Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Work and Travel tam bir AMELELİK.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart Work and Travel tam bir AMELELİK.

Evet şuan ikinci haftaya giriyorum.Şuan work and travel için iyi denilen bir yerde WildWood Newjersey'deyim. İşim mobile manav arabayla bazı manav malzemeleri satıyoruz.Günde 9 Saat,güneşin altında. Tek sorun bu değil 3. sınıf insan muamelesi görüyor tüm watcılar.Zaten işlerimizde onunla aynı paralelde.Dil geliştirmek mi? Dil geliştirmek diye birşey yok tamamen bir hikayeden ibaret.Benim işimle alakalı olarak tamamen geliştirmem gerek ama sizin insanlarla girdiğiniz diyaloglarlar sınırlı bu yüzden burada bu imkansıza yakın,hatta imkansız.Zaten insanlar burada çok sokak ağızı konuşuyor İngiliz ingilizcesi beklemeyin faydalı bir ingilizce aksanı yok.Travel kısmına gelince şuan işim dolayısıyla gezemedim fakat Newyork u gördüğüm kadarıyla Manhattan 'daki büyük gökdelenleri çıkarttığınızda aynı istanbul.Şuan kaldığım yer söylenene göre amerikanın en iyi beachlerinden biri fakat beş para etmez.Buradaki yaşam oteller türkiyedeki pansiyonlar gibi,sokaklar kablolarla dolu.Arabalar türkiyeye göre çok düşük kalitede.Kimseye work and travel tavsiye etmiyorum.Ben gelmeden önce çok heycanlıydım ve 2 YILDIR bu work and traveli araştırıyordum fakat beş para etmez.Bunun yerine gidin bir kursa yazılın güzel Türkiyemizde birşeyler öğrenmeye çalışın. Bol şans herkeze..

--------------------------------------------------------------------

Bazı söylediklerim sanırım biraz yanlış anlaşılmış yada saptırılmış.
    Bakınız work and travel'da insanın amaçları nelerdir? Önce bir bakalım
    1.Dil öğrenmek
    2.Para kazanmak
    3.Amerika'da hayal ettiğiniz güzel ihtişamlı hayatı görmek
    4.Dili pratik anlamda geliştirmek
    Bunun dışında unuttuklarım varsa arkadaşlar eklesin.
    1.Dil açısından çok şanslı değilseniz,bulunduğunuz iş üzerinden geliştiremiyorsunuz,yani bildiğinizle kalıyorsunuz.Elim yüzüm düzgün,girişken bir kişiliğeda sahibim ama olmuyor.Zor 50 kişiden 1 tanesi burada sevgili yapıyor.Benim gibi sevgilisi olan birisiysede olmuyor zaten.
    2.Eğer alaskada değilseniz alacagınız maksimum miktar 9$dolar saatliktir 8 saat çalışsanız 72$x5 gün diyelim 360 civarı oluyor.100$ dolar haftalık ev kirası 150$ dolar haftalık yiyecek içecek,ufak tefek eğlence. 250 dolar gidiyor.Size kalan sadece haftada 110$ dolar altına düşer üzerine çıkmaz.
    3.Gezip görecek yer olarak tek fark amerika olması,bunun dışında türkiyede bir çok yer buraya nazaran güzel.Ben güzel şeyler değişik ekstra birşeyler öğrenirim diye geldim fakat burada o kadar beklentilerimi karşılayacak şey bulamadım,çünkü yok.New york gökdelenlerden ibaret hatta 5'de 1'lik bir bölümü diyelim gerisi İstanbul aynısı.Heryere güzellik katan tek fark Amerika olması...
    4.Pratik anlamda geliştirmeye gelince,belki biraz birşeyler öğrenirsiniz.Adamların ne dediği anlaşılmıyor,dediğim gibi türkiyeye gelen turistler gibi değil bunlar.Baya hızlı ve sokak ağzı konuşuyorlar.İngiltere ingilizcesi beklemeyin benim gibi.Ben bilmiyordum bunlar baya bozuk konuşuyorlarmış.

Sonuç olarak ; Beklentileriniz eğer saydıklarım gibiyse karşılaması imkansıza yakın.50 kişiden 1 kişinin beklentisini karşılayabilir.O kişininde şanslı olması gerekiyor.Eğer şansınıza güveniyorsanız gelin.Güvenmiyorsanız bir dil programına katılıp dilinizi geliştirin yada vize alabileceğinize inanıyorsanız gidin ingilizce konuşulan ülkelerde ucuz yollu bir tatil yapın...

Söyleyeceklerim bundan ibaret konu üzerine başka konuşmak istemiyorum,farklı yerlere gidiyor.

NOT: 3. SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR YAZMIŞIM,BENDEN KAYNAKLANAN BİR SORUN.ASLINDA ÖYLE MUAMELE YOK,İNSANLAR SICAKKANLI VE İŞİNİZE SAYGI GÖSTERİYORLAR.3. KALİTE BİR İŞTE ÇALIŞIYOR TÜM WATCILAR DEMEK İSTEDİM,DÜZELTİYORUM.

Neden AMELELİK ?
    Eğer biz bunlar için gidiyorsak ve üstüne para vererek bunları bulamıyorsak.Kendi paramızla Amelelik yapmış oluyoruz.Bunun yerine dilimizi farklı yollarla geliştirerek,daha güzel yerler ve daha iyi şartlarda gezebiliriz.

