya önem veririm laptopta mesela klavyedeki tuşların büyüklüğü düzgün yerleştirilmesi felan çok önemli benim için bunlara dikkat etmeni tavsiye ederim ...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

laptop aldınmı bikere mühendissen Nvidia ekran kartı minimum da 3gb rami olacak (DDR2) aşağısı kurtarmaz

bende asus x52sa var fena değil tüm teknik programları kaldırıyor iyi idare ediyor ama kasası dayanıksız ve şarjı çok gitmiyor.. su an fiyat performans bakımından bence birinci sırada toshiba 2.sırada da asus var acer falan çok iyi ozellik sunuyor ama dayanıksız ve kalitesiz bilgisayarlar teknik konulara yoğunlaşacak kişiler için yetersiz kalıyor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

mühendis olcam inş beni de dış görünüşÃ¼ cezbediyo genelde malesef dell de oldugu gibi HP nasıl peki?

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

mühendis olacaksan geçiceksin dış görünüşÃ¼ asus veya toshiba olmalı hedefin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gündemi takip etmiyorum bir süredir ama Samsung güzel modeller sunuyordu piyasaya.. Şu an çıkan laptoplarda hangisi tercih edilesi pek bilgim yok. Hatırladığım kadarıyla Cesc bil. müh. okuyordu. Mutlaka güncel takip ediyordur piyasayı, gelip bilgilendirirse bizi, iyi olur
    Geldim

Tahmin edebileceğiniz gibi en kalitesi en dayanıklısı Sony VAIO. Yıllardır VAIO kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak Türkiye'deki VAIO fiyatları ortada olduğu için birçok kişi direk atlıyor VAIO'ları. Ama Amerika'daki fiyatlara bakılırsa kesinlikle ordan alınabilecek ilk marka VAIO'dur. MacBook'ları geçtim çünkü gerek klavyesi gerek default işletim sisteminin Mac OS olması (Windows uyumlu sanırım artık ama yinede klavyeden bir alışma dönemi ister) nedeniyle MacBook almaktansa VAIO'nun 16.4"lik harika modelleri olan F serisine göz atmanızı tavsiye ederim.

VAIO hariç Asus'tur Toshiba'dır HP'dir Acer'dır Dell'die birbirine yakın markalar. Ve bu markalar için markadan çok alacağınız model için google'da bir sorun araştırması yapmanız faydalı olur. Çünkü mesela Asus'un tüm modelleri iyi olsa bile bir modelinde aşırı ısınma sorunu olabiliyor.

Yaz aylarına kadar i5 ve i7 işlemcili modeller iyice yaygınlaşır. Alacağınız laptopun işlemcisinin 2 çekirdekli Core Duo serisinden değilde 4 çekirdekli i serisinden olmasına dikkat etmeniz laptopu kullanım sürenizi uzatır.

Ramlerde artık 4 GB bile az sayılıyor. 6 ya da 8 GB yine laptopu kullanım sürenizi uzatır. Ayrıca ramlerin DDR3 olmasına dikkat ediniz. Artık 1333 Mhzlık ramler iyice yaygınlaşıyor laptoplarda.

Ekran kartı işlemci ile beraber en çok dikkat etmeniz gereken parçadır. Çünkü değiştirmek imkansız olmasada çok maliyetli olduğundan alırken dikkat edilmelidir. Şuan gelinen noktada 1 GB'lık ekran kartlarından altı pek kurtarmıyor. Özellikle oyun düşkünüyseniz laptoptaki ekran kartını iyi araştırınız.

Birazdan işlemciler ve ekran kartlarının sıralamalarını ve ayrıntılarını veren 2 link paylaşayım, baktığınız laptopların işlemcilerini ve ekran kartlarını daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sıralamalar
    işlemciler için;
    ekran kartları için.

mühendis olcam inş beni de dış görünüşü cezbediyo genelde malesef dell de oldugu gibi HP nasıl peki?
    Mühendislik programları genelde sağlam işlemci ister. Ondan senin ilk tercihin işlemcisi ve rami iyi bir laptop olmalı. Dış görünüş zaten pek farketmiyor artık ve zaten dış görünüşü pek dikkate alma seçim yaparken.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

görünüşüne göre almıycam zaten de anlamayınca görünüşe kayıyoruz işte işin kötü yanı hala anlamıyorum ama tesekkürler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

görünüşüne göre almıycam zaten de anlamayınca görünüşe kayıyoruz işte işin kötü yanı hala anlamıyorum ama tesekkürler
    O zaman senin yapacağın laptopa ayıracağın bütçeyi belirtmek

