Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: banka hesabi sorunu..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart banka hesabi sorunu..

turkiye'ye donerkern buradaki banka hesabini kapatmamiz gerekiyor mu?kapatmazasak basimiza dert olur diye bise duydum sehir efsanesi olabilir mi?arkadasin turkiye'deki firma kapatmasini soylemis..bizimki de sorun olmaz dedi..yardimici olursaniz sevinirim..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kapatacaksin brdaha gelirsen eger sana yuklu bi fatura cikabilir tum hesaplarini kapattir butun borclarini ve cezalarini ode ve geri gel...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben ilk geldigim yil actirdigim hesabi kapattiradim ikinci yil geldigimde hazir ve nazir duruyordu paychecklerim icin hicbir sorunda yasamadim. Tabi bir daha gelmem Abd ye diyorsan kapattirip gelmekte fayda var ancak acik kalsa dahi sorun olacagini sanmiyorum. Yani keyfin bilir dostum.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kapatacaksin brdaha gelirsen eger sana yuklu bi fatura cikabilir tum hesaplarini kapattir butun borclarini ve cezalarini ode ve geri gel...
    Nasil yuklu bir fatura cikabilir ben anlayamadim???

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

1 sey olmaz ama ne olur ne olmaz kapat...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bnak of America bana online internet icin bi sifre vermisti gecici onu kullnmayi unuttum 1 ay gecti uzerinden gecici oldgu icin 1 ayi da gectigi icin artik kullanamiyorum ne yapcam simdi ..sifreyi giriyorum kabul etmiyor
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Bir subesine git bankanin ya da telefon ac musteri hizmetlerine.
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

eger ki ikinci kez gelirsen birseyin olup olmayacagini anlarsin... chair ride isinde ceza yiyen arkadasim nerden beni bulacaklar diye odememis 54 doalrlik cezayi 2 sene sonra intern e geldi 3 gun nezarette kaldi mahkemeye cikti fatura 580 dolarcik.. Turk akliyla hemen bisey olmaz ne olur mantigina girmeyeleim ha derseniz ben birdaha amerikaya girmem . hesabi kapatma cezalarin varsa odeme bisey olmaz o zmn.. bu arada hesap kapamayinca bankadan bankaya degisen kesintiler var bunlar sana borc olarak yansitliyor odemeyince faiz isleniyor filan .. gerek yok bunlara banakaya gidip hesabi kapatmak 3 dk bile almiyor.. ayni sekilde bankayi telefonla arayip kapatmak da 5 dk filan..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim hesabı acan gorevli kapatmam gerektigini soyledi bence hic riske atma kapat

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

eger ki ikinci kez gelirsen birseyin olup olmayacagini anlarsin... chair ride isinde ceza yiyen arkadasim nerden beni bulacaklar diye odememis 54 doalrlik cezayi 2 sene sonra intern e geldi 3 gun nezarette kaldi mahkemeye cikti fatura 580 dolarcik.. Turk akliyla hemen bisey olmaz ne olur mantigina girmeyeleim ha derseniz ben birdaha amerikaya girmem . hesabi kapatma cezalarin varsa odeme bisey olmaz o zmn.. bu arada hesap kapamayinca bankadan bankaya degisen kesintiler var bunlar sana borc olarak yansitliyor odemeyince faiz isleniyor filan .. gerek yok bunlara banakaya gidip hesabi kapatmak 3 dk bile almiyor.. ayni sekilde bankayi telefonla arayip kapatmak da 5 dk filan..
    Ozgur ben biraz ustume alindim bu soylediklerinden. Ceza konusunda haklisin birsey olmaz diyip gecistirmenin akla mantiga sigar tarafi yok. Bugun yedigin hurmalar kisin bi tarafini tirmalar hesabi. Ancak bankalarin bir cogu normal debit kartlar icin yillik ucret almamakta. Ilk sene actirmistim kart, kapatmadan dondum, 1 dolar 30 sent bisey vardi hesapta ikinci yil geldigimde aynen duruyordu. Yani normal debit kartin varsa sorun olmaz EGER YINE GELMEYI DUSUNEN varsa acik birakip gitmesinde bir sakinca yok ozelliklede wat cilar icin gecerli. Seneye tekrar geldikleri zaman 10 15 gun kart gelicekti basvuruydu zaman kaybina gerek yok. Tabi sonucta herkesin kendi bilecegi is.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hocam kusura bakma ama bu arkadasinin aptalligi, bankayla alakasi yok. Resmen dolandiricilik. Bundan sonra gelmem diyerek calistigi yerin kasasini bosatip kacanla yaptiginin ne farki var. Hepimiz sadece debit card aliyoruz. Hesabin ekside olmadigi surece 10 yilda acik kalsa bisey olmaz. Hatta sormustum ben, icinde 1$ birakin yeter demislerdi. Bank of americada kesinti falan olmuyor. Yillk odeme de yok turkiyedeki gibi.