Benden bu kadar herkeze iyi watlar Saygılar..
    Konu Cemalbahar tarafından (23-06-2012 Saat 08:50 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Çok haklısın ya işveren evini temizletti. vileda denen bır sey yok yerlerı elımzle sılıyoruz bu ne arkadas

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

5 milyar gibi bir para harcayıp gidince insan çok daha iyi şeyler pekliyor ama öyle değil malesef wat böyledir hocam vasıfsız elemansın yanı sonuçta insanlarla gireceğin diyolagları sen belirlersin biraz samimi yaklaş laf lafı açacaktır ingiliz ingilizcesi beklemen pek mantıklı değil çünkü amerikadasın newyorkuda newyork yapan zaten gökdelenlerdir o kalabalık insan potansiyelidir yanı sen onları çıkartırsan tabı normal bi yer dersin bu saatten sonra yapacak bişey yok ortamın tadını çıkarmaya bak
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

dostum çok karamsarsın yav. Work And Travel in amelelik olduğunu bilip giden çok az kişi var zaten sen 2 sene araştırıpta nasıl göremedin işte çalışırken değil de çalışırken oluşturduğun arkadaşlıklarla ingilizceni geliştireceğini. EN BASİT MANTIĞIYLA sen burda bir starbucks a gittiginde yada her hangi bir kafe ye gitttiğinde ordaki çalışanlarla ne kadar konuşuyorsun ? orda burdan farklı olmıcaktı ki. araştırmayan çoğu kişi bunun hatasına düşmekte çoğu şirketler tarafından kandırılmakta zaten forumda bı kaç yerde okudum araştırmadıkları o kadar belli ki herşeyi şirketin anlatmasını beklemişler şirket bu işin kötü yönünü niye anlatsın adam ticaret yapmak zorunda ha bunun ne kadar etik olduğu tartışılır tabi. neyse konuya dönelim

ayrıca sen ingilizce geliştirme konusunda kastettiğin eğer gramer olarak geliştrimekse zaten yanlış programdasın bu programda peki insana kattığı benim gördüğüm şudur. pratik ve konuşma cesareti senın o sınırlı dediğin konusma sayesinde bile konuşma cesareti kazanıcaksın ayrıca eğer aktif bir insansan çok fazla sayıda insanla tanışabilirsin. benim tüm arkadaşlıklarım işte çalışırken tanıştığım insanlarla oldu. yani iş bir amaç değil insanlarla tanışmak için kullanacağın bir araç.

2 sene araştırıpta vasıfsız 3. sınıf işlerde çalışıyorum demeni açıkçası anlamadım. en dandik şirket bile bunu work and travel ı anlatırken söyler orda vasıfsız eleman olarak çalışıcaksın dıye.
    Sen moralini yüksek tutmaya çalış insanlarla tanışmaya bak. illaki tanışıcakların kafa dengi insanlar olur. çalışırken olmaz ise gece klubunde yada barlarda mutlaka tanışırsın yeterki aktif ve girişken ol biraz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Öyle maalesef cemal..İnsana en çok koyanıda paranda 3.sınıf vatandaş olman..
    Buraya gelen kötü wat geçirdim demiyor/diyemiyor..Herkes başından geçen güzel şeyleri hatırlamaya çalışıyor kötülüklerin lafını eden pek yok..
    Dil konusunda ingiliz aksanı beklemen hata olmuş işin esnasında pek muhabbet imkanı olacağını sanmam ama sana geriye kalan zamanda amerikalılarla ortak zaman geçirmeni tavsiye edebiliriz en fazla..
    Umarım istediğin yönde düzelir yaşamın keyif almaya bak artık

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kardesim kimse size orda 3. sinif insan muamelesi yapmiyor.. bircok kisi amerikali calisanlarla beraber ayni yerde calisiyor.. ha siz diyorsaniz ki ben universite ogrencisiyim calsitigim islere bakin en alt kademe islerde calisiyorum diye bunda da haksizsiniz.. Turkiyede bile is arayin da gorun ogrenciler nasil islerde calisiyorlar.. sizi manager filan mi yapmalari gerekiyordu universite ogrencisisiniz diye.. su yonden bakacaksiniz sizin universite diplomanizi bile kabul etmeyen bir ulkede o universitenin ogrencisi olarak calisiyorsunuz.. ayrica wat a katildiniz diye calisma kisminda size eglenceli ogrencilerle takilmaca islerde calistirmaz.. calistiginiz isyerleri kar amaci guden yerlerdir.. disiplinli sekilde is hayatinin icinde olmak zorundasiniz.. ingilizcenizi calisirken degil calisma disindaki hayatinizda gelistireceksiniz.. bu programin kulturel degisim programi kapsaminda olmasinin nedeni bu .. calisma saatleri disinda kisiler amerikan hayatinin icine girmeli ameriklailarla iletisime gecmelidir.. bir haftada 168 saat olduguna gore haftada ortalama 40 saat calisan kisilerin ingilizce gelismiyor diye dert yanmalari sacma.. sosyallesin muhabbet edin herkesle.. aslinda gidenlerin buyuk kismi work and travel in ne oldugunu bilmeyerek gidiyor.. ve burdaki, dunyanin hicbiryerinde sallanmayan universitelerde okurken kendimizi yale , oxford mezunu seklinde gormemiz de icleracisi.. okulunuz bittiginde mezun oldugunuzda is hayatini cok daha iyi sekilde anlayacaginizi belirteyim.. soylediklerime kizip alinmayin , sadece wat a bu gozle bakip etrafinizdan max. verimi alin gezin eglenin muhabbet edin her kucuk skintiyi ergen cocuklar gibi kafaya takmayin hepiniz yetiskinsiniz orda her kucuk skntida sikayet etmeniz sizin amerikaya gitmenizi istemeyen ailenizin sacma tutumunda ne kadar hakli oldugunu gosterir.. iyi eglenceler bol sans..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Zekalıyım Ama Amele Olmak İstiyorum

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

ozgursumun dediklerine harfiyen katılıyorum.3.sınıf insan nedir Wat ta yapılan işleri amelelik veya 3.sınıf insan işleri diye nitelendirenlerin hemen hepsi türkiyede henüz calışma hayatını görmemiş insanlardır bunu net bir şekilde belirtiyorum.Gidin türkiyede gönül kahvesinde iskenderci de veya lüks diye tabir ettiğiniz starbucksta calışın bakayım abd de bir housekeeper gördüğü saygıyı görüyor musunuz ben türkiyede de abd de bu tarz işlerde calıştım ve karşılaştırabiliyorum.Ayrıca ben shift im biterken abdli college ögrencisi anthony e yerimi bırakırken nasıl olur da ben 3. sınıf o herif 1.sınıf abdli sıfatına girebiliyor.

