abi benim ingilizcede berbat valla hic hazrlık okumadım düz liseden cıktım..
fuarda amerikalı ablayla bi ingilizce konuştum odadakiler şok oldu
ya yanımdaki ögrencide inglizce konuşuo ama sessiz sessiz hani bilemeyince bagrırsın ya ben bagra bagra anlatmaya calışıorm derdimi
belki odadakilere rezil olmuştum ama işi almıştım
amerikada da bagra bagra konuşan birisi görürseniz yaklaşın yanına yardım edin o ben olabilirm![]()
hahahahahabüyük bi ihtimalle geçemeyecem sınavları da orda tekrardan iş arayacam gibime geliyo. Vallahi yüüzme kolay da ingilizce sıkıntı. yüzmeyi burda hallederiz ama ingilizcede çok zorlanıyom. temel yok düz lise çıkışlıyım.kursa gidiyom ama bakalım artık hayırlısı:P
orda hep türklerle takılırsanız ingilizceni geliştiremezsiniz. o yüzden mümkün olduğunca türklerden uzak durun![]()
Rüya harikaymış cidden ya ama böyle gelişemem ki ahahaha koptum vallavalla abi kafana göre bir türk ayarla fazla içli dışlı olma o türklede ingilizce konuşmaya bakıcaksın benim düşÃ¼ncem böyle dil dile deysin birde o zaman iyi öğrenirsin :P
Yeni başlayacaklara kendi tavsiyelerime vereyim.
Öncelikle 1 yıl boyunca hazırlık okuyacagınıza yurt dışına çıkıp orada çalışmanızı öneririm.Her türlü daha fazladır etkisi.
Diğer bir yandan bu çekingenligi konuşduk sonra atlatabilirsiniz anca. Yani bu yıl gidemeyecek olanlar yazın akdeniz bölgesinde olan özellikle ingilizlerin bol bulundugu bir yerde işlemenizin size faydası çok olacakdır üzerinizden o utanma hissini atacaksınız.
Ben hem hazırlık okumuş biri hemde bir bar çocugu olarak bar'ları tercih edebilirim.Bar dedim fakat bu hotelde olabilir maksat ingilizlerlen içli dışlı bir ortamda olmanız.
Sende eminimki aşırı bir utagaç bir insan degilsen 2 3 hafta sonra utanmadan başlarsın konuşmaya.
Bir örnek vermek gerekirse cedarpoint iş görüşmesinde jamie nin eline ne oldugunu var mı aranızda soran? Ben pek görmedim herkez bir heyecanlıydı falan bu şeyler önemli laf lafı açar birşeyler ögrenirsin. Çekinmeyin.
cidden konuşmama yardımcı olursa benim için harika olucak çünkü burdan sonra erasmusla avrupaya geçicem speaking konusunda başarılı olursam
ABİ NE BILIYIM İŞ YERINE ILK GITTIGIMDE NE DIYCEM INGLIZCEM YETMIYO KI ..HEY BEN GELDIM :d diycem
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
iş yerine ilk gittiğimde ...hi I m from turkey ..ı m student ..I will work in this company..where is the manager? I want to talk to manager please ..desem
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
hocam sen oraya gidince supervisorun le kontak kuracaksın zaten ilk olarak şirketinin sana orada seninle ilgilenecek olan kişinin mail adresini vermiş olması lazım yani işin belli olduysa vermedilerse iste ve şimdiden kontak kur gidincede ilk onla görüşecen o sana yardımcı olacak zaten ole işyerine gidip hey ben geldim durumu yok yani![]()
ben taksiyle isyerime gitmistim direkt. elimdeki adresi gosterdim taksiciye sadece. taksici beni restoranin kapisindan iceri soktu. ordaki hostes kizlarla muhabbet etmeye falan basladidaha sonra sonradan patronum oldugunu ogrendigim kadin geldi. bana adimi sordu. bikac soru daha sordu ama ben hem heyecan hem stresten hem de ingilizcem iyi olmadigindan pek bisi anlamadim
sonra bbeni arabasina bindirdi, alisverise falan goturdu, sonra kalacagim eve birakti
ozet olarak cok fazla bisey soylememe gerek kalmamisti
oraya varinca bi sekilde halloluyo..
arkadasim bu sozune katilmiyorum cunku eger iyi bir universiteyse hazirlik anlaminda kesinlikle okunmasi gerekiyor bence cok iyi bir temel olusturuyor ben sahsen okudum ve amerikada cok faydasini gordum ozellikle ingilizce egitim verilen universitelerse kesinlikle okunmali eger digerleriyse tercihe kalmis ama yine atlayip da cok pisman olanlar da cevremde cok sayida
Ya arkadaşlar kaç yıl daha past tence simple tense göreceksiniz ? Onları ögrenin lisede.
Ben idda ediyorum ki 1 yıllık hazırlık bitirmiş biri ile 1 yıl yurt dışında çalışmış/bulunmuş birisi ile arasında dünya kadar fark var.
Her ikisinide koyalım bir ingilizin önüne bakalım sohbette kimler yön veriyor.
Diğer bir faktör var hazırlıkta genel olarak senin gramerin iyi olur yurt dışında çalışnında olur ama okuyanın kadar degil. Kişiden kişiye değişir bu. Oluruna bırakıcaksın işi arkadaşım ne olursa olsun diyeceksin![]()
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks