Merhabalar,
Ben bu yaz ABD'de bir dil okuluna gitmek istiyorum.Buradan bir acenta vasıtasıyla bir dil okuluna kayıt yaptıracağım ama öncesinde bilgisi olan arkadaşlardan bir kaç şey öğrenmek istiyorum.
1.Bilindiği gibi dil okulu fiyatlarında hafta sayısı arttıkça fiyatlarda artıyor.Tabi buradan kayıt olmak ile oradan bir dil okuluna kayıt olmak arasında araştırınca kursa göre fiyatlar çok değişiyor.Dolayısıyla ilk başta 24 haftalık bir kursa kayıt yaptırıp eğer Toefl alırsam bir üniversiteye başvurmayı düşünüyordum yüksek lisans için.Sonrasında 24 haftalık bir paket yerine 10 haftalık bir paketi tercih etsem nasıl olur diye düşündüm.Fiyatları araştırınca iki paket arasında yarı yarıya bir fark olduğunu gördüm fakat sorun şu ki (işte bu konuda bilgiye ihtiyacım var) F1 vizesi kurs bittiğinde iptal oluyormuş bende kurs bitiminde önce yani 10 haftalık zaman içinde amerikada daha ucuz bir dil kursu bulabilirsem o şekilde vizemin süresini uzatabilir miyim.Eğer uzatabilirsem bunun için vize bitiş tarihinden en erken ne kadar önce diğer kurs ile işlemlere başlamalıyım.Yani özetleyecek olursam buradan 10 haftalık bir kursa yazılıp oraya gidip orada daha uygun fiyata bir dil okulu bulup o dil okuluna geçiş yapmak istiyorum fakat buradan verecekleri vizenin üstünde buradan kayıt yaptırdığım kursun ismi yazacakmış ve ben aynı kursta tekrar kayıdımı uzatatamayacağımı böylece vizemi uzatamayacağımı söylediler dolayısıyla başka bir kurstan bunu halledebilirmişim dediler.
2.sorum F1 vizesinde kurs başlangıç tarihinden ne kadar süre öncesinde amerikaya gidebilirim.Yani, mesela ben kursumun başlangıç tarihini 1 temmuz seçip vizem çıktıktan hemen sonra mesela 1 haziranda abdye giriş yapabilir miyim.Böylece konaklama şehri gezip öğrenme için kurs başlamadan vaktim olur düşüncesindeyim.Böyle bir imkan var mı?
3. olarak daha önceden de yukarıda belittiğim gibi amacım amerikada toefl alıp bir üniversite de yüksek lisansa başlamak.Fakat buradan 24 haftalık yada daha uzun süreli dil kurslarının ücretleri pahalı o yüzden yukarıdaki yöntemi düşündüm fakat tavsiye olarak buradan 24 haftalık programamı yoksa yukarıda söylediğim şekildeki yöntemimi takip etmemi tavsiye edersiniz.

Bu arada kayıt olmayı düşündüğüm new york ta kaplan aspect kurs hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:-)