Burada gelip abd linin yapmadığı işi bize yaptırıyorlar gibi cümleler kurmayın abd li de sizin yaptığınız işi yapıyor tek fark o adam belki okumamış oluyor veya sadece yaz için college parası biriktiren bir öğrenci oluyor ki sizinde bundan farkınız yok zaten.

Oradaki fırsatların yarısını türkiyede göremezsiniz o yüzden gözünüz acık olsun kafayı eğip eve girip internet başına oturmayın oralarda.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozgursumun dediklerine harfiyen katılıyorum.3.sınıf insan nedir Wat ta yapılan işleri amelelik veya 3.sınıf insan işleri diye nitelendirenlerin hemen hepsi türkiyede henüz calışma hayatını görmemiş insanlardır bunu net bir şekilde belirtiyorum.Gidin türkiyede gönül kahvesinde iskenderci de veya lüks diye tabir ettiğiniz starbucksta calışın bakayım abd de bir housekeeper gördüğü saygıyı görüyor musunuz ben türkiyede de abd de bu tarz işlerde calıştım ve karşılaştırabiliyorum.Ayrıca ben shift im biterken abdli college ögrencisi anthony e yerimi bırakırken nasıl olur da ben 3. sınıf o herif 1.sınıf abdli sıfatına girebiliyor.

Burada gelip abd linin yapmadığı işi bize yaptırıyorlar gibi cümleler kurmayın abd li de sizin yaptığınız işi yapıyor tek fark o adam belki okumamış oluyor veya sadece yaz için college parası biriktiren bir öğrenci oluyor ki sizinde bundan farkınız yok zaten.

Oradaki fırsatların yarısını türkiyede göremezsiniz o yüzden gözünüz acık olsun kafayı eğip eve girip internet başına oturmayın oralarda.

foruma yorumlar için LIKE özelliği konmalı
    yalnız bunu yazdıktan sonra olduğunu farkettim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Abd de çalışmadım ama giden gelenlerden çok hikaye okudum,iş türlerini çalışma saatlerini ve şartlarını iyi biliyorum ayrıca TR de çok çalıştım hatta program parasını bu çalışmalarımdan biriktirdim gayette vasıfsız işler yaptım kimse beni hor görmedi sınıf farkı yaşatacak bi olayla da karşılaşmadım..
    Tamam gidip sitem edenler burada çalışmamış veya zorluk görmemiş insanlar olabilir ama bu insanlara orada müdür olacaksınız denip yollanmıyor ki, adam bile bile housekeeping işine gidiyor buradaki hassasiyet biraz da yabancı ülkeye yabancı kalmak mevzu.Zaten vasıfsız işçisin adı üstünde işçisin etraftaki insanlar gezip eğlenirken sen ter akıtarak çalışmak zorundasın.Kim ne derse desin ama bu insana memleketinden 8000km uzaktaysa sınıf farkından başka bişey hissettirmez..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kendi ulkende calisirken sinif farki hissetmiyorsan orda da hissetmezsin ki orda cok daha insanca davraniliyor.. ulkende uzakta olman sinif farkini degil memleket ozlemini yaratir sadece.. amerikada 13-14 yasindan itibaren herkes calisiyorken senin orda 20 yaslarinda calisiyor olman sinif farki gibi sacma sapan seyleri hissettirmemeli.. work and travelin diger ulkeden giden watcilar icin faydasi kulturel degisim programi ve hayatlarinda unutmayacaklari guzel bir yazken , bizim ulkemizden giden watcilarin cogunlugu icin faydasi olgunlasmalaridir... biz dunyanin bircok ulkesinden daha gec basliyoruz hayata malesef.. 21-22 yasinda hala en ufak ihtiyacimizda anne baba diyoruz.. sanirim watdan bu kadar sikayet gelmesinin nedeni bu...
    Konu ozgursum tarafından (22-06-2012 Saat 10:57 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi ulkende calisirken sinif farki hissetmiyorsan orda da hissetmezsin ki orda cok daha insanca davraniliyor.. ulkende uzakta olman sinif farkini degil memleket ozlemini yaratir sadece.. amerikada 13-14 yasindan itibaren herkes calisiyorken senin orda 20 yaslarinda calisiyor olman sinif farki gibi sacma sapan seyleri hissettirmemeli.. work and travelin diger ulkeden giden watcilar icin faydasi kulturel degisim programi ve hayatlarinda unutmayacaklari guzel bir yazken , bizim ulkemizden giden watcilarin cogunlugu icin faydasi olgunlasmalaridir... biz dunyanin bircok ulkesinden daha gec basliyoruz hayata malesef.. 21-22 yasinda hala en ufak ihtiyacimizda anne baba diyoruz.. sanirim watdan bu kadar sikayet gelmesinin nedeni bu...

Sana insanların düşüncelerine ve hislerine "saçma sapan" deme hakkını kim veriyor? Nickindeki turunculuk mu, daha önceki abd tecrübelerin mi başka birşey mi?

