Work and Travel
Toplam 102 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İslamiyet Hakkında Karşınıza Çıkacak Sorular ve Yanıtları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşım bu nasıl bir yazı böyle??? ne demek istiyosun??? Kaderi anlatmaya çalışmış ama tamamen yanlış bir tespit ve hitaplara bakar mısın??? Adem dediği kişi Hz.Adem dir ve ilk peygamberdir. Sezgin in çocukluk arkadaşı değildir. Zaten bu şahıs şeytanla birlikte yanmayı göze almış, şeytanın yardımcılığını yapıyor ve kendine has bahaneler bulmuş.

Ne demek yani ben günah işledim suç Allah ın o bilmiyor mu yaptığı mı??? Saçma tamamen saçma ve şeytanın hoşuna giden, şeytana yalakalık yapan bir yazı... Allah yakmak istese zaten o kudrete, iktidara sahip, hiç bir sebep yokken yakar "Ol der olur." Allah insanları cehenneme koymak için yaratmadı....

Burda unutulan "İRADE" meselesi vardır. Allah herkese irade ve akıl vermiştir, doğru yolu bulmaları için haa kullanırsın, yanlış yere kullanırsın o senin bileceğin iş...

Yazı şeytanın cehennemden kovulmasını bile anlatmaya çalışsa konuyla uzaktan yakından alakası yoktur sadece yazı olsun diye yazılmış bir yazı,,,

Hentbol hocası, edebiyat dersinden kalmış birinin ilgilenmediği konular hakkında edebiyat olsun diye yazı yazması ne kadar doğru??? Belki yazının başını ve sonunu bilmediğim için, yani devamında ve öncesinde neler yazdığını iblmediğim için tepki veriyorum ama "Şeytanın avukatlığını yapmaya gerek yok, Zira şeytan kendisini savunur, Meleklerin hocasıdır zamanında",,,,kendi müdafasını kendisi yapar.

Daha çok yazacak şeyler varda yazı hakkında kalsın,,,
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bu nasıl bir yazı böyle??? ne demek istiyosun??? Kaderi anlatmaya çalışmış ama tamamen yanlış bir tespit ve hitaplara bakar mısın??? Adem dediği kişi Hz.Adem dir ve ilk peygamberdir. Sezgin in çocukluk arkadaşı değildir. Zaten bu şahıs şeytanla birlikte yanmayı göze almış, şeytanın yardımcılığını yapıyor ve kendine has bahaneler bulmuş.

Ne demek yani ben günah işledim suç Allah ın o bilmiyor mu yaptığı mı??? Saçma tamamen saçma ve şeytanın hoşuna giden, şeytana yalakalık yapan bir yazı... Allah yakmak istese zaten o kudrete, iktidara sahip, hiç bir sebep yokken yakar "Ol der olur." Allah insanları cehenneme koymak için yaratmadı....

Burda unutulan "İRADE" meselesi vardır. Allah herkese irade ve akıl vermiştir, doğru yolu bulmaları için haa kullanırsın, yanlış yere kullanırsın o senin bileceğin iş...

Yazı şeytanın cehennemden kovulmasını bile anlatmaya çalışsa konuyla uzaktan yakından alakası yoktur sadece yazı olsun diye yazılmış bir yazı,,,

Hentbol hocası, edebiyat dersinden kalmış birinin ilgilenmediği konular hakkında edebiyat olsun diye yazı yazması ne kadar doğru??? Belki yazının başını ve sonunu bilmediğim için, yani devamında ve öncesinde neler yazdığını iblmediğim için tepki veriyorum ama "Şeytanın avukatlığını yapmaya gerek yok, Zira şeytan kendisini savunur, Meleklerin hocasıdır zamanında",,,,kendi müdafasını kendisi yapar.

Daha çok yazacak şeyler varda yazı hakkında kalsın,,,
    Dostum niye bu kadar alındın anlamadım. Bu bir bakış açısı, farklı bir düşünce. Düşüncelerimden ve inancımdan dolayı beni yargılamaya senin hakkın var mı? İnanç ve düşünce özgürlüğü denen bir kavram var sonuçta.

