Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Block Island'a ulaşım

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Block Island'a ulaşım

Merhaba,
    Block Island'a gitmek için Newyork mu daha uygun yoksa Boston mı?
    Havaalanından nasıl gideceğiz başlığında Bostondan NEWPORT,RI'ya gidiş bilgisi verildiğine göre bunun daha uygun oldugu sonucunu çıkarrtım ki Newporttan da Block Island'a feribotlar var.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

gecen sene block islandın yakınında fishers island daydım.... fishers islanda gitmek için kullandıgımız yerin hemen yanında block island ferry de kalkıodu... buraya ulaşım içinde, new york JFK ya gidosun... ordan metroyla penn station a, penn stationdan çıkıyosun greyhound bus station a(adı aklıma gelmedi). ordan 20 dolara bir bilet alıp new london ,CT ye... ordanda ferrye binip block island a... ancak ferry biraz pahalı olabilir... yani 30-40 dolar civar bişey sanırım block island... başka soracagın bişey varsa yanıtlayabilirim... boston dan gitmek biraz sıkıntılı sanırım... hem otobüs yok çok sık degil hemde daha pahalı oldugunu duymuştum... ama o yolu tercih edeceksen boston dan providence a gideceksin... ordan da yine ferry e binip block island a. ama bu yol hem boston uçaklarının pahalılıgı, hemde ulaşımın sıkıntılı olması sebebiyle tavsiye edecegim bir yöntem degil... nerden biliyorum bunu peki, gecen sene degil ondan onceki sene kız arkadaşım block island a gitmişti
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Teşekkürler Tufanoğlu.Okumuştum Block Island'la ilgili diğer mesajlarını farklı konularda
    Boston uçakları neden daha pahalı ki?
    Boston'dan RI'ya nasıl gidiliri anlatmış bi arkadaş,Newport'a gidiş yani.Şöyle demiş:
    Arkadaslar Boston Logan Airportta indigimizde New Port'a gitmenin en akillica ve bildigim kadariyla tek yolu tabikide otobus seyahati.otobuse binmek icin SOUTH STATION a gitmemiz gerekiyor.buraya ulasmaninda yolu belediye otobusu tarzindaki araclardir.bizim istegimiz istikamete giden arac
    SILVER LINE hattinda.havalimanindan danismanin yanindaki kapidan cikildiginda bekleme yerlerinden silver line hattinin otobuslerine binebilirsiniz.Binis yeriniz indiginiz terminal no ya bagli olarak degisir ama fark etmez cunku kapilar birbirine paraleldir.asagidaki linkteki SL1 kismi bizi ilgilendiren kisimdir.

MBTA Subway 'The T' > Silver Subway Information, Schedules, Stops, and Maps

Bu araclar gayet sik gectigi icin bekleme konusunda sikinti yasamazsiniz.oneri olarak yaninizda mutlaka en az 3-4 tane 1 dolar bulundurun kagit olanlarindan cunku bu hattaki araclar kagit parayla calisiyor ve 2 dolar atarak biniyorsunuz fazla verdiginizde para ustunu alamazsiniz.bu sekilde son durak olan South stationa a ulasiyoruz.yolculuk sirasinda her duragin ismini tek tek soyledigi icin sorun yok kacirmazsiniz duragi merak etmeyin. south station duraginda inerek merdivenlerden herkesin aktigi yoldan yukariya dogru cikiyoruz,karsimiza on tarafinda trenlerin bekledigi haydarpasa tren garina benzeyen alan var yuvarlak sekilde burada tren biletleri satilmakta bizim burayla ilgimiz yok burayi sadece gecis icin kullaniyoruz ve bu salon diyebilecegimiz yerden cikarak trenlerin bekledigi alanin sag tarafindan yuruyerek bus station a gidiyoruz.asansorle bir ust kata cikiyoruz ve karsimiza bizdeki gibi biletlerin satildigi yazhaneler var buradan peterpan bus lines araclarindan birinden bir bilet almamiz gerekiyor.bilet fiyatlari ve saatleri asagida linkte belirtilmistir.bilet alim isleminde bavulunuzun kilosu onemlidir ve bilette seat number yani oturacagimiz yer yazmaz bosuna endise etmeyelim neden yok diye.biletimizi aldiktan sonra bekleme salonuna geciyoruz hemen yazhanelerin arkasinda cok yakininda yer aliyor burasi.aracinizin numarasina bakarak ve gittigi yere bakarak araca binmek icin beklenen kapiyi buluyoruz ve isterseniz ayakta bekliyorsunuz isterseniz oturma yerlerinde oturabilirsiniz.dedigim gibi insanlar bekliyor cunku istediklere yere oturmak icin en onde olmak istiyorlar.kalkis saatine geldiginde sizi araca aliyorlar bavulu araca yukledikten sonra seyahate basliyoruz.araclarda klima ve priz mevcut ayrica wireless de unutulmamis.ama yemek servisi yapilmiyor bu nedenle yaniniza yiyecek almaniz sizin faydaniza olacaktir.new port duragina geldigimizde de bavulumuzu alarak iniyor ve gidecegimiz yer neresiyse taxi veya toplu tasima araciyla gecisimizi yapiyoruz.asagida lazim olabilecek bilet fiyatlari ve otobus sefer saatlerini paylasiyorum umarim faydali olur.simdiden tum arkadaslara hayirli yolculuklar..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