Burada konuyu açan arkadaşla bi empati kurmaya,duygu düşüncelerini anlamaya çalışıyorum, konuyu saptırmayım diyorumda ben dahil diğer kişilerin düşüncelerine saçma sapan deyip duruyorsun, ben senin düşüncelerine yorum yaptım mı? Yada benim düşüncelerime yorum talep ettim mi?

İnsanların özgeçmişinden haberin olmadan ne iş geçmişiniz var ne diplomanız var demişsin.Ne biliyorsun adamın buradaki iş geçmişini belki abd deki adamdan daha kalifiye bi çalışan? Belki ikinci üniversitesini okuyor.?

Düşünceleriniz ne olursa olsun, hatta ön yargılarınız ne olursa olsun ama kimse burada birbirinin düşüncesini nitelendirme hakkına sahip değil yaptığın "yorum" amacını aşıyor..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı SYSOP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sana insanların düşüncelerine ve hislerine "saçma sapan" deme hakkını kim veriyor? Nickindeki turunculuk mu, daha önceki abd tecrübelerin mi başka birşey mi?

Burada konuyu açan arkadaşla bi empati kurmaya,duygu düşüncelerini anlamaya çalışıyorum, konuyu saptırmayım diyorumda ben dahil diğer kişilerin düşüncelerine saçma sapan deyip duruyorsun, ben senin düşüncelerine yorum yaptım mı? Yada benim düşüncelerime yorum talep ettim mi?

İnsanların özgeçmişinden haberin olmadan ne iş geçmişiniz var ne diplomanız var demişsin.Ne biliyorsun adamın buradaki iş geçmişini belki abd deki adamdan daha kalifiye bi çalışan? Belki ikinci üniversitesini okuyor.?

Düşünceleriniz ne olursa olsun, hatta ön yargılarınız ne olursa olsun ama kimse burada birbirinin düşüncesini nitelendirme hakkına sahip değil yaptığın "yorum" amacını aşıyor..
    oncelikle forumda bulundugunu hatirlatirim..amerikada wat islerinde calismayi sinif farki olarak kim nitelendirirse nitelendirsin buna ben diledigim gibi sacma sapan deme hakkina sahibim bu benim dusuncem burasi da insanlarin bilgelrini ve dusuncelerini paylastigi bir alan bu bir.. ikincisi eger ki forumda birsey yaziyorsan bunun ustune ben yorum talep ettim mi gibi seyler soylemen cok garip gercekten.. evet burda ozgecmisi cok iyi olan kisiler olabilir ama bunun orani % 1 bile zor vardir.. amerikali bir isveren icin senin diploman bir hic bunu hala anlayamiyorsunuz.. sen istersen 4 universite bitir istersen yuksek lisans yap bu onlar icin bir hic seni lise mezunu statusune koyacaktir cunku senin universitelerini tanimiyorlar.. ayrica amerikada bir isveren ingilizcesinde aksakliklar olan birine mi duzgun isler vermeli yoksa ingilizcesi mukemmel olan birine mi.. tabiki wat ogrencilerine en alt duzey isler verilecek..son olarak da benim ne oldugum az cok bilinir forumda.. burda bu sacma dusuncelerle su an amerikada olan kisilerin kafalari karismamali ve yazlari berbat olmamali bu dusuncelere saplanip kalarak , yeni gitmek isteyenlere de yanlis imaj cizilmemeli wat programi hakkinda.. soylediklerimin icinde yanlis oldugunu dusundugunuz seyler varsa argumanlarinizla beraber bunlarin yanlisligini gosterir dogrularini soylersiniz.. onun disinda kisisel mesajlar yazilirsa tarafimdan silinecektir.. konu icinde ikili tartisma ortami olmasin...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bizim manager goblegin kollarini sivayip bulasiga giriyor,copleri yerden elleriyle topluyor,yuklencek bisey oldugu zaman patronda calisanlarla sirtlaniyor ne sinif farkindan bahsediyorsunuz arkadas