Adamlarin kurallari belli. Hesap eksiye duserse odemedigin taktirde yuklu miktarda faiz biniyor. Sen bunu bile bile 54$lik cezayi 2 yil odemiyorsun. Sonrada 580$ ceza gelmis diyorsun. Turkiyede bi bankaya 50 tl borcun olsun, 6 ay odeme evine ihbarname geliyor hapis cezasi var. Banka senin borcunu niye odesin.

Ama ne biliyim gidip abidik gubidik bi bankadan hesap actirirsan -kaldi ki cogu kiside ileri seviye ingilizce de yok- sozlesmede yaziyordur yillik kart ucreti 20$ diyelim. Bu odenmedigi icin eksiye duser o zaman borclu olmus olursun.
    Sometimes memories can kill...

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bencede acik kalmasinin fazla bir mantigi yok, hesabi acmak 20 dk. kapatmak ise 10 dk. baska sefer gelirsen eger tekrar actirirsin. Karar senin...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation

Alıntı kaanigk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkiye'ye donerkern buradaki banka hesabini kapatmamiz gerekiyor mu?kapatmazasak basimiza dert olur diye bise duydum sehir efsanesi olabilir mi?arkadasin turkiye'deki firma kapatmasini soylemis..bizimki de sorun olmaz dedi..yardimici olursaniz sevinirim..
    Selam arkadslar;
    Bank of Amerika'dan actirilian vadesiz depit hesabi yani haftalini aldiniz kredi kartindan aylik olarak 9$ kesilmektedir.bu yuzden burda acik kalan hesabinizda her ay 9 $ borclusunuz.
    bu miktar 120 $ ulastiginiz takdirde otamatik olarak hesabiniz kapanio.
    Sonra siz eger amerikaya tekrardan gelirseniz bu parayi oduyorsunuz ve arti cezasini yatirdiktan sonra hersey normale donuyo.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadslar;
    Bank of Amerika'dan actirilian vadesiz depit hesabi yani haftalini aldiniz kredi kartindan aylik olarak 9$ kesilmektedir.bu yuzden burda acik kalan hesabinizda her ay 9 $ borclusunuz.
    bu miktar 120 $ ulastiginiz takdirde otamatik olarak hesabiniz kapanio.
    Sonra siz eger amerikaya tekrardan gelirseniz bu parayi oduyorsunuz ve arti cezasini yatirdiktan sonra hersey normale donuyo.
    Sword haklisin bu konuda. B of A nin aylik kesintileri var kartlarinda. Ancak USBANK M&I BANK gibi bazi bankalarinda kesintisi yok. Kisacasi sormak gerek hesap acarken var mi yok mu kesinti diye. Ona gorede isteyen ister kapatir ister acik tutar

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

peki bu kesinti bankamatik karti icinde gecerli miidir? banka nereden kar ediyor anlamiyorum eger kesinti yoksa?
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bu kesinti bankamatik karti icinde gecerli miidir? banka nereden kar ediyor anlamiyorum eger kesinti yoksa?
    Banka sana kartini veriyor, cek defterini kullandiriyor, parani kendi hesabinda tutuyor. Mesela bir cek defteri almak 15 dolar.

Ornek olarak bir bankanin kendi sitesinden de karsilastirmali olarak gorebilirsiniz:

Checking Accounts from U.S. Bank

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kapatmazsanız otomatık hesap kapanıyo.. bank of amerıca da hesabım vardı 2008 de.. dun gttım baktm kapanmıs.. tekrar actrmam GEREkıo sadece o kadar..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

banka hesabını kapatmadan gelenlerdenım kapatmadıgım ıcınde ocak ayı ıtıbarıyle 30$ borc vardı.1 hafta once merak ettım acaba ne durumda diye fakat hesaba ulasamadım boyle bı account yok dedı musterı hızmetlerını arayın dedı sızce ne olmus olabılır?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)