biraz uzun yazmış sıkılırsın ilgilendiirmediği için seni ama
    yazdığına göre 10.15 am-2.30 pm-4.30 pm-6.30 pm ve 9 pm de otobüsler var.
    Sanırım New London,Newport,Providence olmak üzere bi dolu ferry alternatifi var.
    Diğer konu Penn Station tren istasyonu,Greyhound Otogar ve bunlar karşılıklıydı dimi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

He bi de aslında diğer konuda Newyorktaki Newark intrn airportdan gitmeye kalksam nasıl olur ki?
    oraya daha ucuz bi bilet alternatifi var da...
    Bir diğeri de arkadaşın hiç Block islanddaki teyyare gibi olan uçakları kullanmışmı?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

sondan başlayalım, oradaki ucaklar oradaki ailelere ait (en azından benim gittiğim adadakiler öyleydi) o yüzden kullanamıosun, egerki kullanabilyosan çok çok çok pahalıdır.... newark new yorka penn stationa çok uzak... aman öyle bir hata yapma, astarı yüzünden pahalıya gelir... penn station ve greyhound karşı karşıya, o konuda bir sıkıntı çekmezsin... otobüs konusunda da o saatlerde var güzel ama kaç para ve otobüsten indiğin yerden ferry ye nasıl gideceksin onu bilmiyorum.... new london da otobüsten inince hemen terminalin arkası iskele zaten... yani haydarpaşa istasyonu gibi.... boston a bilet neden pahalı bilmiyorum ama pahalı işte... zaten abd ye gidişte en ucuz bilet new york JFK olan biletler... varsa başka sorun sorabilirsin... ada hayatı hakkında, vs cevaplayabilirim...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sanırım şöyle yapıcam.JFK den airtrainle Jamaica staiona.(jamaica olarak geçiyo ama bahsettikleri jamaica station olmalı )Ordan LOng Island Railroad diye bişey varmış,araştırırken buldum,onunla Montauk'a ve ferybotla adaya.
    MTA LIRR - LIRR Map
    en sağda montauk'u göreceksin.
    New london'a otobusle ulaşmak 12 saat ve kişi başı 28 dolar,Long Island rail road dedikleri ise 2.5 saat ve 25 dolar civarı.Çünkü yukardan Connecticut tarafından dolanmamış oluyorsun böylece,direkt Long Island'dan gidiyosun.
    çok Türk oluyo mu?yada diğer ülkelerden gelenler.İlk gidişimde eksik olan hiçbir WAT'çıyla karşılaşmamış olmamdı.Seyahat imkanını biraz kısıtlıyor bu da,mesela 3-4 kişi araba kiralamak başka 2 kişi başka..
    Ve adada yiyecek giyecek ihtiyacı nasıl giderilir?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

bu söyledigin yöntemi bilmiyorum... ancak öyle 12 saat gibi bir yol yok... 4 saat sürüyor, amtrak da 2 saat... ben bizim ada da hergün ferry e gitmek zorundaydım ama senin dedigin yerden gelen ferry fln görmedim de duymadımda... block island da da olacagını düşÃ¼nmüyorum... vaarsa ki eger 4 temmuz gibi özel günlerde vardır... çok iyi araştır.. yoksa zaman ve para kaybedersin...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

valla ben greyhound dan seçtim,12 saat verdi süreyi.
    Montauk'u da tripadvisor diye bir sitede block island ile ilgili bir sürü şey yazmış bir teyzecik yazmıştı.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

selam bende block island champlins resort and marinadayım

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart block island

eee deniz napalım yani =)

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

selamlar,kaçına aldın bileti?biz arkadaşla haziran 9 a aldık.saat 12.15 öğlen.delta airlines.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

benim biletim ayın 8 ine bostondan gidicem.sabah 6.15 uçağı aitalia..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öleymiş en yakın arkadaşından duymuş oldum senden önce

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)