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

bilgisayarın ic özelliklerini bilemeyecegim ama bu laptop sonucta sagda solda cıkarılıp istenen yerde kullanalılabiliyor bu yüzden tasarımıda özelkkleri kadar önemli bence..
    zaten Teknosa bimeks vb yerlerde de önce tipine bakıp sonra yanına gidip özellklerine bakmaz mıyız?
    gecen sene amcaogluna amerikadan 1000 dolara ASUS G51VX aldırdım..gayet memnunum..
    oyun oynamak icin alacaksanız laptopun fanınında kuvvetli olması lazım..bu yüzden genelde kalın pcler daha iyidir

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgisayarın ic özelliklerini bilemeyecegim ama bu laptop sonucta sagda solda cıkarılıp istenen yerde kullanalılabiliyor bu yüzden tasarımıda özelkkleri kadar önemli bence..
    zaten Teknosa bimeks vb yerlerde de önce tipine bakıp sonra yanına gidip özellklerine bakmaz mıyız?
    gecen sene amcaogluna amerikadan 1000 dolara ASUS G51VX aldırdım..gayet memnunum..
    oyun oynamak icin alacaksanız laptopun fanınında kuvvetli olması lazım..bu yüzden genelde kalın pcler daha iyidir
    Dış görünüşÃ¼ berbat olan laptop kalmadı artık yenilerde. Ayrıca dediğin pcden hiç anlamayan kişiler için geçerli sanırım genelde. Bende öyle bir olay olmuyor çünkü.

Oyun için dediğin şeye de katılmıyorum. Bende VAIO FW serisinden bir laptop var ve çok ince olmasına rağmen oyunlarda harika performans veriyor. Fan gücü kalınlıkla ölçülmez. Kendin incelemek istersen FW serisinin yerine çıkmaya başlayan F serisinin kalınlığına ve özelliklerine bakabilirsin. Hatta kullanan biri bulursan deneyimlerini alabilirsin.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

merhaba arkadaslar ben amerıkadan güzel bi laptop almak istiyorum ama benım alacagım laptop hem ınternette hızlı olmalı hemde oyunlarda sac bas yoldurmamalı cunku oyun hastasıyım ve su ankı masa ustu bılgısayarımda oyun oynayamıorm...

önumde 2 secenegım war

1)masa ustune destek yapmayıp süper bır laptop almak

2) orta hallı uygun fiyatlı bı laptop alıp masaustu bilgisayarıma ekran kartı ram vs almak (mumkunmu bu bilmiyorum)

su ankı masaustu bilgisayarım özelliklerini aşagıda vericem yorumlar bilgili arkadasların

işlemci : AMD Athlon(tm) 64x2 dual core processor 4800+ ,MMXi 3DNow(2CPUs)
    Bellek : 2048 mb ram
    ekran kartı : ASUSX1550 series ATI tec.
    kill them all-spartacus

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı Cesc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dış görünüşü berbat olan laptop kalmadı artık yenilerde. Ayrıca dediğin pcden hiç anlamayan kişiler için geçerli sanırım genelde. Bende öyle bir olay olmuyor çünkü.

Oyun için dediğin şeye de katılmıyorum. Bende VAIO FW serisinden bir laptop var ve çok ince olmasına rağmen oyunlarda harika performans veriyor. Fan gücü kalınlıkla ölçülmez. Kendin incelemek istersen FW serisinin yerine çıkmaya başlayan F serisinin kalınlığına ve özelliklerine bakabilirsin. Hatta kullanan biri bulursan deneyimlerini alabilirsin.
    evet dogru diyor olabilirsin o zaman ben ve bilgisayar mühendisligi okuyan arkadaşlarım pcden pek anlamıyoruz..
    demek istedigim ışıklı klavyeli bi pcyle normal pc i yanyana koysan 100 insandan 85i önce ışıklıya bakmaya gidecektir..dış görünüşü berbat derken zaten tahtadan falan olacak degil ya serinin adını bilmiyorum ama HP nin arkasında yuvarlak süslemeleri olan serisi bence kötü mesela..
    benim pcde ince ama kalın pclerin fanının daha kuvvetli olabilecegini okumuştumİnce pclerin fanı kötüdür anlamı cıkmasın yani

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet dogru diyor olabilirsin o zaman ben ve bilgisayar mühendisligi okuyan arkadaşlarım pcden pek anlamıyoruz..
    demek istedigim ışıklı klavyeli bi pcyle normal pc i yanyana koysan 100 insandan 85i önce ışıklıya bakmaya gidecektir..dış görünüşÃ¼ berbat derken zaten tahtadan falan olacak degil ya serinin adını bilmiyorum ama HP nin arkasında yuvarlak süslemeleri olan serisi bence kötü mesela..
    benim pcde ince ama kalın pclerin fanının daha kuvvetli olabilecegini okumuştumİnce pclerin fanı kötüdür anlamı cıkmasın yani
    Dış görünüş tabiki dikkat çeker ama Teknosa'ya girip direk dış görünüşle pclere bakıyosan öyle demektir Ama sanırım dış görünüşÃ¼n dikkat çekmede önemli bir etken olduğunu söylemek istiyorsun. Haklısın tabiki mesela yine benim FW serisi VAIO uzaktanda herkesi hayran bırakıyor kendine Ama işte ben bu yüzden seçmemiştim laptopu onu anlatmaya çalışıyorum.