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Work and travel dan ne bekleniyorki ? Bir ofis masası - mac verecekler normal calısan mı olacaksınız ? Zaten yok böyle bişey bu programda. Dil geliştirme olayında tabiki ingiliz ingilizcesi olamaz amerika orası! ha madem oyle bişey istiyodun 2 sene nasıl araştırdın bilemiyorum ingiltereye dil okuluna gidebilirdin. Normal olarak geliştirmek istiyorsan git bir amerikalı sevgili yap nasıl gelişiyor o zaman buraya yazarsın
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar bir çok işyerinde çalıştım ve çalışmanın ne olduğunu bende çok iyi biliyorum.Söyleyin şimdi hanginiz 12 saat araba sürerek güneşin altında ve sokaklarda meyve sattı? Work and travel in savunulacak hiç bir tarafı yok.Burası açık ve net hiçbirşeye benzemiyor.Sadece benim bulundugum bölge için demiyorum,konuştuğum diğer arkadaşlarım ohio,orlando,boston hepsi aynı şeyleri söylüyorlar.Ben bile NEWYORK için bunu söyleyebiliyorsam bu amerika'ya gelmek için dil'de geliştiremeyeceksem bir anlamı yok.Buarada amerikalı arkadaş edin demişler,söyleyin kaçınız amerikalı ortama girdiniz bilmiyorum ama burada pek sizinle haşır neşir olan insanlar yok.Sadece yolda gördüklerinde bir selam ,bir merhabadan öteye gidilmiyor.Yani kendi ortamlarına giremiyorsunuz.Ben kendim yaşadık gördüklerime göre tavsiye etmiyorum.Başkalarınında farklı olduğunu düşünmüyorum.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Cemalbahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir çok işyerinde çalıştım ve çalışmanın ne olduğunu bende çok iyi biliyorum.Söyleyin şimdi hanginiz 12 saat araba sürerek güneşin altında ve sokaklarda meyve sattı? Work and travel in savunulacak hiç bir tarafı yok.Burası açık ve net hiçbirşeye benzemiyor.Sadece benim bulundugum bölge için demiyorum,konuştuğum diğer arkadaşlarım ohio,orlando,boston hepsi aynı şeyleri söylüyorlar.Ben bile NEWYORK için bunu söyleyebiliyorsam bu amerika'ya gelmek için dil'de geliştiremeyeceksem bir anlamı yok.Buarada amerikalı arkadaş edin demişler,söyleyin kaçınız amerikalı ortama girdiniz bilmiyorum ama burada pek sizinle haşır neşir olan insanlar yok.Sadece yolda gördüklerinde bir selam ,bir merhabadan öteye gidilmiyor.Yani kendi ortamlarına giremiyorsunuz.Ben kendim yaşadık gördüklerime göre tavsiye etmiyorum.Başkalarınında farklı olduğunu düşünmüyorum.
    dostum ben san diegoda pedicab yaptim evet zordu ama 2 ay calistim en son gunumde 14 saat bisiklet kullandim gunduz sicagin altinda baslayipta geceye kadar. ve kazandigim para 0$ di. buna inanmayabilirsin ama gercek bu. gelmeyince gelmiyo musteri. kaciniz amerikali ortama girdiniz derken ? orda birisiyle tanisamiyorsan eger sikinti var. ben ortami birak 6 aylik bir iliskim oldu amerikali kizin biriyle. beni gormek icin bir arkadasiyla beraber Turkiyeye geldi falan. bu kizla da pedicap uzerinde iken calistim. hatta binmek istemiyordu yolunu kestim nereye gitmek istiyorsan ben goturucem dedim. kizlarla konusmak icin biraz israrci olman lazim elin yuzun duzgunse zaten bu adam meyve satiyo benim bununla isim olmaz diyipte uzaklasmaz kimse. biraz neseliysen eglenceliysen azcikta elin yuzun duzgunse bi kizla tanismak cok kolay emin ol. sadece o da degil yaklasik 20 kizin telefon numarasini aldim sadece calisirken gece klubunde tanistiklarim haric bunlar bir de bunlarin uzarine gece klubunde tanistiklarimi ekle. bu tarz ornekler mevcut senin gibi orneklerde cok . wat i kotu gecen yani. bu is biraz da sans isi. ama 2 sene nasil arastirdin merak ettim. ben 1 sene arastirdim hic bir surprizle karsilasmadim giderken biliyordum bile pedicab i uzun sure yapamayacagimi yapamadim da zaten 2 ay dayandim.

bu wat programinda degil para kazanmak milyarlarca zarar etmis bir insan olarak soyluyorum. bu wat kotu gectigi zaman hakaten savunulucak bir tarafi yok evet. ama inanilmaz bir tecrube. benim kaldigim evde kimse pedicap ten para yapamadi biz sanssiz ve birazda beceriksiz bir tayfaydik ama daha dun arkadasim telefonda aglamakli ben geri donmek istiorum istiyorum cok ozledim amerikayi dedi. (ciddiyim bu konuda) yine ev arkadaslarimdan birisi halen orda. herseyden once bu geldikten sonra gulerek eglenerek hatirlayacaginiz bir hayat tecrubesi. biz de ordayken bu is yapilirmi diye cok lanet ettik ama ortamimiz guzeldi cok ta eglendik. bu is ortam isi ortam kurmak icin caba sarfet biraz ortam olmadigi zaman turkiye bile cekilmez olur.

sirketler herkesi kadiriyor cok guzel diyip cok kotu yerlere goturuyorlar o yuzden iyi arastirma yapman lazimdi ben bu sikayetlerinden sonra 2 yillik arastirmayi nasil yaptigini merak ettim. 2 yil adam gibi arastirsan a dan z ye herseyi biliyor ve farkinda olarak herseye hazirlikli olarak gitmis olman gerekirdi.

size soylemesi kolay diceksin ama ben de wat doneminde calisma hayati rezalet gecmis biri olarak yaziyorum buraya. tek avuntum ortamim cok guzeldi. sen dolasarak nasil yapiyorsun bilmiyorum ama ben o kadar cok bisiklet kullandim ki bi daha bisikleete binmek istemiyorum mumkunse. yani calisma kisminda anliyorum seni tamamen.

