teşekkürler gençler
-höyt özet geçmeni isteyen çıkmadı doğru dürüst anlat şunu diyenler
-la bu şirketin ismi ne diyenler( ki yazmışım. acentayı soranlara pm attım)
ve yazdıklarımın bi kısmına öehhh deyip şüphe duyanlar için
DEVAM EDİYORUM ARKADAŞLAR
arkadaşların takıldığı bi kaç yere geri dönmek istiyorum ilk olarak:
laguardia havaalanında A ve B terminalleri arası yürüme yolu yoktur ama paran yoksa her türlü vardırbn araba yolunda yürüken duran taksilere ısrarla hayır dedikten sonra artık canıma tak etmiş son duran taksiye abi şurası zaten bi de wallahi param yok deyince arnavutluk göçmeni ADAM olan adam 'no charge' demişti öylece bedavaya getirmiştik.
miami'den bahamalara 100 dolara günübirlik cruz gemileri bile VARDIR. isteyene link atayım. fakat miami merkezden kalkmaz fort laudardale'dan kalkar ki southbeach'te kalıyorsanız 35 km falan yolunuz vardır.ayrı bi macera: ds formunu ilk seferde unutunca 2 sefer taa fort lauderdale gitmek pahalı'ya geliyor diye bisiklet kiralayıp sabahın 4ünde çıkıp 1buçuk saatte vardım (uzun mesafe bisikletçiyisiym. 6 günde 700km gibi![]()
cruz gemileri bilinenden daha ucuz genellkle. bnm kullandığım sınırsız içki ve yemeğin dahil olduğu bi turdu ki yola çıktıktan 1 saat sonra herkes sarhoştueğlencenin dibine vurulmuş ama pek hatırlanmayan bi kısım.geçtim.
Miami'den sonra ki durağım los angeles biletimi falan aldım. sabah erkenden hostelden havaalanına doğru çıkmam lazım halbuki daha yeni check in yapan bi grupla 10 dk'da kaynaşınca gece klubunden çıkıp valizi alıp sarhoş kafayla havaalanına geçtim. geçebildiğime şaşıyorum ama mevzu los angeles olunca herhalde sarhoş kafa uykuyu bırakıp 6 saat yol çekebiliyor işteneyse havaalanına vardım falan uçağa binerkenki kimlik ve bilet kontrolunde görevliye pasaportumu uzattım geçmeyi beklerken adam pasaportu şöyle bi silkeleyince pasaportun sayfaları arasında siyah ezilmiş parça parça bişeyler düşmez mi adam bana bakıyor ne oluyor diye
bnm huymdur sigara izmaritini çöp bulamadığım yerlerde cebime atarım. meğerse attığım sigaralardan dökülen djarum black tütünü pasaportun sayfaları arasına girmiş
o kafayla da bn 'kumdur kum' deyince adam iyice şüphelendi. allahtan adama cebimdeki paketi ve şortumun cebimdeki izmartileri göstermek aklıma geldi de öylece tatlıya bağlandı.
en doğudan en batıya yapılan yolculuktan sonra lax'teyim shuttle'a 15 dolar verip hostele dinlenmeye çekildim ama (venice beach hostel) aklımdaki hostel tasviri daha önce kaldığım nyc ve miami'den kalma olduğu için venice beach hostel ahır gibi geliyor. uyumaya çalıştığım odada 4 kişi var:
1.sinin o kadar çok dövmesi ve piercingi var ki adam yeni dövme için konu sıkıntısı çektiğinden artık saçmalığa vurmuş zira son yaptırdığı dövme yeminle cheeseburger dövmesi. çok seviyormuş. tabi abi haklısın dedim bn de mesela lahmacun yaptıracam omzuma yarın
2. si 40 - 50 yaşlarında hostelin içinde 24 saat piposundan esrar içen millete avladığı hayvanların dişini tırnağını satan bi amca ki kendisinden timsah tırnağı ve kurt dişi almışlığım vardır
3.sü ve 4.sü bunlar kadar acayip olmayan insanlar o yuzden geçtim.
hostel, adının o kadar cafcaflı olmasına takılmışım ki hayal kırıklığı oldu bnm için. diğer yandan odalar dışında heryerde sigara esrar bilumum uyuşturucu kullanılabilmesi ve bulunabilmesi , okyanusa 50 metre uzakta olması gibi iyi yanları da vardı. ilk 2 günü uyumak ve yüzmekle hatta hostelde bedavaya sörf tahtasını alarak sörf denemeleriyle geçti. sen sadece yüzerken insanların deliler gibi sörf yapması bi yerde gaza getirdi beni. resepsiyondaki kızın bana yazması faktörünü kullanıp aldım sörf tahtasını bn de yapacam heaa deyip çıktım. ilk gün rezillikti hiiiç göründüğü kadar kolay değil ama denemeye kesinlikle değer. fırsatınız olursa tereddüt etmeyin.
evvet ilk gün: sörf elbisesni ters giymişim ve zamanın yüzde 90nı açılmaya çalışarak geçiriyorum teknik adına hiçbişey bilmiyorumbunu sörf tahtasının sahibine anlatınca ici acıdı ki gecenin 12sinde 'haydi !!' dedi. çıktık sörf yapmaya sörfün dışında bişeyler olmuş olabilir. geçtim
2. gün açılma kısmını çözmüş olarak ayağa kalkmaya başlamışım uçuyorum resmen sevinçten
![]()
3. günden itibaren planlarım tamamen los angeles go card üzerine.
go cardlar : turistik şehirlerde var. vegas, LA, miami falan gibi. bu kartlar 2-3 ve 7 gün için alınabiliyo ve 40 tan fazla atraksiyon imkanı var. bn miami'dekini alıp 220 dolar los angelestakini ise 200 dolardan fazla kara geçmiştim. örneğin sırf universal studios girişi 70 dolar falan karta 3 gün için 150 dolar vermişim yarısını çıkardı bileayrıca 3gün üst üste kullanmak zorunda değilsiniz 14 gün içinde 3 farklı günde kullanabilirsiniz mevzu önemli ve uzun araştırın derim. çok avantajlı çook.
neyse aldım kodak theatre'dan go kartımı başladım gezmeye. tek başına gezmek insana neler katıyr bilseniz belki sevgilinizi bırakıp tek gezmeye başlarsınız( teşbihte hata olmaz) gezilebilecek bi çok yeri gezdim türk mantığıyla hepsini yapayım derseniz kaybedersiniz çünkü hakkıyla gezmeye kalksanız sırf 1 gün universal studios'a gidiyo zaten.
Bookmarks