Bak bu da daha farklı bir yaklaşma mesela:

bir şirket düşünün. şirketin kurucusu ve sahibi olan patronun emrinde çalışan genel müdür yardımcısı gibi son derece afilli bir pozisyondasınız. patronun da en favori elemanısınız, kariyeriniz o biçim yani. bir de kafasını masasına gömmüş cüzi ücret karşılığı harıl harıl çalışan personel var. yıllarca şirketi başarıdan başarıya koşturmuşsunuz, personel'i eğitmişsiniz, şirket kar etmiş, patron sizi çok tutuyor, siz de patrona son derece sadıksınız.

sonra bir gün geliyor patron, tecrübesiz bir yeni yetme elemanı şirkete getirip, ''tanıştırayım, bu benim oğlum adem, artık adem bey'in emrinde çalışacaksınız, saygıyla eğilin önünde'' diyor.

neler hissedersiniz?

şeytan da işte tanrıya olan sevgisinin karşılığında büyük bir ihanetle karşı karşıya kalıyor. tanrı'nın kendisini aslında diğer melekler gibi iradesiz birer piyondan farklı görmediğini sonunda idrak ediyor. ve ondan sonra tanrı'nın gerçekte yarattığı hiçbir varlığı sevmediğini, sevmeyeceğini, zamanı geldiğinde insanı da bir kağıt parçası gibi kullanıp kenara atacağını ispatlamak için and içiyor.

tanrı da bu sözlerin altında kalmıyor ve şeytan'ı cehennem'e yollayarak sonsuza dek susturuyor. ama şeytan giderken adem'in kulağına üfleyerek kendi iradesinden bir parça veriyor. bu parça insanı insan yapan en önemli şey olan merak duygusundan başka birşey değil. tanrı'nın sadece ibadet etmesi için sorgulama ve merak duygusundan yoksun yarattığı insan şeytan'ın bu kıyağı sayesinde merak etmeye, sorgulamaya başlıyor. insanı yasak elma'yı ısırmaya sevkeden de bu sorgulama. aslında orada insan ilk defa kendi iradesini kullanıyor. tanrı'nın cinlerden sonra insanda da ''iradesi olsun ama yüzde yüz itaat etsin'' ütopya denemesi başarısız oluyor. çünkü tanrının da bilmesi gerekmektedir ki özgür iradesi olan her varlık mutlaka farklı tepkiler verecek, mutlaka farklı kararlar alacaktır, iradenin doğası budur. insanoğlu'nu bugünkü bilim düzeyine ulaştıran bu merak ve sorgulama duygusu ile birlikte iradesi değil midir zaten?

BUNLARA inanmak veya inanmamak kişinin kendi elinde. Ben sadece farklı görüş acılarını yansıtıyorum.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı 41.Harami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum niye bu kadar alındın anlamadım. Bu bir bakış açısı, farklı bir düşÃ¼nce. DüşÃ¼ncelerimden ve inancımdan dolayı beni yargılamaya senin hakkın var mı? İnanç ve düşÃ¼nce özgürlüğü denen bir kavram var sonuçta.
    Arkadaşım tabiki benim hakkım yok, ben doğru bildiğimi sende doğru zannetdiğini söylersin kimsenin düşÃ¼ncelerini yargılamaya hakkım yok. Nasıl inanıyorsan öyle hayatını yaşayabilirsin tabiki.

Ayrıca benzetmelerine dikkat etsen iyi olur. Örnek verirken ölçülü davran bahsettidğin mesele işletme dersi değil ne kar etmesi, ne şirketi, ne patronu nasıl bir benzetme bu???

Eğer Adem Aleyhisselam yaratılmasa idi be şeytan da ona secde etseydi sen meleklerin üzerine çıkabilecek donanıma, kapasiteye sahip olmazdın, yerin sabit olurdu.

Yüce Allah Hz. Ademe ruhundan ruh üflemiştir. Şeytan madem senin tabirinle şirketin en iyi elamanı neden patronuna sadık değil??? patronundan gelen her emri neden yerine getirmiyor???

