Arkadaşlar öncelikle merhaba şu an oklahoma clintondan yazmaktayım. Duyanlarınız belki kulaklarına inanamayacak oklahoma mı diyecek ama evet doğru duydunuz oklahomadayız 45 derece sıcaktayız. Bizi buraya kim gönderdi ? İsim vermicektim ama 50 tane öğrenci mağdur olduğu için isim veriyorum ILM (istanbul lisan merkezi)

3 kişi ilm adlı şirketle oklahomaya geldik. O kadar bağırmama rağmen doğu kıyısında güzel bir yer istiyorum dememe rağmen bizi oklahomaya verdi amerikalı sponsor. Ilm adlı şirketin bize dediği ''oklahoma clinton güzel yerdir 10 bin nüfusu vardır iyi para biriktirirsiniz'' gibi vaadlerle bizi kandırdı. Verdikleri söze göre 3 arkadaş oklahoma clinton adlı köyde holiday inn'de housekeeper olacaktık. Neyse sözü fazla uzatmayayım buraya 24 haziranda ayak bastık. Oklahoma Citynin Clinton adlı kasabasına gelmek için 200 dolar taksi parası verdik düşünün. En sonunda Clinton'a ayak bastık ama basmaz olaydık tam 120 fahrenayt yani 45 derece isterseniz hemen resminide size gösterebilirim ya da internetten girip bakabilirisinz. Konuyu saptırmadan devam edeyim ILM nin verdiği otele geldik 60 dolar haftalık kişi başı oda parası demişlerdi 80 dolar çıktı. Bunuda geçtim esas bomba geliyor. ILM nin anlaştığı apex adlı sponsor'un merkezi clinton yani kulübe gibi bir yer kurmuşlar buradan sponsorluk yapıyorlar. Biz çalışacağımı otele doğru gitmeye başladık ama ne görelim otel daha inşaat halinde!!!! 2 hafta boyunca otelde 45 derece sıcağın altında inşaatta tuğla kutu kürek ne varsa taşıdık kazdık yükledik. Elimde çizilmedik yer kesilmedik yer kalmadı bir arkadaş az kalsın bayılıyordu. İnanmayanlar olacak hatta ilm'den work and travel sorumluları bu forumu ziyaret edip hayır falan dicekler bahane bulacaklar ama isterseniz inşaat resimlerini ve videolarınıda yükleyebilirim.En sonunda ILM yi aradık ve baskılara başladık adamların dediği lafa bakın aranızda 1 kişinin ingilizcesi kötü o yüzden böyle yere denk geldiniz. Keşke sadece çalışan biz olsak 5 türk daha aynı durumda inşaatta çalışmışlar birisi az kalsın boynum kırılıyordu dedi. Durduk yere işten kovulduk çalışmamıza rağmen ne yapıcam bilemiyorum. Burada ne adam var ne hayvan sadece biz varız. Otelde tıkıldık kaldık İnşaattın yorgunluğu hala üzerimde ne yapabilirim yardım edin.Buradan gitmeyi planlıyoruz ama SSN numarasına burada başvurduk başka eyalete gitsek 2 hafta sonra o eyaletten alabilir miyiz.

Not: ILM ile giden bütün arkadaşlarım perişan oldu hepsi küçük köylere kötü işlere verildi sakın ama sakın bir daha böyle hata yapmayın bu çok önemli bir uyarıdır herkese belgeleri delilleri gösterebilirim hiçbiri uğraşmıyor elerinden bir şey gelmiyor alternatifleri yok. Burada kendilerini haklı göstermek için bir kaç şey yazabilirler ama onların klimalı odalarından kafalarına göre yazdıkları şeylere inanmayın eğer öyle bir şey yaparlarsa ben size bütün videoları ve resimleri tek tek yükleyip göstericem ne halde olduğumuzu