Geçen günlerde, duyduğunuza emin olduğum Cemaat topluluğuna gittim, sohbet için. Nedendir bilinmez, bu adamlar "islamiyetin gardiyanlarız biz" algısı oluşturdu bende.

sohbeti eden kişi, zorla evliliklerin, severek ve tanışarak yapılan evliliklerden daha iyi sonuçlar doğuracağını söyledi. Kendiside bekar, evlenmiyorlar zaten.

Neyse, Bu şeytan olayını sordum. Hz. Adem'in cennetten kovulması, şeytanın onu kıştırması ve haram elmayı yemesiyle olmuştur değil mi dedim?
Hayır dedi. Allah Adem'in yemesini istedi, adem'de iradesiz olarak elmayı yedi ve cennetten kovuldu dedi. Ama daha sonrasında kendine cennetten daha yüksek bir mertebe ödül olarak gösterildi dedi.

Ee, üstüne basa basa söyledi ve takrarlattım, Allah Adem'e iradesiz olarak elmayı yedirtti ve cennetten kovdu. Şimdi bu nasıl bir mantığa sığıyor ben anlayamadım, çözemedim. Anlayan çözen bilen varsa, dinlemek isterim.

Şimdi ben 23 senedir, Adem'in cennetten kovulmasının sebebinin, şeytanın kışkırtmasıyla yediği haram elma sanıyordum. Etrafımdaki insanlara sordum, onlarda aynı şekilde sandıklarını söyledi. Şimdi size soruyorum, siz nasıl biliyordunuz bu mevzuyu?