ayrica herkes tecrubesine gore tavsiye eder yada etmez herkes yasadigi dogrultuda sever yada sevmez. ben cevremdeki heerkese yasamlarina son vermeden once yapilmasi gereken bir sey olarak soyluyorum work and travel i cunku benim tecrubelerim cok iyiydi. bunu yaninda kotuleride vardi ama ben zaten hazirlikliydim herseye. bunun icinde 1 senelik deetayli bir arastirma yeterliydi benim icin. alt ust etmistim bu siteyi ve daha bir cok yeri. cok kotu yazilarda okudum cok iyi yazilarda okudum sen anladigim kadariyla cok sey bekleyerek gitmissin bu programdan.
    Her tanistigin amerikalinin ortmaina giremezsin zaten bu da hem senin iletisim yetenegine hem senin sansina kalmis bisey. kizlarla muhabbet etmeye bak telefon numaralarini iste iltifat et cok guzelsin de yemege cikalim de herseyi ben odicem de (kilit cumle ) orda cok normal karsilanan seyler bunlar. bunlarin hepsi tecrubeyse sabit duyduklarimi degil yaptiklarimi anlatiyorum
    Konu oguzerdem1 tarafından (23-06-2012 Saat 05:58 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Benim söylemek istediğim gelen arkadaşlar amelelik olduğunu bilerek gelsinler,dil anlamında pek fazla birşey beklemesinler.O parayı dil kursuna vererek dil geliştirebilirler.Yada turist vizesi alarak amerikada 3000$ dolara 2 ay tatil yapabilirler.Böyle burası birşeye benzetemedim ve benzemiyor.Tamamen hikayeden ibaret,güzel reklam yapmışlar.Türkiye'yi her açıdan daha gelişmiş görüyorum.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Benim söylemek istediğim gelen arkadaşlar amelelik olduğunu bilerek gelsinler,dil anlamında pek fazla birşey beklemesinler.O parayı dil kursuna vererek dil geliştirebilirler.Yada turist vizesi alarak amerikada 3000$ dolara 2 ay tatil yapabilirler.Böyle burası birşeye benzetemedim ve benzemiyor.Tamamen hikayeden ibaret,güzel reklam yapmışlar.Türkiye'yi her açıdan daha gelişmiş görüyorum.
    kesinlikle fikirlerine katiliyorum.sinifsal ayrimcilik disinda ama dedigin gibi reklami cok guzel yapmislar bize amerika amerika diye.ben suan louisianadayim ve ben bole sacma bi yer gormedim.yani benim cok buyuk umutlarim yoktu ama diodum hani en azinda ingilzcemiz gelisir die ama oda yok.adamlar o kadar hizli ve karisik konusuyoki geldigimden beri en cok kullandigim laflar i dont know i dont understand...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Arkadasim herturlu ayrimcilik var burda adimi bilmelerine ragmen muslim deyip duruyolar hergun kahvaltida bacon koyuyolar ulan hergun yenirmi arkadas ya nasil bi bunye bu amerikalilarin anlamadim

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Hocam bende ilk sene senle ayni dusuncedeydim.Sonra orda tanistigim insanlar ve isim geregi surekli konusuyor olmam sayesinde ingilizcem baya bi ilerledi.Ilk hafta Turkiyeye donecek kadar kotuydu.Sonra yavas yavas rayina oturmaya basladi.Is kismi biraz zor ama seninki uc derece bi is olmus.Keske secme sansin olsaydi daha guzel bi is secebilseydin.Bakis acinin biraz daha farkli olabilecegini dusunuyorum.Yinede gecmis olsun diyorum umarim geri kalaninda guzel vakit gecirirsin.Bu arada sponsorunla temasa gecip en azindan isini degistirmelerini isyetebilirsin.Yada sen is bulup simdiki isinden ayrilmak istedigini soyleyebilirsin.Cok kotu durumdaysan bi dusun derim..Kolay gelsin..

Araştırmacı Watçı broadway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

Ben de wildwooddayım ve halimden gayet memnunum her gün iyi ki gelmişim diyorum. Amerikalılar gerçekten ilginç insanlar ama dayanamıcak gibi değiller. Wildwood gayet güzel bir yer ama buraya gelip de büyük bir şehrin atraksiyonunu beklemek mantıksız olur. İngilizce konusunda da evet amerikalı arkadaşlar edinmek pek kolay ve yaygın birşey değil fakat bizim gibi work and travel yapan öğrenci dolu burası. İstediğin milletten insanla arkadaş olabilirsin ve onlarla konuşarak da ingilizceni geliştirirsin. cemalbahar senin çalıştığın kamyonları da gördüm burada, çalışan arkadaş gerçekten amele yanığı olmuştu ve işin zorluğu belli, fakat bunu önceden biliyor olmalıydın. Bu sonradan ortaya çıkmış birşey değil açık havada çalışanların sorunu budur. Yani amerikaya geldim amelelik yapıyorum, burası hiç güzel değil demek doğru değil. İki haftadır burdayım ve çok keyifli zaman geçiriyorum. İşte sorun olmuyor mu oluyor tabii ki ama onlar işin tuzu biberi. Şimdi ikinci işe de başlamak üzereyim ve her şey daha da iyi gidiyor. Bu kadar karamsar olmamalısın, wat için çok uygun bir yerdesin, bir an önce işine alışıp Wildwoodun keyfini çıkarmaya bak.