@Vİp3r: Sağlam bir laptop al rahat et Masaüstü pclerde sistemin ne kadar sağlamsa fanların (işlemci, ekran kartı, kasanın genel fanı vs derken) sesleri de o kadar artıyor. Buda aşırı rahatsız edici oluyor. Sıvılı soğutucular vs de var gerçi ama hem taşınabilirlik yönünden de sağlam bir laptop alıp rahat edebilirsin Tabi sistem geliştirmesi yönünden dezavantajı var laptopların ama gülü seven olayı işte

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Vİp3r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar ben amerıkadan güzel bi laptop almak istiyorum ama benım alacagım laptop hem ınternette hızlı olmalı hemde oyunlarda sac bas yoldurmamalı cunku oyun hastasıyım ve su ankı masa ustu bılgısayarımda oyun oynayamıorm...

önumde 2 secenegım war

1)masa ustune destek yapmayıp süper bır laptop almak

2) orta hallı uygun fiyatlı bı laptop alıp masaustu bilgisayarıma ekran kartı ram vs almak (mumkunmu bu bilmiyorum)

su ankı masaustu bilgisayarım özelliklerini aşagıda vericem yorumlar bilgili arkadasların

işlemci : AMD Athlon(tm) 64x2 dual core processor 4800+ ,MMXi 3DNow(2CPUs)
    Bellek : 2048 mb ram
    ekran kartı : ASUSX1550 series ATI tec.

Alacagin butun laptoplarin internet hizi aynidir. Oyun mevzusuna gelirsek

Butceni bilmiyorum ama Asus - Laptop with Intel® Core™ i5 Processor - Blue/Black - G60JX-RBBX05 Asus'un bu laptopu guzel. 999$ Abd den donmeye yakin fiyati 899$ falan olur ozelliklerine gore cok iyi bi laptop. Calistirmayacagi oyun yok gibi.

Samsung - Laptop with Intel® Core™ i5 Processor - Red/Black - NP-R780-JS01US Yukaridaki Asusla hemen hemen ayni ozellikte bircok seyi 848$ Samsung.

Toshiba - Qosmio Laptop with Intel® Core™ i5 Processor - Omega Black - X505-Q865 Yukaridaki laptoplara gore yine benzer ozellikte ama ekran karti biraz daha iyi 1099$

Sony - VAIO Laptop with Intel® Core™ i7 Processor - Black - VPCF115FM/B Bu vaio yuda alabilirsin fiyati 1399$ ama ozellikleri en ust seviye. Tum oyunlari en yuksek ayarlarda oynayabilirsin cok rahat. 2-3 yil boyunca yeni cikacak oyunlarida sorunsuz oynatir diye tahmin ediyorum. Ama fiyati pahali

Bunlar arasindan birini secebilirsin. Buna benzer bircok laptop var. Butcene/sekline/ozelligine gore en uygununu sen sececeksin.

Ben bu dakkadan sonra masaustune yatirim yapmam. Tabi seni bilmem ama masaustulerin pabucu dama atildi. Devamli evde kaliyorsan falan masaustunu gelistirmen daha ucuza mal olur sana. Ama laptop rahatligini vermez.
    Sometimes memories can kill...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Geldim

Tahmin edebileceğiniz gibi en kalitesi en dayanıklısı Sony VAIO. Yıllardır VAIO kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak Türkiye'deki VAIO fiyatları ortada olduğu için birçok kişi direk atlıyor VAIO'ları. Ama Amerika'daki fiyatlara bakılırsa kesinlikle ordan alınabilecek ilk marka VAIO'dur. MacBook'ları geçtim çünkü gerek klavyesi gerek default işletim sisteminin Mac OS olması (Windows uyumlu sanırım artık ama yinede klavyeden bir alışma dönemi ister) nedeniyle MacBook almaktansa VAIO'nun 16.4"lik harika modelleri olan F serisine göz atmanızı tavsiye ederim. .
    COk kotu elestiresim var seni abi kusura bakma

Macbook bence piyasadaki 1 numarali laptop. Evet fiyati biraz pahali ama ondaki rahatligi hic bir laptop sunmuyor.

