Work and Travel
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Work and Travel tam bir AMELELİK.

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir çok işyerinde çalıştım ve çalışmanın ne olduğunu bende çok iyi biliyorum.Söyleyin şimdi hanginiz 12 saat araba sürerek güneşin altında ve sokaklarda meyve sattı? Work and travel in savunulacak hiç bir tarafı yok.Burası açık ve net hiçbirşeye benzemiyor.Sadece benim bulundugum bölge için demiyorum,konuştuğum diğer arkadaşlarım ohio,orlando,boston hepsi aynı şeyleri söylüyorlar.Ben bile NEWYORK için bunu söyleyebiliyorsam bu amerika'ya gelmek için dil'de geliştiremeyeceksem bir anlamı yok.Buarada amerikalı arkadaş edin demişler,söyleyin kaçınız amerikalı ortama girdiniz bilmiyorum ama burada pek sizinle haşır neşir olan insanlar yok.Sadece yolda gördüklerinde bir selam ,bir merhabadan öteye gidilmiyor.Yani kendi ortamlarına giremiyorsunuz.Ben kendim yaşadık gördüklerime göre tavsiye etmiyorum.Başkalarınında farklı olduğunu düşünmüyorum.
    dostum ben san diegoda pedicab yaptim evet zordu ama 2 ay calistim en son gunumde 14 saat bisiklet kullandim gunduz sicagin altinda baslayipta geceye kadar. ve kazandigim para 0$ di. buna inanmayabilirsin ama gercek bu. gelmeyince gelmiyo musteri. kaciniz amerikali ortama girdiniz derken ? orda birisiyle tanisamiyorsan eger sikinti var. ben ortami birak 6 aylik bir iliskim oldu amerikali kizin biriyle. beni gormek icin bir arkadasiyla beraber Turkiyeye geldi falan. bu kizla da pedicap uzerinde iken calistim. hatta binmek istemiyordu yolunu kestim nereye gitmek istiyorsan ben goturucem dedim. kizlarla konusmak icin biraz israrci olman lazim elin yuzun duzgunse zaten bu adam meyve satiyo benim bununla isim olmaz diyipte uzaklasmaz kimse. biraz neseliysen eglenceliysen azcikta elin yuzun duzgunse bi kizla tanismak cok kolay emin ol. sadece o da degil yaklasik 20 kizin telefon numarasini aldim sadece calisirken gece klubunde tanistiklarim haric bunlar bir de bunlarin uzarine gece klubunde tanistiklarimi ekle. bu tarz ornekler mevcut senin gibi orneklerde cok . wat i kotu gecen yani. bu is biraz da sans isi. ama 2 sene nasil arastirdin merak ettim. ben 1 sene arastirdim hic bir surprizle karsilasmadim giderken biliyordum bile pedicab i uzun sure yapamayacagimi yapamadim da zaten 2 ay dayandim.

bu wat programinda degil para kazanmak milyarlarca zarar etmis bir insan olarak soyluyorum. bu wat kotu gectigi zaman hakaten savunulucak bir tarafi yok evet. ama inanilmaz bir tecrube. benim kaldigim evde kimse pedicap ten para yapamadi biz sanssiz ve birazda beceriksiz bir tayfaydik ama daha dun arkadasim telefonda aglamakli ben geri donmek istiorum istiyorum cok ozledim amerikayi dedi. (ciddiyim bu konuda) yine ev arkadaslarimdan birisi halen orda. herseyden once bu geldikten sonra gulerek eglenerek hatirlayacaginiz bir hayat tecrubesi. biz de ordayken bu is yapilirmi diye cok lanet ettik ama ortamimiz guzeldi cok ta eglendik. bu is ortam isi ortam kurmak icin caba sarfet biraz ortam olmadigi zaman turkiye bile cekilmez olur.

sirketler herkesi kadiriyor cok guzel diyip cok kotu yerlere goturuyorlar o yuzden iyi arastirma yapman lazimdi ben bu sikayetlerinden sonra 2 yillik arastirmayi nasil yaptigini merak ettim. 2 yil adam gibi arastirsan a dan z ye herseyi biliyor ve farkinda olarak herseye hazirlikli olarak gitmis olman gerekirdi.

size soylemesi kolay diceksin ama ben de wat doneminde calisma hayati rezalet gecmis biri olarak yaziyorum buraya. tek avuntum ortamim cok guzeldi. sen dolasarak nasil yapiyorsun bilmiyorum ama ben o kadar cok bisiklet kullandim ki bi daha bisikleete binmek istemiyorum mumkunse. yani calisma kisminda anliyorum seni tamamen.

ayrica herkes tecrubesine gore tavsiye eder yada etmez herkes yasadigi dogrultuda sever yada sevmez. ben cevremdeki heerkese yasamlarina son vermeden once yapilmasi gereken bir sey olarak soyluyorum work and travel i cunku benim tecrubelerim cok iyiydi. bunu yaninda kotuleride vardi ama ben zaten hazirlikliydim herseye. bunun icinde 1 senelik deetayli bir arastirma yeterliydi benim icin. alt ust etmistim bu siteyi ve daha bir cok yeri. cok kotu yazilarda okudum cok iyi yazilarda okudum sen anladigim kadariyla cok sey bekleyerek gitmissin bu programdan.
    Her tanistigin amerikalinin ortmaina giremezsin zaten bu da hem senin iletisim yetenegine hem senin sansina kalmis bisey. kizlarla muhabbet etmeye bak telefon numaralarini iste iltifat et cok guzelsin de yemege cikalim de herseyi ben odicem de (kilit cumle ) orda cok normal karsilanan seyler bunlar. bunlarin hepsi tecrubeyse sabit duyduklarimi degil yaptiklarimi anlatiyorum
    Konu oguzerdem1 tarafından (23-06-2012 Saat 05:58 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)