Ayrıca işten ayrılmanı da tavsiye ederim, wildwoodda kesinlikle iş bulabilirsin. Sadece pes etmeden aramaya devam et yeter.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar ben defalarca yazdım. Wat yaz sezonunda amerıkada açığa çıkan ve amerıkalıların yapmak istemedikleri kas gücü gerektiren işlerde 3. Dünya ülkelerindeki sağlıklı insanların ülkelerine geri dönmek şartıyla amerikaya kabul edilmesidir. Bunun içinde en uygun adaylar üniversite öğrencileridir. çünkü ülkelerine çok büyük olasılıkla geri döneceklerdir. Yani bu iş için eğitimsiz, okuma yazma ingilzce bilmeyen afrikalıların ülkelerine sezon bitince geri dönme olasılığı daha fazla olsaydı emin olun bizim yerimize onları çağırırlardı. şunuda belirteyim biz ucuz iş gücü değiliz ama hiçbir nitelik gerektirmeyen işlerde çalıştığımız için çoğu işte asgari saatlik ücret üzerinden maaş alırız.
    Bizimde bu programa katılma amacımız eşe dosta ben amerikaya gittim deyip hava atmaktır. Başka hiçbir amacımız yoktur. Yoksa amerikada yapacağımız işlerin benzerlerini yada daha iyilerini marmariste fethiyede bodrumda çok kolay bulabiliriz. Ayrıca buralarda daha fazla ingilizce konuşma imkanı bulabileceğinizinde garantisini veririr.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ecrtman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    12 gundur NY Brooklyn'dayim.Arkadasim yazdiklarinin her satirina katiliyorum.6. gun calistigim is yerinden ciktim.Buradakiler 12$ alirken bize 7$ veriliyor ustelik gunesin altinda saatlerce calistiriliyorduk.Haftada 30-35 saat verdiler.Is yerinde yemek yok,900$ para alicam ayda 1200=1400$ cebimden cikiyor.Neden calisayim ki geziyorum bende.
    sen Turkiyedeyken imzaldigin is sozlesmende saatlik 12 dolar mi yaziyor? sen 7 dolar oldugunu bile bile gidiyorsun.. sana verilecek saatler ve ucret sozlesmende zaten yaziyor neden o sozlesmeyi imzalayip gittin ki.. ayrica ordaki amerikalilarin daha yuksek ucret aldigini soyluyorsun bu genelde dogru degildir amerikada 7-12 dolar gibi farklilik olmaz.. muhtemelen o kisilerin farkli gorevleri de vardir isyerinde.. ayrica elinizde surekli bir eleman varken ona yuksek ucret verirsiniz ki surekli sizle calismaya devam etsin diye.. gecici elemanlara ise daha az ucret odersiniz cunku onlarin gitmesi size buyuk bir sknti yaratmaz..
    Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben defalarca yazdım. Wat yaz sezonunda amerıkada açığa çıkan ve amerıkalıların yapmak istemedikleri kas gücü gerektiren işlerde 3. Dünya ülkelerindeki sağlıklı insanların ülkelerine geri dönmek şartıyla amerikaya kabul edilmesidir. Bunun içinde en uygun adaylar üniversite öğrencileridir. çünkü ülkelerine çok büyük olasılıkla geri döneceklerdir. Yani bu iş için eğitimsiz, okuma yazma ingilzce bilmeyen afrikalıların ülkelerine sezon bitince geri dönme olasılığı daha fazla olsaydı emin olun bizim yerimize onları çağırırlardı. şunuda belirteyim biz ucuz iş gücü değiliz ama hiçbir nitelik gerektirmeyen işlerde çalıştığımız için çoğu işte asgari saatlik ücret üzerinden maaş alırız.
    Bizimde bu programa katılma amacımız eşe dosta ben amerikaya gittim deyip hava atmaktır. Başka hiçbir amacımız yoktur. Yoksa amerikada yapacağımız işlerin benzerlerini yada daha iyilerini marmariste fethiyede bodrumda çok kolay bulabiliriz. Ayrıca buralarda daha fazla ingilizce konuşma imkanı bulabileceğinizinde garantisini veririr.
    ben amerikaya 3 kere gittim son gidisimde 1 bucuk seneye yakin kaldim.. ben her gittigimde amerikalilarla beraber calistim.. eglence parklarinda restaurantlarda , otellerde amerikalilar calismiyor mu diyorsun sen simdi.. bence amerikayi hic bilmiyorsunuz amerikada su bilgisayar basindan kalkip disariya gozatmakta yarar var amerikalilarin d deli gibi is aradigini sizin calisitiginiz islerde neden amerikalilar calismiyor diye hayiflandiklarini goreceksiniz.. ben size bir ornek vereyim son gidisimde kiosk ta calisiyordum ve arkamdaki kioskta saatci vardi.. orda universite mezunu bir amerikali cocuk calisiyordu.. saatlik ucretimiz ayniydi.. ama benim primlerim de vardi zaten daha cok saat aliyordum.. dolayisiyla her hafta ondan cok daha fazla ucret alirdim.. hatta bana defalarca bizim sirkette is varsa gelecegini de soylemistir.. bence su amerikalilarin yapmadigi isleri yapiyoruz modundan cikin.. birde vasifsiz elemanlarin calisacagi isler yapiyoruz diye sikayet etmeyin sizler zaten vasifsiz birer elemenasiniz.. ne adam gibi is tecrubeniz var ne diplomaniz varne de hicbiriniz amerikalilar kadar iyi ingilizceye sahip degil.. en iyi landa bile aksan sorunlari olusuyor..birakin bu sacma sikayetleri kafanizi kaldirin amerikadasiniz cikin gezin insanlarla tanisin amerikanin tadiniz cikartin..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Evet şuan ikinci haftaya giriyorum.Şuan work and travel için iyi denilen bir yerde WildWood Newjersey'deyim. İşim mobile manav arabayla bazı manav malzemeleri satıyoruz.Günde 9 Saat,güneşin altında. Tek sorun bu değil 3. sınıf insan muamelesi görüyor tüm watcılar.Zaten işlerimizde onunla aynı paralelde.Dil geliştirmek mi? Dil geliştirmek diye birşey yok tamamen bir hikayeden ibaret.Benim işimle alakalı olarak tamamen geliştirmem gerek ama sizin insanlarla girdiğiniz diyaloglarlar sınırlı bu yüzden burada bu imkansıza yakın,hatta imkansız.Zaten insanlar burada çok sokak ağızı konuşuyor İngiliz ingilizcesi beklemeyin faydalı bir ingilizce aksanı yok.Travel kısmına gelince şuan işim dolayısıyla gezemedim fakat Newyork u gördüğüm kadarıyla Manhattan 'daki büyük gökdelenleri çıkarttığınızda aynı istanbul.Şuan kaldığım yer söylenene göre amerikanın en iyi beachlerinden biri fakat beş para etmez.Buradaki yaşam oteller türkiyedeki pansiyonlar gibi,sokaklar kablolarla dolu.Arabalar türkiyeye göre çok düşük kalitede.Kimseye work and travel tavsiye etmiyorum.Ben gelmeden önce çok heycanlıydım ve 2 YILDIR bu work and traveli araştırıyordum fakat beş para etmez.Bunun yerine gidin bir kursa yazılın güzel Türkiyemizde birşeyler öğrenmeye çalışın. Bol şans herkeze..
    12 gundur NY Brooklyn'dayim.Arkadasim yazdiklarinin her satirina katiliyorum.6. gun calistigim is yerinden ciktim.Buradakiler 12$ alirken bize 7$ veriliyor ustelik gunesin altinda saatlerce calistiriliyorduk.Haftada 30-35 saat verdiler.Is yerinde yemek yok,900$ para alicam ayda 1200=1400$ cebimden cikiyor.Neden calisayim ki geziyorum bende.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ecrtman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dogru diyosun dostum kazanamiyorsen gez dolas don ulkene ama sana demislerse ki 12 $ alicaksin saat ucreti ama sen oraya gittiginde is veren sana 7$ veriyorsa o zaman sikayet et. yada sana haftada 50 saat calisicaksin dedilerde is verene saan 30-35 saat mi verdi sen bunlarin hepsini gitmeden once arastirmis olman lazim haftada ortalama kac saat calisican ne kadar alican kiraya ne kadar para vericen yemege gunde ne kadar gider. mutlaka bu forumda hepsi yazar hadi bulamadin diyelim bu forumdan amerikada wat gecirmis tek bir adama ozel mesaj atsan bu sorularinin hepsinin cevabini verir sana. ayrica Allah askina bi kursa gidin Turkiye de 1 sene kimi alip karsina ingilizce konusucaksin. kurs hocanla oturup konustugun maksimum 1 saat (ki o da duzenli 1 saat olmaz sinif icerisinde en fazla 10 dk konusursun) . dil yerinde ogrenilir diye birsey var. Turkiye de bu is yapmak cok zor. insasn zorda kalmayinca konusmaz ingilizce ben henuz rastlamadim yapabilene helal olsun