-Sarji 10 saat gidiyor. Batarya omru diger laptoplara gore 5 kat daha kaliteli. Normal bi laptopun sarji 1 yil sonra yariya dusuyorsa, macde 5 yil sonra yariya duser.

-Fan sesi yok, laptop acik mi kapali mi anlamiyorsun, laptopu 2 gun acik birak en ufak bi fan sesi duyamazsin.

-Takilma problemi yok. Ayni anda 100 tane photoshop acsaniz bile birsey olmuyor. Ama windowsda 2 taneyle islem yapmaya kalkin pc kafayi yer.

-Trackpad'i zaten dunya harikasi. Mouse'a gerek kalmiyor. 2 parmak sayfa kaydiriyor, 4 parmak masaustune donuyor. 2 parmaginizla cevirerek resimleri dondurebiliyorsunuz. Iphone ekrani gibi kullanabiliyorsunuz trackpad'i.
    http://www.youtube.com/watch?v=T63BD...eature=related Videosu

-Isinma problemi yok. Ki olsa bile aluminyum kasa oldugu icin cok kolay soguyor.

-Antivirus programi, guvenlik duvari vb. milyon tane programla ugrasmiyorsunuz, virus bulasmiyor. Guvenlik derdin yok.

-Mac os ile birlikte gelen ilife programiyla her turlu isini gorebilirsin. WIndows un movie m. halt etmis yaninda

-Bilgisayari kapatirken falan bekleme yok. Kapat tusuna bastiginiz anda kapaniyor.

-Ekranda sensor var. Ortamin isigina gore ekranin isigini otomatik acik kapatiyor.

-Klavyedesi beyaz isiklikli. Cok guzel gorunuyor. Klavye isigi da ortamin isigina gore azalip artiyor.
    Klavyenin muthisligi http://www.youtube.com/watch?v=7lTb0...eature=related

-Klavyede fazla fark yok. Tek fark ctrl yerine command tusu olmasi. Ctrl ile yapacagin islemleri command ile yapiyorsun. Backspace yerine delete tusunu kullaniyorsun.

-Yeni macbook prolar windows uyumlu. Hatta macbook alirsaniz icinde windows icin driver cd si bile cikiyor. Ayrica bootcamp diye bi program yuklu macbook'larda. 2 tusla harddisk'i 2 ye bolup windows+mac os kullanabiliyorsunuz. Ben alirken en cok tereddutum mac os isletim sistemi yuzundendi. Hemen windows yuklerim diyordum ama mac kullaninca windows u aramadim bile. ilk 1 ay atlatma donemini gecirdikten sonra ne demek istedigimi anlarsiniz. Sadece oyun oynamak icin windows'u aciyorum.

-Sarj kablosunun ucu miknatisli, ayaginiz falan takilirsa laptop dusmuyor, kablo laptopdan ayriliyor hemen.

-Msn programinda ayni anda 12(20de olabilir) kisiyle goruntu+sesli chat yapabiliyorsunuz. Toplanti gibi.

ve daha bircok ozellik. Saymakla bitmez. Dedigim gibi fiyati biraz yuksek ama bence degiyor. Sirf trackpad icin bile alinabilir.
    Konu manhattan tarafından (27-04-2010 Saat 09:45 AM ) değiştirilmiştir.
    Sometimes memories can kill...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

mac hıcbırseye degısılmez havası yeter ama mac e paran yoksa vaıo tek secenek kalıyor
    SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
    http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bu sene almayıp seneye i5 ya da i7 almayı planlıyorum. Fiyatıda maksimum 900-1100$olur kanımca. Belki birde Ipad alırım USB çıkış gelirse.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

O zaman senin yapacağın laptopa ayıracağın bütçeyi belirtmek
    bütçeyi önemsemeden en işime yarayabilcek hangisiyse o olsun istiyorum acıkcası cünkü sürekli ekstra masraflarla fazlasıyla cıkıyo o bizden oyunla falan işim yok bnm bunu belirtsem sadece

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

O zaman sana bir MacBook yakışır
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

@manhattan: MacBook'lar zaten süperler ama mühendislik programları ve oyunlarda sorun çıkıyor uyumluluk yüzünden ondan tercih onu geçtim kısaca Yoksa bende 2 VAIO'mun yanına bir MacBook Air düşÃ¼nüyorum

@snms: Bütçede sorun yoksa ve oyunla alakan yoksa bir MacBook tam senlik gerçekten Ama işte sende mühendis olacakmışsın Windows kurup Mac'den Windows'a geçiş yapma olayı olur sık sık. Sen en iyisi bir VAIO al yüksek ekran çözünürlüğüne sahip olan. Çünkü çalışma alanı ne kadar geniş olursa o kadar iyi olur projelerinde vs. Tabi hangi mühendislik oda önemli

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)