Allah kimseyi sorgulama ve merak duygusundan yoksun yaratmadı. Herkese düşÃ¼nmesi, sorgulaması, yanlışı ve doğruyu bulması, merak etmesi için "AKIL, FİKİR, DÜŞÜNME YETİSİ,SORGULAMA KABİLİYETİ gibi yetekler" vermiş. Bundadır ki Kuran ı Kerim in bir çok yerinde -Siz Hiç DüşÃ¼nmez misiniz,Akıl etmez misiniz? Hâlâ Kur’anı düşÃ¼nüp anlamaya çalışmıyorlar mı? tarzında ifadeler bulunmaktadır.Eğer isteseydi seni ot yapardı, bi yerde biterdin,ineğin biri gelip seni yerdi ve sen ne merak edebilirdin, ne sorgulardın, nede ineğe neden beni yedin diyebilirdin????

Demişşin şeytan cehenneme giderken yolda insanın kulağına üfledi ve insan merak etdi??? Nerde yazıyor bu ? kaynağın nedir? Allah görmedi mi üflediğini, Allah istese yarattığını yok edip tekrar yaratamaz mıydı şeytanı cehenneme attıkdan sonra??? Nasıl kışın kurumuş ağaçları yazın tekrar canlandırıyorsa,,,,,
    Konu beysin tarafından (11-04-2010 Saat 05:26 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah görmedi mi üflediğini, Allah istese yarattığını yok edip tekrar yaratamaz mıydı şeytanı cehenneme attıkdan sonra??? Nasıl kışın kurumuş ağaçları yazın tekrar canlandırıyorsa,,,,,
    Neyse dostum, ben sadece farklı açıları yansıtmak istedim. Hz. Adem yasak elmayı yedi diye, insanlığın cennetten kovulup, milyarlarca insanın bir sınava tabi tutulması benim aklıma yatmıyor. Bu aklı bana verende Allah.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı 41.Harami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyse dostum, ben sadece farklı açıları yansıtmak istedim. Hz. Adem yasak elmayı yedi diye, insanlığın cennetten kovulup, milyarlarca insanın bir sınava tabi tutulması benim aklıma yatmıyor. Bu aklı bana verende Allah.
    Arkadaşım madem aklın almıyor, aklının alması için bilmen lazım, bilmen içinde okuman lazım, araştırman lazım.Akıl delil ister,,,

Eğer aklın varsa ki şÃ¼phem yok aşağıdaki linkleri dikkatle ve objektif bir şekilde okumanı ve akıl süzgecinden geçirmeni sana tavsiye ediyorum! Bak bakalım aklın nasıl kabul ediyor "insanlığın cennetten kovulup, milyarlarca insanın bir sınava tabi tutulmasını".

Hz. Adem’in Cennet’ten Çıkarılmasındaki Hikmet
    Hz. Adem’in Cennet’ten çıkarılmasının hikmeti nedir?

Hikmeti vazifelendirmektir. İnsan dünyaya gönderilerek büyük bir imtihanla vazifelendirilmiştir. Bu imtihan neticesinde ruhuna yerleştirilmiş olan, Allah’ın isim ve sıfatlarına mazhar olabilecek hadsiz kabiliyetler, nefis ve şeytana ve dünyanın zorluklarına karşı giriştiği çetin mücadeleler neticesinde gelişip ortaya çıkar. Bu gelişme sayesinde meleklerden de daha yüksek makamlara çıkarak mahlûkatın en eşrefi olabilir. Eğer Hazret-i Âdem Cennet'te kalsaydı; makamı sabit kalırdı, kabiliyetleri inkişaf etmezdi. (Bkz. Bediüzzaman Said Nursi, 12. Mektub)

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...icle&aid=10304

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...%20yarat%FDlma

http://www.harunyahya.org/imani/Seytan.html

Nur Penceresi Hz. Adem ve Hz. Havva'nın Cennetten Dünyaya Gönderilmesinin Hikmetleri (sabırla 16.Dk ya kadar dinlemeni tavsiye ediyorum)

Nur Penceresi 12.Mektub

http://www.risaleforum.net/risale-i-...tilis-hikmeti/

SAYGILARIMLA....
    Konu beysin tarafından (11-04-2010 Saat 08:07 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)