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

bu konu ilk açıldığında daha sadece konunun adını gördüğümde hoş bir konu olmayacağını düşünmüştüm ama bekledim takip ettim. sonunda bir tartışma ortamı başladı.

Tek bir şey söylemek istiyorum. Work and Travel amelelik diyorsanız arkadaşlar gitmeyin bu kadar basit. Gitmek için de çabalayan, kendine güvenen, yarım yamalak belki sıfır olan ingilizcesiyle tek başına gidip orada zorluklara göğüs geren bireyler var ve bu insanlar taktiri hakeden mücadeleci ve amerikada olmasa bile türkiye de kafasına koyduğu işi yapan insanlar olacaktır. bu insanlar öyle her 10 kişiden 1 i olmayacaklar türkiyedeki. daha azınlıkta ve kendilerine olan güvenleriyle çabalarıyla meraklarıyla hırs ve istekleriyle istediklerini bu hayatta elde edeceklerdir.

o yüzden bu programa amelelik diyen arkadaşım amelelik yapma sen. yazı evinde geçir oturarak yüzerek belki veya ne yaparsan yap işte veya turkiyede bir iş yapacaksan da burda amelelik yap. fazla da birşey daha demeye gerek yok.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Amelelik ve ya değil, bu kişiye ve ortama göre değişir..
    Amerika'da çalışanların çoğundan duyduğum şu; patronum benimle aynı şeyi yapıyor ve hiç yüksünmüyor. Fakat ülkemize bakacak olursak insana değer verme bakımından biraz gerideyiz sanırım. Gerideyiz diyorum yıllardır çeşitli işlerde çalıştım biri hariç, doğru kelime mi bilmiyorum, hep hor görüldüm. Diyeceğim şu ki Amerika'da ve Amerikalılarda sizin içinden geçenler, onların içinden geçmiyor gibi gözüküyor. Onların devlet anlayışında çalışmak ve ileri gitmek yer alıyor. Çalıştığınız iş farketmez, çalışıyorsanız onları ve devleti ileri götüreceğiniz anlamına gelir ve sizi severler. Severlerse baskı altında çalışmaktan kurtulursunuz ve bu da sosyal yaşamınızda farkedilir değişikliklere sebep olur.
    Bir de ufak bir tavsiyem olacak.. Bütün hayatınızda uygulayabilirsiniz..
    Eğer yaşantınızdan memnun değilseniz, onu gece yattığınızda ya da yalnız kaldığınızda neden diye düşünebilirsiniz.. Fakat insanlarla beraber olduğunda hep güler yüzlü ve konuşkan olmaya çalışın ki bu insanların algısını açarak sizinle vakit geçirmeye teşvik etsin.. Ancak o şekilde kafanızı dağıtırsınız ve artık düşünmekten kurtulursunuz..

"Some people feel the rain. Others just get wet"

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar başlangıçtaki en temel soruyu kimse sormuyor. Ben sorayım, cevabı gerçekten bilen varsa kendi yorumunu katmadan yanıtlasın lütfen ? ABD NEDEN BAZI ÜLKELERDEKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ YAZIN ÇALIŞSINLAR DİYE AMERİKAYA DAVET EDİYOR ?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar başlangıçtaki en temel soruyu kimse sormuyor. Ben sorayım, cevabı gerçekten bilen varsa kendi yorumunu katmadan yanıtlasın lütfen ? ABD NEDEN BAZI ÜLKELERDEKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ YAZIN ÇALIŞSINLAR DİYE AMERİKAYA DAVET EDİYOR ?
    kultur degisimi programi adi altinda ucuz is gucu icin ayrica Amerikalilarin yarisinin tembel olmasi sebebiyle.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)